NRK Meny
Normal

Porsche-Dennis suveren igjen

Femte seier på åtte forsøk for 21-åringen Dennis Olsen fra Våler i Østfold. Nå leder han den tyske Porsche-cupen suverent.

Dennis Olsen

SUVEREN IGJEN: Dennis Olsen leder det tyske Porsche-mesterskapet etter åtte av fjorten løp. Søndag var han fire og et halvt sekund foran nestemann.

Foto: Marius Svingen / svingenfoto.no

«Nå blir det vanskelig å ta fra ham sammenlagseieren», skriver tyske sport1. Da er det litt under en time siden Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold har smadret konkurransen i nok et løp.

Han var suveren i kvalifiseringen og startet i beste startspor. Den plassen ga han ikke fra seg i løpet av de 35 rundene løpet varte. I mål var han fire og et halvt sekund foran andremann, Nick Yelloly.

I stua hjemme sto pappa og manager Roy Espen Olsen rett opp og ned i samtlige 35 runder.

LES OGSÅ: Klar for finale etter gjesteopptreden

– Det er ingenting som slår følelsen av å høre norske nasjonalsangen i utlandet, den følelsen kan ikke beskrives, sier Olsen senior til NRK.

Det må han ha vent seg til i år, for sønnen leder den tyske Porsche Carrera-ligaen klart, med 161 poeng foran Nick Yelloly på 130. Olsen kjører også Mobil 1 Supercup, der ligger han på en andreplass. Serien er omtrent halvkjørt - og det kan peke mot at Olsen får rykke opp enda et hakk til neste år.

– Han koser seg. Han er i flytsonen, og han føler han mestrer nivået, det gjør noe med selvtilliten å vinne løp og være på topp. Ikke bare en gang, men hele tiden.

Håper på Le Mans

Det er et annet bilde enn i fjor, da han endte på en tredjeplass etter sesongen. Vinnerne fra i fjor ble hentet opp til større ligaer, og det kan fort bli skjebnen for Olsen også.

– Han jobber for å nå Le Mans 1. Vi har hatt delmål hele veien. Akkurat nå har han en Porsche junior-kontrakt, men han jobber for å komme inn som fullverdig fører hos Porsche. Da får han lønn, så det er neste steg på stigen.

Som junior-fører får Olsen dekket 80 prosent av utgiftene til å delta, men en seniorfører har en helt annen tilværelse. Målet er en konseptbil, en hybridbil med forbrenningsmotor og batterier.

Som seniorfører får man reise verden over og prøvd forskjellige biler. Vi håper han får delta i 24-timersløpet Le Mans neste år. Da putter de ham gjerne i en gt3-klasse, og går det bra, går han opp i LMP1, selve toppklassen, sier Olsen senior.

Feirer med reker og hvitvin

Etter målgang har Dennis vært gjennom en pressekonferanse og en debrief med teamet. I kveld sitter han på flyet hjem, og allerede neste helg er det ny konkurranse, denne gangen på Red Bull Ring i Østerrike.

Men først:

– Hvordan feirer fam Olsen?

– Nå har vi stått og hoppet. Stått hver eneste av de 35 rundene. Vi har brukt så mye energi, at vi nesten må sette oss ned litt. I kveld reiser vi til Son og tar et glass hvitvin og reker.

Siste nytt

 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz
 • Australia-trener tar over PSV

  Mark van Bommel er ansatt som ny hovedtrener i nederlandske PSV Eindhoven. Den tidligere landslagsspilleren er for tiden assistenttrener for Australia i VM under Bert van Marwijk. 41-åringen erstatter Phillip Cocu i Eredivisie-klubben.

  van bommel
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
Topp 5-lister fra fotball-VM
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
VM fotball: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Serbia - Sveits