Hopp til innhold

Derfor jubler ikke Weng

CANMORE (NRK): To ganger i vinter har hun vunnet i verdenscupen. Men noen ellevill seiersglede har vi ikke fått se fra Heidi Weng.

Heidi Weng

IKKE TIL Å TRO: Heidi Weng har vunnet to verdenscuprenn i vinter. Hun sliter bare litt med å innse det.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

I årevis har hun snakket om det som en nærmest umulig oppgave – å slå både Marit Bjørgen og Therese Johaug samme dag.

Med Bjørgen borte, har Johaug vært barrieren denne vinteren. Og i Tour de Ski skulle det endelig bli Heidi Wengs tur til å stå øverst på pallen, etter rekordmange pallplasser. 9. januar vant hun 10 km klassisk i Val di Fiemme etter å ha slått Ingvild Flugstad Østberg i spurten.

Men noen elleville jubelscener fikk vi ikke se.

Det fikk vi heller ikke da Heidi Weng tok sin andre verdenscupseier – i Quebec City. Weng kollapset i snøen etter å ha spurtet fra Therese Johaug på oppløpet på jaktstarten.

Så reiste hun, så seg litt rundt og tuslet ut av målområdet.

Skjønner det ikke

Og det har sin forklaring.

– Jeg skjønner ikke at jeg vinner, sier Weng til NRK.

– Når får vi seg de juble ellevilt for en seier?

– Den dagen jeg klarer å gå fra og vinne lett!

Heidi Weng må rett og slett klype seg litt i armen når hun slår Therese Johaug.

– Jeg skjønner egentlig ikke helt sjøl at det går an å følge med den jenta der. Da er du god, konstaterer hun.

– Ganske sykt

Og så god er Heidi Weng at hun leder Ski Tour Canada etter fire etapper. Søndag forflyttet løperne seg to tidssoner, fra Quebec i øst til Canmore i vest. Mandag er det også hviledag, før touren fortsetter med en klassisk sprint.

Der vet Heidi Weng at hun må gå fort om hun skal kunne beholde ledertrøya hele veien.

– Jeg bør helst vinne, fastslår hun.

Uansett – hun gleder seg over det som har skjedd.

– Det er ganske sykt at jeg leder, det hadde jeg ikke trodd. I hvert fall ikke etter at jeg ble knust på klassiskløpet i Montreal. Det er utrolig artig at det går an å holde følge med den jenta, sier Weng, og snakker om Therese Johaug.

Siste nytt

 • Målløs Botheim debuterte mot Roma

  Erik Botheim fikk sin serie A-debut for Salernitana. Han eller lagkameratene klarte ikke å hindre Romas stjernegalleri som vant 1-0.

  Botheim startet på topp sammen med Federico Bonazzoli. 22-åringen var relativt usynlig gjennom kampen, men han klarte å tvinge fram et gult kort til Chris Smalling, som gikk gjennom hele sesongen i fjor uten å få en eneste advarsel.

  Botheim ble tatt av etter en drøy time.

  Bryan Cristante scoret kampens eneste mål. Hans avslutning fra kanten av 16-meteren tok innom et bein før den seilte i mål bak Salernitana-keeper Luigi Sepe.

  Julian Kristoffersen ble byttet inn med 17 minutter igjen av kampen. Emil Bohinen er det tredje norske innslaget på Salernitana, men midtbanespilleren har en kneskade som setter ham ut i spill trolig til september. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Hovland avslutta med minus 2

  Viktor Hovland gjekk siste runde av PGA-turneringa i Nashville tre slag under par, og enda på minus ni samanlagt.

  Han fekk birdie på første hol, og fekk det også på hol 10, 11 og 15. Men bogeyar på hol 12 og det aller siste øydela ei god avslutning.

  Han innleia turneringa med ein runde på minus 3 torsdag, var litt meir rufsete og enda på par fredag, og fekk ein ny fin runde på minus 3 i går.

  Då han var ferdig, låg han på 22.-plass, men ikkje alle andre var ferdige med runden.

  Viktor Hovland
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste