NRK Meny
Normal

Derfor genierklæres suksesstreneren

NRK-ekspert Øystein Havang var svært kritisk til trener og landslag etter VM i fjor. Nå hyller han Thorir Hergeirsson.

Thorir Hergeirsson

FRA SKUFFELSE TIL JUBEL: Bildet til venstre er tatt under VM i 2013. Til høyre jubler Hergeirsson for storspill mot Sverige.

Foto: Aniko Kovacs/Erlend Aas / AP/NTB Scanpix

Fire gull, én sølv og én bronse er medaljestatus for Thorir Hergeirsson etter fem år og sju mesterskap som landslagssjef.

Øystein Havang

EKSPERT: Øystein Havang har vært ekspert for Norge under EM

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Hans resultater med Norge taler for seg selv. Han er en inkluderende leder, men som også tar ansvar og tøffe avgjørelser, sier Havang.

Tonen var derimot en helt annen fra håndballeksperten etter den skuffende femteplassen i VM i fjor. Havang var sterkt kritisk til lagets utvikling frem mot mesterskapet, som endte med tap for Serbia i kvartfinalen.

Tweeten under viser at Havang har snudd kritikken til kraftig ros av Norges landslagssjef.

Laster Twitter-innhold

– I fjor så vi et Norge som stanget i veggen og ikke hadde kommet så langt i utviklingen som vi hadde håpet på, men det siste året har Thorir gjort en fantastisk jobb med laget. Han har truffet med oppkjøring, lagledelse og disponeringer. Han har stor ære for dette gullet, sier Havang.

– En klok mann

Håndballpresidenten vier også mye av æren til Thorir for fremgangen etter fjorårets VM.

– Thorir bestemte seg for at vi skulle gjøre det et knepp bedre neste gang, sier håndballpresident Karl Arne Johannesen.

Han kaller islendingen for verdens beste trener.

– Han er absolutt på toppen. Ingen over og ingen ved siden av, sier Johannesen.

– Thorir er en veldig klok mann, med verdier som ikke alle har. Han er ekstremt systematisk og ser helheten rundt spillerne, ikke bare 20 ganger 40 meter på banen. Det er noe av magien hans.

HANDBALL-EUR-NOR-ESP

AV DE BESTE: Thorir Hergeirsson har seks medaljer som norsk landslagssjef.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Landslagssjefen kunne søndag smile bredt og vite at han har lykkes med det meste det siste året, og i selve mesterskapet.

– Det har vært en utrolig reise. Vi har jobbet hardt på landslaget gjennom våren, sommeren og høsten og jentene har jobbet bra individuelt og med klubbene sine, sier han.

– Hvor høyt henger dette gullet?

– Det henger på meg. Og jeg er 1.70 høy, sier Thorir Hergeirsson.

– Solid bakgrunn

Norge slet med sykdom underveis i mesterskapet og sparte flere spillere i kampen mot Ungarn, som ble lagets eneste tap, i en kamp som var ubetydelig.

– Thorir har solid bakgrunn og kompetanse og har fått lang fartstid som trener. Han har jobbet seg opp til det nivået og den statusen som han har nå, sier Havang.

– Han bruker kompetansen sin der det trengs. Han vet ikke alt selv, men han kan så mye at han vet hvor det trengs kunnskap. Det kjennetegner en god leder.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel