NRK Meny
Normal

Kalla røper hvorfor hun dropper Tour de Ski

Den svenske langrennsstjernen Charlotte Kalla skuffet forrige sesong. Nå vil hun satse annerledes.

Kalla

Charlotte Kalla mener Tour de Ski og OL er for tett på hverandre.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Det blir for lite tid, og det er bare én måned før OL. Jeg var veldig sliten etter Tour de Ski i år og jeg ble syk, sier Kalla til avisa Sundsvalls Tidning.

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla ble syk etter Tour de Ski forrige sesong.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Charlotte Kalla (25) fortalte til Nörrländska Socialdemokraten i midten av juni at hun står over Tour de Ski den kommende sesongen. Nå utdyper hun til Sunsvalls Tidning hva som ligger bak valget.

Glad i Touren

– Jeg er virkelig glad i Tour de Ski, og den løperen som holder høyest nivå og presterer jevnt godt vinner til slutt. Det er tøffe renn, sier Kalla, som ikke vil gamble med balastningen på kroppen før OL.

Åpningssermonien til Sotsji-OL er 7. februar neste år, mens Tour de Ski avsluttes 5. januar.

Det er foreløpig ikke kjent om noen av de norske løperne dropper touren og dermed får Marit Bjørgen - som mistet forrige sesongs utgave - og Therese Johaug én mindre konkurrent i sammendraget.

Vet ikke om flere

Kalla sier hun ikke har snakket med andre langrennsløpere som har vurdert det samme, men ifølge Expressen skal både Johan Olsson og Anna Haag stå over Tour de Ski.

Petter Northugs manager Are Langås sa til NRK i forrige uke at Northug vil satse på det meste den kommende sesongen.

– Petter går verdenscuprenn, Tour de Ski og forhåpentligvis et OL den neste sesongen hvis han er god nok for det, sa Langås til NRK.

Russiske Aleksandr Legkov og polske Justyna Kowalczyk vant Tour de Ski forrige sesong.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg