Hopp til innhold

Dennis Hauger vant sitt andre Formel 2-løp: – Ubeskrivelig

Dennis Hauger var tålmodig og kunne til slutt juble for sin andre seier i sin første sesong i Formel 2. Det ble svært dramatisk i Baku med flere uhell.

Dennis Huger

SEIER: Dennis Hauger vant i Baku.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Ubeskrivelig, for å være ærlig. Det var tøft i går, og jeg gjorde en feil. Å vinne i dag er utrolig, sier Hauger til Formel 2s kanal.

Men førsteplassen i Baku kom ikke uten dramatikk. Det var flere uhell underveis, og midtveis kolliderte Marcus Armstrong og Juri Vips, som lå foran Hauger. Han dermed profitterte på det, og hadde kun Vips foran seg.

På toppen av det gjorde Vips en feil og kjørte i veggen. Da utnyttet Hauger muligheten, og tok over ledelsen.

Ettersom det var lite tid igjen ble løpet avsluttet bak sikkerhetsbilen, noe som førte til at Hauger kunne juble for sin andre seier.

– Jeg har gåsehud

Han tok sin første seier i sprintløpet i Monaco forrige VM-runde. Søndag sikret han seg sin første seier i et hovedløp, det mest prestisjetunge i Formel 2-sporten.

Dennis Huger

TO SEIRE: Dennis Hauger vant både i Monaco og i Baku.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Med søndagens seier er Hauger på femteplass i sammendraget. Den norske Prema-føreren står med 55 poeng. Han fikk 25 poeng som følge av seieren i Baku.

– Jeg så at han pushet ganske hardt, så jeg forsøkte bare å holde følge. Han gjorde en liten feil og det sendte ham i veggen, sier Hauger.

– Jeg har gåsehud over hele kroppen. Det er fantastisk, sier Thomas Schie på Viaplays sending.

Løftet seg etter uhellet

Det var med andre ord store kontraster fra lørdagens sprintløp, der han bremset for sent i en sving og gikk rett i veggen.

Det var i en duell med franske Theo Pourchaire at det skjedde, og franskmannen var tydelig frustrert.

– For en dum idiot. Jeg var så redd. Jeg trodde han kom til å krasje inn i meg, lød det fra ART-føreren.

Hauger forklarte etter sprintløpet at det var hans første løp i Baku, og at han presset kanskje litt ekstra i innbremsingen.

Søndag hadde han tydeligvis lært, og var svært tålmodig midt i kaoset.

Neste løp finner sted i Storbritannia og Silverstone. Det skjer først om tre uker, fra 1. juli til 3. juli.

Siste nytt

 • Astrid Øyre Slind står over stafett i Gällivare

  Astrid Øyre Slind skulle egentlig gå andreetappe under kvinnenes stafett i Gällivare i dag, men må stå over på grunn av sår hals, det opplyser Norges Skiforbund.

  Margrethe Bergane erstatter Øyre Slind. Resten av laget består av Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, og Lotta Udnes Weng.

  Cross-Country Skiing, Tour de Ski, day 8, Women’s 15km, AStrid Øyre Slind
  Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
 • Borterekken brutt for Manchester United

  Etter tre strake Premier League-seire ble seiersrekken brutt for Manchester United da de tapte borte mot Newcastle lørdag kveld.

  22 år gamle Anthony Gordon ble matchvinner etter at han sendte vertene i ledelsen ti minutter etter sidebytte.

  Manchester United-angriper Antony trodde han utlignet og reddet ett poeng på overtid, men ballen gikk via en offsideplassert Harry Maguire og målet ble korrekt annullert for offside.

  Manchester United jaktet sin femte strake borteseier, men Newcastle, som har vært ett av sesongens beste hjemmelag i Premier League, satte tidlig gjestene fra Manchester under et voldsomt press. Nærmest var Kieran Trippier da han kun var millimeter unna et drømmemål fem minutter før pause da han smalt et frispark i tverrliggeren og ned på linja.

  Med sesongens åttende seier klatrer Newcastle til en femteplass med 26 poeng, syv poeng bak ligaleder Arsenal.

  Etter 14 serierunder står Manchester United, som på kort varsel måtte bytte ut fly med busstransport til Newcastle lørdag formiddag etter værutfordringer, med 24 poeng og befinner seg på en syvendeplass.

  Bruno Fernandes
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Hovland spilte med Tiger Woods og tok ham igjen

  Viktor Hovland gikk i ball med selveste Tiger Woods på 3. runde i World Challenge og var ett slag bedre enn ham på runden.

  Hovlands 70-runde gjorde at han tok igjen Woods så de er på delt 16.-plass blant de 20 deltakerne før den avsluttende runden søndag. Begge er på par totalt.

  Nordmannen kom til Bahamas i håp om å ta sin tredje strake seier i Tiger Woods' egen turnering, men sjansen var borte etter 73-runder både torsdag og fredag. Hovland var to slag over par og elleve bak lederduoen, men han fikk gå den tredje runden sammen med Woods.

  Den amerikanske legenden startet med bogey på de to første hullene, mens Hovland noterte birdie på 3. og 5. hull og var to under par. Woods ville ikke la seg herje med, og innen halvspilt runde hadde han senket fire birdieputter slik at han selv var to under par.

  Da Hovland måtte tåle bogey på 9. hull, var han plutselig bak Woods ikke bare i sammendraget, men også for dagen.

  Woods fikk bogey på 11. hull, og de var likt igjen. Begge greide birdie på 14. hull, men Hovlands birdie på det neste hullet ble utslagsgivende for miniduellen på lørdagens runde. Begge misset parputter på 18. hull og måtte tåle bogey der.

  (©NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Mads Thygesen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal