Derfor tar Tiril seks uker pause før VM

ANTERSELVA (NRK) Tiril Eckhoff har gjort sin siste individuelle verdenscupkonkurranse før VM, nesten seks uker før mesterskapet på hjemmebane. Det er nedturen gjennom fjorårssesongen hun vil unngå.

Eckhoff Italia

TRYGG PÅ PAUSEN: Tiril Eckhoff får seks uker pause fra individuelle verdenscuprenn før VM, etter 4. plassen på jaktstarten.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

For utover sesongen i fjor fikk hun det tøft. Det ga utslag i at hun gikk på det som ble omtalt som en mental smell. Og VM ble en svært tøff opplevelse. Derfor ble planen lagt allerede i høst at hun skulle ha en lengre pause før VM på hjemmebane, som starter 3. mars.

Etter dagens 4. plass på jaktstarten i Anterselva kommer ikke Eckhoff til å gå et individuelt renn mot hele verdenseliten, før sprinten under VM 5. mars. Det er i dag seks uker til. Bare stafetten i morgen gjenstår.

Russiske Jekaterina Yurlova vant rennet foran sveitsiske Selina Gasparin.

Trygg på valget

For mens verdenscupen fortsetter i Nord-Amerika kommer Eckhoff til å bli i Norge nesten helt frem til VM-start, avbrutt av to renn mot utøvere på det nest øverste nivået.

– Jeg ser allerede nå at etter tre uker så er folk veldig slitne i verdenscupen. Og to uker til så blir de enda mer slitne. Jeg mener jeg derfor gjør det veldig smart i å være hjemme og trene, sier Eckhoff.

Utenom de to internasjonale renn i IBU-cupen som er nest øverste nivået i skiskyting, vil trolig resten av renntreningen bestå av testrenn.

– Jeg pleier å prestere bra de første ukene når jeg først begynner å konkurrere. Jeg er ikke redd for det. Det gjelder å holde seg frisk. Det er det som gjelder, sier Eckhoff.

For hun mener at hun hadde blitt tappet for mye av å gå i USA og Canada.

– Det koster veldig å reise til USA, snu døgnet og ha en 12 timers flytur. Jeg tror det jeg gjør er veldig smart.

- Vokste mye på fjoråret

Landslagstrener Stian Eckhoff var tett på nedturen til søsteren i fjor. Han mener rennpausen er et nødvendig grep.

– Hun har vokst mye på det som skjedde i fjor. Samtidig koster det å gå alle rennene i januar og Tiril har ikke stått over noen ting. For oss er det naturlig at det blir konkurransefri de neste to ukene. Så får hun to konkurranser uken etter. Deretter har hun tett oppfølging derfra og inn til VM, sier Stian Eckhoff.

Etter 4. plassen på jaktstarten, som var hennes sjuende topp 5-plassering denne sesongen, ligger Eckhoff på 7. plass i verdenscupen sammenlagt. I fjor på samme tid var hun på 9. plass.

– Jeg føler at jeg er mentalt klar for den jobben jeg skal gjøre nå. Jeg er giret på å gjøre en veldig bra jobb, sier Eckhoff.

Siste nytt

 • Landskamper uten publikum

  Tirsdag bekreftet Norges Fotballforbund (NFF) at Norge – Serbia og resten av høstens hjemmelandskamper spilles for tomme tribuner, på grunn av koronasituasjonen, melder NTB. NFF opplyser at alle som har kjøpt billetter til Serbia-kampen, eller har sesonghefter, vil få pengene tilbake.

  4ORpQlTxhXA
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Lege innrømmet dopingpraksis

  Legen som står i sentrum for dopingskandalen som ble avdekket under ski-VM i Seefeld, Mark Schmidt, innrømmer ifølge NTB at han hjalp utøvere med å dope seg i en årrekke.

  I en uttalelse lest opp i retten tirsdag sa legen at hans praksis i hovedsak var rettet mot vinteridrettsutøvere og syklister. Han navnga samtidig ikke noen av utøverne han skal ha hatt på klientlisten.

  cPkKsIiq5ts
  Foto: PETER KNEFFEL / AFP
 • Ingebrigtsen dropper VM

  Jakob Ingebrigtsen (20) stiller ikke i VM i halvmaraton i polske Gdyna 17. oktober. Det gjør heller ingen andre norske utøvere, bekrefter sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund overfor NRK.

  Norge bestemte tidlig å ikke sende en offisiell tropp til VM, men holdt døra åpen for at enkeltutøvere kunne delta i privat regi. Under NM i Bergen forrige helg antydet Gjert Ingebrigtsen at det kunne være aktuelt for Jakob Ingebrigtsen.

  - Alltid en mulighet, men sannsynligheten tror jeg er veldig lav, sa Jakob Ingebrigtsen selv den gangen.

  Nå er det ikke lenger en mulighet, etter at påmeldingsfristen gikk ut mandag. Ifølge Slokvik vil koronasituasjonen avgjøre om Ingebrigtsen blir å se i andre gateløp i høst.

  NM friidrett 2020
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal