Hopp til innhold

Derfor nektet «Jays» å forlate banen

Ifølge Jaysuma Saidy Ndure var det flere som tyvstartet på 100-meteren i Diamond League-stevnet søndag.

Video Jaysuma Saidy Ndure disket

VIDEO: Se diskusjonen mellom Jaysuma Saidy Ndure og funksjonærene. Nordmannen nekter å forlate banen.

– Han vet at han tjuvstartet, men mente også at briten Marlon Devonish tjuvstartet og begge – eller ingen – burde blitt disket. «Jays» ble frustrert da han forsto at bare han ble disket. Det føltes urettferdig og det var det han prøvde å diskutere med funksjonærene, sier «Jays» sin manager, Rune Brynhildsen, til NRK.

Det var under Diamond League-stevnet i Birmingham søndag det kokte over for nordmannen (se video over).

Tyvstart og disk

Han tyvstartet, og etter dagens regler betyr det diskvalifikasjon umiddelbart. Det likte «Jays» tydelig dårlig. Han løp over halve distansen i demonstrativ sakte fart før han stoppet, da rev han av seg startnummeret på låret før han luntet tilbake til start.

Dramatikken startet da han så nektet å forlate banen. Han stoppet ved siden av startblokken han skulle ha startet fra og diskuterte heftig med funksjonærene som pekte demonstrativt i retning utgangen.

Jaysuma Saidy Ndure ignorerte henvisningene og henvendte seg i stedet til de andre løperne som sto og ventet på en ny start. TV-bildene viser at «Jays» roper noe samtidig som han vifter med hånden.

(Les videre under videoen.)

Video: Her tyvstarter «Jays»

Video Her tyvstarter Jays

Her tyvstarter Jays


Uenig med Powell

Rune Brynhildsen

Rune Brynhildsen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Diskusjonen med funksjonærene beskriver Brynhildsen som «helt udramatisk». Dét er ikke konkurrentene enige i. De måtte vente til nordmannen var ferdig å diskutere før de fikk løpt.

Asafa Powell, verdens raskeste mann i år (9,78), var blant dem som ble irritert over nordmannens oppførsel. Han kikket oppgitt bort på «Jays», mens nordmannen gestikulerte og diskuterte.

- Usportslig oppførsel. Det var veldig distraherende. Han skulle ha akseptert avgjørelsen og gått med én gang, sa Asafa Powell.

Jamaicaneren vant 100-meteren på tiden 9,91. Devonish kom sist av de startende med tiden 10,25.

– Usportslig? Det er for dumt

Når NRK forteller «Jays» sin trener, John Smith, om reaksjonen til Powell blir han oppgitt og sier følgende:

- Sa Powell det? Det blir for dumt. Akkurat som om ikke han selv hadde reagert på samme måten hvis noe slikt hadde skjedd med ham. Det er mye sterke følelser involvert i et slikt løp, da kan reaksjonene bli kraftige når noe oppleves som urettferdig, sier «Jays» sin trener, John Smith, til NRK.

– «Jays» er i ferd med å prøve ut en ny startstilling. Han prøvde den for første gang i konkurranse søndag og var derfor litt mer usikker enn vanlig i starten.

Smith tror ikke søndagens uheldige episode får konsekvenser for «Jays'» fremtid.

– «Jays» startet veldig raskt ut av blokkene i forsøksheatet, og ble bare litt for ivrig i finalen. Sånt skjer av og til når lysten til å løpe fort er så stor. Han kommer til å klare seg fint, og snart kommer alt til å klaffe for «Jays», det er bare et spørsmål om tid, sier John Smith til NRK.

Ifølge manageren ønsker ikke Jaysuma Saidy Ndure selv å kommentere saken.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal