NRK Meny
Normal

Svendsen fryktet dette var forbudt i OL

SOTSJI (NRK.no): Han beholdt buksa på – og turte ikke en gang å ta et norsk flagg på vei mot mål. Emil Hegle Svendsen har fått respekt for regler.

Emil Hegle Svendsen

I Ruhpolding gikk Emil Hegle Svendsen i mål med flagget i hånda. Det droppet han i Sotsji, av frykt for å provosere høye herrer.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen

Overlegen, men ikke provoserende, krysset Emil Hegle Svendsen målstreken først.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Dagen etter at Svendsen ble individuell mester på fellesstarten, gikk han Norge inn til seier på mixed stafett i skiskyting.

Men selv om trønderen kom i ensom majestet mot mål, og hadde et hav av tid ned til Tsjekkia på andreplass, ble det ingen reprise på det som skjedde i Ruhpolding tidligere i vinter.

Der gikk Svendsen i mål med det norske flagget i hånda. Etterpå plantet han det like godt i snøen i målområdet.

– Jeg så ikke etter noe flagg. Og så tenkte jeg at det kanskje ikke var lov i OL. Alt er så strengt her, så jeg sparte meg litt for den, gliser Svendsen, med adresse til diskusjonene rundt hva IOC tillater og ikke tillater.

De norske langrennsjentene fikk som kjent refs for å ha gått med sørgebind på åpningsdistansen i OL.

– Slo ikke godt an

Da Svendsen hadde prikket ned de fem ståendeblinkene onsdag kveld, snudde han seg mot publikum og gliste. Men også der passet han seg for å gå over streken.

– Det er begrenset hvor mye man kan finne på. Man kan dra av seg buksa, liksom, men det har vi gjort før i Russland, og det slo ikke så godt an den gangen, sier 28-åringen – med referanse til det som skjedde under verdenscupavslutninga i Khanty-Mansiysk.

Der fanget tyske kameralinser opp Svendsen mens han blottet seg i løypa under kvinnenes fellesstart.

Svendsen uttalelser vitner om en mann i humør. Etter en tung start på OL, har dett rett og slett løsnet.

– En legende

På onsdagens stafett skjøt han fullt for andre konkurranse på rad, etter at Tora Berger, Tiril Eckhoff og Ole Einar Bjørndalen hadde gitt ham et utgangspunkt han ikke kunne rote bort.

Tora Berger bommet to ganger på sin ståendeserie, mens de tre øvrige ikke brukte et eneste ekstraskudd.

Dermed ble Tiril Eckhoff den andre norske kvinnen med OL-gull i skiskyting, Tora Berger doblet sin OL-gull beholdning og er Norges mestvinnende kvinnelige skiskytter i OL, mens Ole Einar Bjørndalen tok sitt åttende gull og ble tidenes vinterolympier.

– Han er en legende, konstaterer Emil Hegle Svendsen, som selv er oppe fire OL-gull.

Lover ikke nytt OL

At han noen gang klarer å doble og komme opp på nivået til «Kongen av skiskyting», tviler han på.

– Nei, jeg må dessverre si … Jeg går for fire nye år, tror jeg, men nå går jeg først og fremst stafetten på lørdag. Så er det VM i Oslo om to år som er det neste store målet. Etter det, får vi se.

– Men er ikke dette så morsomt at du kan ta et OL til?

– Det er veldig morsomt når man står her og har gjort det bra. Men det er sinnssykt mye arbeid som ligger bak og mange tusen treningstimer til neste OL. Så det sier seg selv at det ikke er bare bare, påpeker Svendsen.

Han er en type som sliter med å være like mye 24-timersutøver som Bjørndalen, 365 dager i året og år etter år, og har aldri lagt skjul på det.

– Hvis du ikke er 100 prosent motivert, så har du ikke sjanse. Men er jeg det, så har jeg lyst til å fortsette. To dager og to gull hjelper på motivasjonen, fastslår Svendsen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «aa» i nytt vindu

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal