Derfor var det umulig å fortsette

Guri Hetland (39) følte seg degradert av det sveitsiske skiforbundet. Da sa hun takk for seg.

Guri Hetland

Guri Hetland hjalp Dario Cologna til to OL-gull i Sotsji etter alvorlig skade. Likevel ble hun fratatt ansvar.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Det sveitsiske skiforbundet og jeg enige om at vi ikke kunne fortsette samarbeidet vi har hatt i fire år, der jeg har vært sjeftrener i sveitsisk langrenn, sier Guri Hetland til NRK.no.

I en pressemelding som ble sendt ut til sveitsiske medier fredag, takket forbundet Hetland hjertelig for samarbeidet. Det ble opplyst at Hetland, som de siste fire årene har vært landslagssjef for Dario Cologna og de andre sveitsiske langrennsløperne, ikke kunne identifisere seg den nye rollen hun var forespeilet.

Det bekrefter Hetland mandag overfor NRK.no:

– Ledelsen i forbundet gjorde en strukturendring etter OL og ønsket meg inn i en mer administrativ rolle der jeg skulle ha ansvar for organisering av verdenscuplag og VM. Jeg skulle ha mindre treneransvar og mindre totalansvar for det treningsfaglige og som leder.

Hetland og Cologna

Guri Hetland har samarbeidet med Dario Cologna i en årrekke.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Degradert

– Føler du at de ønsket å degradere deg?

– Ja, det kan sies på den måten.

Før helga satt Hetland i forhandlinger med forbundet.

– Jeg var ikke beredt til å endre til en for meg mindre interessant stilling. Det sa jeg klart fra om, og jeg prøvde i forhandlingsrundene å forhandle meg tilbake til mer ansvar og mer den samme jobben, men lyktes ikke med det. Da ble det klart for meg at det beste ville være å søke utfordringene jeg trenger på andre områder, forteller Hetland.

Vemodig

– Er du skuffet?

– Det er kanskje mer vemodig. Det har vært fire fantastiske fine år med en veldig fin løpergruppe, et godt trenerteam og støtteapparat, og det blir litt rart ikke å skulle fortsette. Samtidig er det sånn toppidretten er, det kommer endringer, det vet man og det er sånn det skal være, erkjenner hun.

– Ble du overrasket da de kom med dette forslaget?

– Ja, jeg ble det. Jeg føler jeg har gjort en forholdsvis god jobb og at vi har bygd opp en struktur og noen arbeidsmetoder de siste årene som fungerer godt, påpeker Hetland, som hjalp Dario Cologna tilbake fra en alvorlig skade på senhøsten i fjor til to gull under Sotsji-OL i februar.

Tor Arne Hetland måtte slutte

Allerede før Guri Hetland tok opp kampen for å få beholde sin gamle jobb, var det klart at ektemannen Tor Arne Hetland måtte slutte som landslagstrener. Ifølge Guri Hetland ønsker forbundet å ha flere sveitsere i landslagets trenerapparat.

– Det skjønner jeg, og det er riktig også, så sånn sett skjønner jeg argumentene, sier hun.

Tor Arne Hetland har allerede fått ny jobb som landslagstrener i Canada. Nå skal Guri Hetland, som også fungerer som manager for Marit Bjørgen, ut på jobbmarkedet.

– Jeg har jeg lyst til å bruke forsommeren på å finne ut hva jeg har lyst til å gjøre. Jeg skal ta meg tid til det, og så får vi se hvor veien går, sier 39-åringen til NRK.no.

Siste nytt

 • Real leier etter Clasico-siger

  Real Madrid er på topp i La Liga etter 2-1 i gigantmøtet mot Barcelona i ruskeveret i Madrid laurdag kveld. Det var Barcelonas første tap sidan 5. desember, og sidan nyttår har dei 13 sigrar og ein uavgjort. Fram tiol i kveld.

  Karim Benzema og Toni Kroos gav Real 2-0 før det var gått ein halv time. Oscar Mingueza reduserte med ein halv time igjen.

  Barcelona pressa hardt og hadde store sjansar mot slutten, men makta aldri målet som hadde sendt dei til topps. Ilaix Moriba skaut i tverrliggaren med siste spark i kampen.

  Thibaut Courtois i Reals mål leverte fleire strålande redningar.

  Reals Casimiro blei utvist heilt på slutten etter to gule kort på eitt minutt.

  Real har dermed slått Barcelona i begge El Clasico-oppgjera denne sesongen. Dei leier på innbyrdes oppgjer mot Atletico og eitt poeng framfor Barcelona. Atletico skal møte Real Betis søndag.

  Real Madrid
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Sensasjonell norsk vektløftarbronse

  Solfrid Koanda (22) tok ein sensasjonell norsk bronse i vektløfting i EM i Moskva i 87 kg-klassen laurdag. Ho løfta 135 kilo i støt, det er norsk rekord. Ho har sjølv gjort det på trening tidlegare.

  – Det er det største eg har opplevd, seier Koanda til NRK. Ho har drive med vektløfting berre i eit drygt år. EM var det første internasjonale stemnet ho var med på.

  – Eg blei oppfordra til å delta på NM, og der såg dei at eg hadde talent. Det blei norsk rekord. Så har det gått betre og betre, det har vore ei fantastisk reise, seier Arendals-jenta.

  – Eg kjende meg veldig sterk då eg stod der, og var veldig stolt.

  Stolt er også trenar Stian Grimseth.

  – Ein ting er å ha talent. Men å greie å ta det ut slik ho gjorde i dag, er fantastisk, seier han.

  – Dette er ikkje noko blaff. Ho har mykje å gå på teknisk, og kan utvikle seg mykje. Ho er eit unikt talent.

  OL i Tokyo kjem kanskje litt tidleg, men OL i Paris om tre år er eit naturleg mål, seier han.

  – Dette er veldig stort, seier generalsekretær Arne Grostad i vektløftarforbundet til NRK.

  I rykk løfta ho 100 kilo og blei nummer fem. Smanlagt er det 26 kilo over den tidlegare norske rekorden.

  – Med så kort fartstid som vektløftar gir dette håp om endå betre prestasjonar framover, skriv forbundet på si nettside.

  Solfrid Koanda
  Foto: YURI KOCHETKOV / EPA
 • Zlatan «svært nær» ny kontrakt

  – Berre detaljar står att før Zlatan Ibrahimovic signerer ny kontrakt med Milan, seier klubbdirektør Paolo Maldini.

  Svensken, som fyller 40 i oktober, har kontrakt ut sesongen, men med opsjon på forlenging til sommaren 2022. Det er denne opsjonen som no treuleg blir ein realitet.

  Han får hovudæra for å ha gjort Milan til ein tittelkandidat sidan han kom tilbake til klubben i januar i fjor. Han er toppscorar med 15 mål på dei 16 kampane han har spela denne sesongen.

  Men i kveldens kamp mot Parma fekk han raudt kort etter ein times spel, for kommentarar mot dommaren.

  Milan har ikkje vunne Serie A sidan 2011, då også med Ibrahimovic på laget.

  Milan er nummer to på tabellen, 11 poeng bak byrival Inter før dagens runde.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal