NRK Meny
Normal

Porsche-Dennis suveren igjen

Femte seier på åtte forsøk for 21-åringen Dennis Olsen fra Våler i Østfold. Nå leder han den tyske Porsche-cupen suverent.

Dennis Olsen

SUVEREN IGJEN: Dennis Olsen leder det tyske Porsche-mesterskapet etter åtte av fjorten løp. Søndag var han fire og et halvt sekund foran nestemann.

Foto: Marius Svingen / svingenfoto.no

«Nå blir det vanskelig å ta fra ham sammenlagseieren», skriver tyske sport1. Da er det litt under en time siden Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold har smadret konkurransen i nok et løp.

Han var suveren i kvalifiseringen og startet i beste startspor. Den plassen ga han ikke fra seg i løpet av de 35 rundene løpet varte. I mål var han fire og et halvt sekund foran andremann, Nick Yelloly.

I stua hjemme sto pappa og manager Roy Espen Olsen rett opp og ned i samtlige 35 runder.

LES OGSÅ: Klar for finale etter gjesteopptreden

– Det er ingenting som slår følelsen av å høre norske nasjonalsangen i utlandet, den følelsen kan ikke beskrives, sier Olsen senior til NRK.

Det må han ha vent seg til i år, for sønnen leder den tyske Porsche Carrera-ligaen klart, med 161 poeng foran Nick Yelloly på 130. Olsen kjører også Mobil 1 Supercup, der ligger han på en andreplass. Serien er omtrent halvkjørt - og det kan peke mot at Olsen får rykke opp enda et hakk til neste år.

– Han koser seg. Han er i flytsonen, og han føler han mestrer nivået, det gjør noe med selvtilliten å vinne løp og være på topp. Ikke bare en gang, men hele tiden.

Håper på Le Mans

Det er et annet bilde enn i fjor, da han endte på en tredjeplass etter sesongen. Vinnerne fra i fjor ble hentet opp til større ligaer, og det kan fort bli skjebnen for Olsen også.

– Han jobber for å nå Le Mans 1. Vi har hatt delmål hele veien. Akkurat nå har han en Porsche junior-kontrakt, men han jobber for å komme inn som fullverdig fører hos Porsche. Da får han lønn, så det er neste steg på stigen.

Som junior-fører får Olsen dekket 80 prosent av utgiftene til å delta, men en seniorfører har en helt annen tilværelse. Målet er en konseptbil, en hybridbil med forbrenningsmotor og batterier.

Som seniorfører får man reise verden over og prøvd forskjellige biler. Vi håper han får delta i 24-timersløpet Le Mans neste år. Da putter de ham gjerne i en gt3-klasse, og går det bra, går han opp i LMP1, selve toppklassen, sier Olsen senior.

Feirer med reker og hvitvin

Etter målgang har Dennis vært gjennom en pressekonferanse og en debrief med teamet. I kveld sitter han på flyet hjem, og allerede neste helg er det ny konkurranse, denne gangen på Red Bull Ring i Østerrike.

Men først:

– Hvordan feirer fam Olsen?

– Nå har vi stått og hoppet. Stått hver eneste av de 35 rundene. Vi har brukt så mye energi, at vi nesten må sette oss ned litt. I kveld reiser vi til Son og tar et glass hvitvin og reker.

Siste nytt

 • Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km klassisk fellesstart i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen i OL. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USA tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP
 • Norendal nummer seks i Big Air

  Silje Norendal endte på sjetteplass i finalen i Big Air. Hun klarte ikke å lande et triks helt perfekt, og endte med 131.50 poeng-

  Østerrikske Anna Gasser vant etter et kjempehopp i siste omgang. 185 poeng holdt til seier foran Jamie Anderson (USA).

  Silje Norendal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Alpint kombinasjon slalåm, kvinner
OL i Pyeongchang: Kombinert laghopp
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin