NRK Meny
Normal

Derfor flyttes Kalla fra sisteetappen

FALUN/OSLO (NRK): Den svenske landslagsledelsen frykter at Therese Johaug skal sprenggå på torsdagens stafett og flytter Charlotte Kalla fra siste- til andre etappe.

Charlotte Kalla

SUPERDUELL: Therese Johaug og Charlotte Kalla møtes til duell på andre etappe på torsdagens stafett.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Langrennsløper Marit Bjørgen

ANKERKVINNENE: Marit Bjørgen knivet mot Stina Nilsson på sprinten i forrige uke. Nå møtes de igjen til duell - på sisteetappen på torsdagens stafett.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Landslagstrener Rikard Grip har holdt stafettuttaket hemmelig så lenge som mulig, men røpet onsdag kveld hvilke fire som skal kjempe om stafettgullet på hjemmebane.

Sofia Bleckur, Charlotte Kalla, Maria Rydqvist og Stina Nilsson – i den rekkefølgen – er løperne de norske kvinnene skal knive mot.

Uttaket er oppsiktsvekkende på flere måter. Bare se her:

  • Kalla, som er Sveriges sikreste kort, får ikke gå ankeretappen i fristil og er heller satt på andreetappen i klassisk.
  • Det betyr at det blir en helt ny norsk-svensk-duell på sisteetappen mellom Marit Bjørgen og sprintkometen Stina Nilsson.
  • Landslagsledelsen bytter ut hele tre av løperne som var med på å ta stafettgull i Sotsji.

Kristiansen: – De er redde for Johaug

Landslagstreneren mener den andre etappen kan bli nøkkelen til suksess. Der venter nemlig Therese Johaug i superform.

– Charlotte har vært veldig stabil på klassisk og hun ser andre etappe som en stor utfordring. Vi vet at det sannsynligvis kommer til å bli gått veldig fort der, sier Grip til Expressen.

– Var det med Johaug i bakhodet du satte opp Kalla på andre etappe?

– Vi har nok tenkt litt sånn. Samtidig vet vi at det er en tøff stigning som de går to ganger – de skal gå mange høydemeter, svarer han.

Norges landslagstrener, Egil Kristiansen forteller at det svenske laguttaket er overraskende.

– De har nok satt Kalla på den etappen slik at Johaug ikke skal gå ifra. De hadde nok ikke satt henne der ellers, sier Kristiansen.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SPRINT-GULL: Her kan du se hva som skjedde sist gang Marit Bjørgen møtte Stina Nilsson til spurtduell.

– Tror Bjørgen er lettet

På spørsmål fra NRK om Kristiansen tror Bjørgen er glad for at det er Nilsson og ikke Kalla som går sisteetappen, svarer han følgende:

– Ja, jeg tror hun er mer trygg på å møte Nilsson enn Kalla. Men Nilsson er helt klart en god 5-kilometer-løper. Det blir hardt uansett, sier Kristiansen.

– Hva skal til for at hun matcher Bjørgen på en 5-kilometer?

– Normalt er Bjørgen en langt bedre 5-kilometerløper enn Nilsson. Men stafett er stafett. Klarer Nilsson å henge med inn, så vet vi hva hun er god for i en spurt, svarer han.

Foruten Bjørgen og Johaug stiller Norge med Heidi Weng g Astrid Uhrenholdt Jacobsen på henholdsvis første- og tredje etappe.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld