NRK Meny
Normal

«De som synes vi er drittsekker, gå og ta dere en bolle!»

AMSTERDAM (NRK): Dette har vært året det gikk så galt for Henrik Ingebrigtsen at faren ba ham gi opp. Derfor tok han et oppgjør med kritikerne på lufta.

Henriks tirade

VIDEO: Se Henrik Ingebrigtsens tordentale til tvilerne.

«De som synes vi er noen drittsekker og er høye på oss selv, gå hjem og ta dere en bolle! Takk for oss!».

Det var lillebror Filip som tok EM-gull, men det var Henrik Ingebrigtsen som tok mikrofonen og leverte den dundrende beskjeden rett til de tusen hjem lørdag kveld.

Forklarer seg med ny tirade

Så mye betydde det for ham å stilne kritikerne. For Ingebrigtsen følte han beviste noe ved å ta EM-bronse med to betydelige skader.

– Hva ligger bak det utbruddet på direktesendt TV?

– Jeg sa det fordi når vi løper dårlig, så er alle frampå og slenger dritt. De vet alltid det ene og det andre, de sier hovmod står for fall, men når det går bra, så hører du ingenting til dem. Det er da du må si noe til dem! sier Henrik Ingebrigtsen oppglødd, og fortsetter tiraden:

– Ikke snakk all den driten hvis du ikke har noe å backe det opp med. Nå tar vi to medaljer, det er faen meg sensasjonelt! De kan si hvor mye negativt de vil, men nå henger det snart to medaljer rundt halsene våre! Kutt ut! sier han og peker rett foran seg.

Filip Ingebrigtsen tok gull på 1500 meter i friidretts-EM i Amsterdam. Storebror Henrik kom på tredjeplass.

VIDEO: Se brødrene Ingebrigtsen ta gull og bronse!

Så skadet at faren ber ham gi opp

Ingebrigtsen forteller om en sesong hvor han har vært så mye skadet at selv hans egen far har bedt ham avbryte sesongen.

– Gjert har sagt det nesten hver uke! At jeg skal gi meg for i år, at det ikke er noe vits.

– Filip har most meg på hver trening, jeg har hengt med hodet etter nesten hver økt. Gjert har kjeftet og smelt og sagt at «nå skal vi kaste inn håndkleet, Henrik!». Han har sagt at det er håpløst å halte seg gjennom en hel sesong, men føkk det, herregud, jeg skal ikke gi meg! Da hadde jeg ikke hatt denne medaljen.

Henrik Ingebrigtsen stod i pressesonen med stor bandasje rundt foten og snakket om smertene. Han har slitt med tåa, som har fått ham til å løpe skjevt, i over et år. I tillegg har han hatt en lårskade i månedsvis.

Til slutt sa pappa og trener Gjert at nok var nok.

– Det har jeg sagt mange ganger, jeg sa det senest i går: Nå gir du faen og reiser hjem. Da vi trente i går kunne han ikke ha på seg piggskoene engang. Jeg ble skikkelig forbanna. Han hadde så kraftige smerter at håret stod rett opp, sier Gjert Ingebrigtsen.

Uaktuelt å gi seg

Men Henrik Ingebrigtsen er litt gal i hodet. Derfor var det utenkelig for ham å avbryte sesongen.

– Jeg stiller til start uansett faen, jeg har tunnelsyn. Det er det negative med å ha et konkurransehode som meg. Når ting går bra, så er det positivt. Når det går dårlig, så er det negativt. Jeg har bare hevet bensin på bålet og satset på at flammen skal fikse seg selv.

I morgen løper han 5000 meter. På én fot og med den samme galskapen i øynene.

Brødrene Ingebrigtsen

ØYEBLIKKET: Filip og Henrik Ingebrigtsen jubler for gull og bronse.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal