Hopp til innhold

Dennis Hauger vant sitt andre Formel 2-løp: – Ubeskrivelig

Dennis Hauger var tålmodig og kunne til slutt juble for sin andre seier i sin første sesong i Formel 2. Det ble svært dramatisk i Baku med flere uhell.

Dennis Huger

SEIER: Dennis Hauger vant i Baku.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Ubeskrivelig, for å være ærlig. Det var tøft i går, og jeg gjorde en feil. Å vinne i dag er utrolig, sier Hauger til Formel 2s kanal.

Men førsteplassen i Baku kom ikke uten dramatikk. Det var flere uhell underveis, og midtveis kolliderte Marcus Armstrong og Juri Vips, som lå foran Hauger. Han dermed profitterte på det, og hadde kun Vips foran seg.

På toppen av det gjorde Vips en feil og kjørte i veggen. Da utnyttet Hauger muligheten, og tok over ledelsen.

Ettersom det var lite tid igjen ble løpet avsluttet bak sikkerhetsbilen, noe som førte til at Hauger kunne juble for sin andre seier.

– Jeg har gåsehud

Han tok sin første seier i sprintløpet i Monaco forrige VM-runde. Søndag sikret han seg sin første seier i et hovedløp, det mest prestisjetunge i Formel 2-sporten.

Dennis Huger

TO SEIRE: Dennis Hauger vant både i Monaco og i Baku.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Med søndagens seier er Hauger på femteplass i sammendraget. Den norske Prema-føreren står med 55 poeng. Han fikk 25 poeng som følge av seieren i Baku.

– Jeg så at han pushet ganske hardt, så jeg forsøkte bare å holde følge. Han gjorde en liten feil og det sendte ham i veggen, sier Hauger.

– Jeg har gåsehud over hele kroppen. Det er fantastisk, sier Thomas Schie på Viaplays sending.

Løftet seg etter uhellet

Det var med andre ord store kontraster fra lørdagens sprintløp, der han bremset for sent i en sving og gikk rett i veggen.

Det var i en duell med franske Theo Pourchaire at det skjedde, og franskmannen var tydelig frustrert.

– For en dum idiot. Jeg var så redd. Jeg trodde han kom til å krasje inn i meg, lød det fra ART-føreren.

Hauger forklarte etter sprintløpet at det var hans første løp i Baku, og at han presset kanskje litt ekstra i innbremsingen.

Søndag hadde han tydeligvis lært, og var svært tålmodig midt i kaoset.

Neste løp finner sted i Storbritannia og Silverstone. Det skjer først om tre uker, fra 1. juli til 3. juli.

Siste nytt

 • Adressa: Klæbo må stå over store deler av landslagssamlingen

  Johannes Høsflot Klæbo har ennå ikke blitt friskmeldt fra skaden han pådro seg i sommer og kan ikke delta for fullt på langrennslandslagets treninger til uka.

  – Han reiser til Steinkjer tirsdag og blir med på den andre treningsøkta vår da. I tillegg tar han del av den første økta onsdag, før han reiser hjem til Trondheim igjen, sier sprinttrener Arild Monsen til Adresseavisen.

  Søndag skal sprintlandslaget samles i Steinkjer, men Klæbo må stå over deler av samlingen på grunn av skadeproblemene på baksiden av låret. (NTB)

  Landslagssamlin i langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Reagerer på Haalands Viaplay-rolle: – Grunn til å bli mistenksom

  Erling Braut Haalands rolle som ambassadør for Viaplay får presseveteran Trygve Aas Olsen til å reagere. Viaplay mener det går helt fint.

  Fredag sendte Viaplay ut en pressemelding der det ble klart at Haaland og Viaplay inngår et samarbeid. Det er ikke kjent hva ambassadørrollen til Haaland innebærer konkret, men han blir blant annet trolig å se i Viaplays markedsføring for Premier League.

  Trygve Aas Olsen, mediekritiker og fagmedarbeider ved Institutt for journalistikk (IJ), er blant dem som mener publikum har grunn til å reagere.

  – Viaplays publikum får grunn til å mistenke Viaplays journalister og kommentatorer for å ville favorisere Haaland på et eller annet vis fordi han har en forretningsmessig tilknytning, sier Olsen til NTB.

  Sportssjef Kristian Oma i Viaplay viser til Viaplays avtale med Formel 1-fører Max Verstappen.

  – Den er kommersiell, og så dekker vi ham etter gjeldende journalistiske prinsipper redaksjonelt. Det er de to sporene som er nødt til å holdes atskilt. Det er egentlig ikke noe hokuspokus i det, forklarer Oma til NTB.

  – Hvis Haaland går ti kamper uten å score, vil det være et akkurat like kritisk blikk fra oss som fra alle andre. Det kan jeg garantere.

  Olsen mener spekulasjoner om inhabilitet allerede har oppstått.

  – Det er en saklig grunn til å bli mistenksom her. Da har Viaplay selv satt seg i en situasjon hvor troverdigheten er svekket, sier Olsen. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race

  Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av Arctic Race of Norway fredag.

  Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene.

  Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas Leknessund tettet luken opp mot Torghatten.

  Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier.

  Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Edvald Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten.

  Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i Trondheim søndag. (NTB)

  Sykling: Tour de France 2017
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste