NRK Meny
Normal

Derfor begynte treneren å gråte etter hopptriumfen

LILLEHAMMER/OSLO (NRK): Etter to korsbåndskader var det ingen som trodde Kenneth Gangnes ville komme tilbake i hoppsporten.

Det var en svært rørt fagansvarlig for ungdom etter at Gangnes havnet på pallen. Jermund Lunder klarte ikke å holde tårene tilbake da vinneren fikk blomster på pallen. Reporter: Anders Engeland

RØRT: Trener Jermund Lunder tok til tårene etter at Kenneth Gangnes gikk helt til topps på Lillehammer.

Kenneth Gangnes både imponerte og rørte de fleste da han i går gikk til topps på Lillehammer, og tok sin aller første verdenscupseier i karrieren.

For veien frem til 26-åringens store jubeldag i OL-byen har vært lang og fylt av utfordringer nok til å ta knekken på de fleste.

Gangnes

VAKKER SLUTT: Kulissene kunne knapt vært vakrere da eventyret om Kenneth Gangnes fikk sin lykkelige slutt.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

To korsbåndskader

I 2010 røk han korsbåndet på sommertrening. To år seinere røk samme kne, også denne gangen under et sommerrenn. På det tidspunktet var det ingen som trodde at Gangnes noen gang kom til å delta i et verdenscuprenn - i hvert fall ikke vinne det.

Redningen ble en privatklinikk i Innsbruck. Der gjennomgikk han et inngrep som han ifølge Nettavisen måtte betale fra egen lomme. Men et inngrep som viste seg å være vel verdt pengene.

– Veien tilbake har vært en berg-og-dalbane fra A til Å. Jeg har vært langt nede på turen, men derfor smaker det enda bedre nå, fortalte Gangnes til NRK etter han hadde gjort det ingen trodde var mulig.

Brøt sammen i tårer

Til daglig jobber han deltid i en sportsbutikk på Lillehammer. Der har han jobbet samtidig som han har kjempet seg tilbake i verdenstoppen av hoppsirkuset.

Det gjør noe med følelsene til de som står ham nærmest. En av dem er hans trener Jermund Lunder.

– Det er helt enormt stort. Det er en gutt som fortjener det så veldig med tanke på all motgangen han har hatt, sier han med gråten i halsen.

– Man tenker jo på alle de timene som han har lagt ned med jobb, og alle de nedturene som han har fått. De gangene han har sittet og prøvd å motivere seg for å ta nye tak, for så å få enda flere slag i trynet med smerter, korsbånd, menisker og alt annet som kan gå galt. Da blir det veldig spesielt, sier han.

– Aldri skjedd før

En som har latt seg imponere er landslagstrener Alexander Stöckl som sier han aldri før har sett noe lignende.

– Det var nok ikke mange som forventet at han skulle komme tilbake i hoppsporten. Det har aldri skjedd før at noen med sånne skader har klart å komme tilbake. Jeg er veldig imponert over den prosessen han har vært gjennom.

Gangnes

IMPONERT: Alexander Stöckl er meget imponert over sin elev Kenneth Gangnes.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ny motstander for Anthony Joshua

  Neste lørdag skulle Anthony Joshua forsvare sin tungvektstittel i boksing mot bulgarske Kubrat Pulev.

  Nå har derimot Pulev trukket seg fra kampen som følge av en skade i skulderen.

  Pulevs erstatter er Carlos Takam. Franskmannen er rangert som nummer tre i verden på IBFs tungvektsliste, bak nettopp Pulev og Joshua.

  BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-PULEV
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Tiger Woods friskmeldt

  Etter å ha vært ute med en ryggskade siden februar tidligere i år er nå Tiger Woods endelig friskmeldt av legene.

  Når 41-åringen vil være tilbake på golfbanen er likevel uvisst, skriver ESPN.

  Tiger Woods Golf
  Foto: Kamran Jebreili / AP
 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal