Hopp til innhold

Svendsen fryktet dette var forbudt i OL

SOTSJI (NRK.no): Han beholdt buksa på – og turte ikke en gang å ta et norsk flagg på vei mot mål. Emil Hegle Svendsen har fått respekt for regler.

Emil Hegle Svendsen

I Ruhpolding gikk Emil Hegle Svendsen i mål med flagget i hånda. Det droppet han i Sotsji, av frykt for å provosere høye herrer.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen

Overlegen, men ikke provoserende, krysset Emil Hegle Svendsen målstreken først.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Dagen etter at Svendsen ble individuell mester på fellesstarten, gikk han Norge inn til seier på mixed stafett i skiskyting.

Men selv om trønderen kom i ensom majestet mot mål, og hadde et hav av tid ned til Tsjekkia på andreplass, ble det ingen reprise på det som skjedde i Ruhpolding tidligere i vinter.

Der gikk Svendsen i mål med det norske flagget i hånda. Etterpå plantet han det like godt i snøen i målområdet.

– Jeg så ikke etter noe flagg. Og så tenkte jeg at det kanskje ikke var lov i OL. Alt er så strengt her, så jeg sparte meg litt for den, gliser Svendsen, med adresse til diskusjonene rundt hva IOC tillater og ikke tillater.

De norske langrennsjentene fikk som kjent refs for å ha gått med sørgebind på åpningsdistansen i OL.

– Slo ikke godt an

Da Svendsen hadde prikket ned de fem ståendeblinkene onsdag kveld, snudde han seg mot publikum og gliste. Men også der passet han seg for å gå over streken.

– Det er begrenset hvor mye man kan finne på. Man kan dra av seg buksa, liksom, men det har vi gjort før i Russland, og det slo ikke så godt an den gangen, sier 28-åringen – med referanse til det som skjedde under verdenscupavslutninga i Khanty-Mansiysk.

Der fanget tyske kameralinser opp Svendsen mens han blottet seg i løypa under kvinnenes fellesstart.

Svendsen uttalelser vitner om en mann i humør. Etter en tung start på OL, har dett rett og slett løsnet.

– En legende

På onsdagens stafett skjøt han fullt for andre konkurranse på rad, etter at Tora Berger, Tiril Eckhoff og Ole Einar Bjørndalen hadde gitt ham et utgangspunkt han ikke kunne rote bort.

Tora Berger bommet to ganger på sin ståendeserie, mens de tre øvrige ikke brukte et eneste ekstraskudd.

Dermed ble Tiril Eckhoff den andre norske kvinnen med OL-gull i skiskyting, Tora Berger doblet sin OL-gull beholdning og er Norges mestvinnende kvinnelige skiskytter i OL, mens Ole Einar Bjørndalen tok sitt åttende gull og ble tidenes vinterolympier.

– Han er en legende, konstaterer Emil Hegle Svendsen, som selv er oppe fire OL-gull.

Lover ikke nytt OL

At han noen gang klarer å doble og komme opp på nivået til «Kongen av skiskyting», tviler han på.

– Nei, jeg må dessverre si … Jeg går for fire nye år, tror jeg, men nå går jeg først og fremst stafetten på lørdag. Så er det VM i Oslo om to år som er det neste store målet. Etter det, får vi se.

– Men er ikke dette så morsomt at du kan ta et OL til?

– Det er veldig morsomt når man står her og har gjort det bra. Men det er sinnssykt mye arbeid som ligger bak og mange tusen treningstimer til neste OL. Så det sier seg selv at det ikke er bare bare, påpeker Svendsen.

Han er en type som sliter med å være like mye 24-timersutøver som Bjørndalen, 365 dager i året og år etter år, og har aldri lagt skjul på det.

– Hvis du ikke er 100 prosent motivert, så har du ikke sjanse. Men er jeg det, så har jeg lyst til å fortsette. To dager og to gull hjelper på motivasjonen, fastslår Svendsen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «aa» i nytt vindu

Siste nytt

  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten

Sendeplan

Kl. Program Kanal