Hopp til innhold

Derfor savner ikke Northug lagkameratene

LIVIGNO/OSLO (NRK.no) Petter Northug (27) har endelig begynt hardkjøret til OL på egenhånd. Og langrennsstjernen savner overhodet ikke landslagskameratene.

Northug

Her staker Petter Northug seg gjennom én av sine mange rulleskiturer i fjellene rundt Livigno.

– Nei, det er jo litt spennende å prøve nye ting. For min del går det fint. Jeg søker matching når jeg er hjemme, og så får jeg trent godt her i høyden, sier Northug til NRK.no.

Northug

Petter Northug (t.v.) har blant annet selskap av treneren Eirik Myhr Nossum i Italia.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Petter Northug har vært på høydesamling i de italienske fjellmassene i Livigno siden 3. juni.

Sammen med trener Eirik Myhr Nossum og fysioterapeut Svein Torp, har langrennsstjernen kjørt sitt eget opplegg.

Helt fri fra landslagets og skiforbundets tøyler etter bruddet i mai.

– Det går egentlig veldig fint å være uten lagkameratene. I fjor var jeg faktisk enda mer alene i høyden enn jeg er i år. Jeg er vant til å trene alene. Og nå har jeg fått besøk av broren min også, sier Northug i Italia-sola.

Trener på tvers av lag

NRK.no møter langrennesset på en av sine mange langturer i Livigno-fjellene.

Det er 25 grader og Petter Northug staker seg oppover den 6,5 kilometer lange fjellveien fra dalbunnen i Livigno, og opp til fjellovergangen Passo Eira 2208 meter over havet.

Fotografene henger ut av bilvinduet for å dokumentere 27-åringens første samling med sitt nye privatlag.

I kjent stil griner han på nesen på vei oppover fjellet.

– Hva slags kontakt har du med landslaget?

– Du holder litt kontakt med kompisene som bor i nabolaget. De treffer du jo litt oftere. Det er dét som er fint med Trøndelag og Trondheim: Det bor mange skiløpere her. Vi trener på tvers av lag og klubber, sier Northug.

– Vi har det artig

Northugs landslagsbrudd fylte spalter og TV-sendinger for en drøy måned siden. Lagkamerater, trenere og eksperter hadde alle en mening om karrierevalget til trønderen.

Northug

Her gjør Petter Northug seg klar til nok en treningsøkt - selvsagt med nye sponsorklær på plass.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Selv påpeker 27-åringen at han trengte ny motivasjon. Den nye satsingen har heller ikke gitt noen påvirkning på treningen, ifølge hovedpersonen selv.

– Det er ikke så stor forskjell. På landslaget trener du mer i gruppe. Her legger du opp dagene selv.

– Kjedelig?

– Nei, det går fint det. Teamet har det artig.

Merker formstigning

Ifølge kamerat og trener Myhr Nossum har det vært en bra samling med «mange timer», men nå begynner også Petter Northug og merke kjøret.

Egentlig skulle Northug gått opp til et nytt fjellpass tirsdag, men det hadde han ikke overskudd til.

Derfor stopper han på Passo Eira, én time og førti minutter etter at han startet, omgitt av spisse fjell på alle kanter.

Totalt har det vært mye mengdetrening og fire hardøkter. Samme oppskrift som Northug har brukt i mange år, ifølge Myhr Nossum.

– Petter Northugs hovedtrener heter Petter Northug, sier Myhr Nossum, som ble utnevnt som trener i slutten av mai.

Northug reiser hjem til Trondheim fredag, og drar rett til Tour of Trøndelag. Da har han vært i Livigno i drøyt to uker.

– Formen har kommet seg veldig i løpet av høydeoppholdet. Du kommer inn i en fin treningsform, og du tåler mye trening etter hvert, sier Northug, som avsluttet tirsdagens treningsøkt med en rolig sykkeltur - alene.

Siste nytt

  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

    Stavhopp for menn er Diamond League-øvelse under årets Bislett Games, men øvelsens store stjerne uteblir fra det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden.

    Armand Duplantis har satt verdensrekord flere ganger de siste sesongene, og svenskamerikaneren har også vært fast gjest på Bislett. Slik blir det imidlertid ikke i år.

    Det opplyser Duplantis selv og agenten Stina Funke til nyhetsbyrået TT.

    Årets Bislett Games går av stabelen allerede 30. mai. Agent Funke sier at det påfølgende Diamond League-stevnet i Stockholm er viktigere for Duplantis.

    – Han har valgt å stå over Oslo fordi det stevnet kommer for nær konkurransen i Stockholm. Han vil ha noen flere hviledager, sier hun.

    Lørdag er Duplantis med når Diamond League-sesongen starter i kinesiske Xiamen, et stevne som sendes på NRK1 fra kl. 13:00.

    Han konkurrerer to ganger i Kina før turen går til tsjekkiske Ostrava 28. mai og Diamond League i Stockholm 2. juni. (NTB)

    Armand Duplantis på Bislett Games 2023
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal