Historiske Hauger sikret seg Formel 3-tittelen

Han har ledet stort gjennom hele sesongen sammenlagt i Formel 3. Etter dagens pallplass ble Dennis Hauger den første nordmannen til å vinne sammenlagttittelen med to løp igjen av sesongen.

Dennis Hauger Challenge

JUBEL: Dennis Hauger er den første nordmannen som vinner Formel-3.

Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

– Ja, ja, ja, tusen takk til hele laget, utbrøt Hauger i ekstase etter løpet.

For med en andreplass i dagens løp, ble Dennis Hauger den første nordmannen til å vinne sammenlagttittelen i Formel 3.

Hauger måtte bli minimum nummer fire på Sochi-banen i Russland. Mens Jack Doohan, som var den eneste som kunne ta igjen nordmannen sammenlagt, ikke kom topp ti, for at Hauger skulle sikre mesterskapet.

Dennis Hauger Challenge

VINNERGLIS: Dennis Hauger kunne smile like bredt i Russland etter Formel 3-tittelen, som han gjorde her i mai.

Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen

Hauger ble nummer to i løpet, mens Doohan kun ble nummer 15. Dermed var det ingen tvil, Dennis Hauger er den første nordmannen som vinner Formel 3, selv med to løp igjen av sesongen.

– Det kommer noen tårer nå, sier Hauger mens han parkerer bilen.

– Etter målstreken kom det noen kjappe tårer der. Det er ikke ofte de kommer ut på meg, men det var en god følelse og en ubeskrivelig sesong. Det måtte vel komme noen, forklarer Hauger til NRK.

Dette var Haugers niende pallplass for sesongen, og leder med 51 poeng sammenlagt når det gjenstår to løp av sesongen. Et forsprang som er umulig å ta igjen.

Tung kvalifisering

– Kom igjen, kom igjen kompis, du gjør en kjempejobb, fikk Hauger på øret halvveis i løpet.

Etter en vanskelig kvalifisering satt det mye bedre i løpet for Hauger. Han startet i fjerdeposisjon, og kjørte forbi fører etter fører. Doohan klarte aldri å følge opp sin sterke kvalifisering, og falt nedover resultatlista.

– Det var et tøft løp. Vi hadde ikke farten i kvalifiseringen, men så gjorde vi noen endringer og jobbet bra som et lag for at vi skulle komme tilbake til løpet og sikre tittelen, sier Hauger i et intervju på Viasport.

Mot slutten av løpet nærmet Hauger seg Logan Sargeant som vant løpet, men det amerikaneren holdt unna og vant selve løpet.

– I begynnelsen prøvde jeg å ligge litt bak, og jeg hørte at Doohan var ganske langt bak i feltet. Jeg følte jeg hadde fart til å avansere, men tok ingen unødvendig risiko. Til slutt var jeg veldig nære å ta igjen Logan, men det gikk akkurat ikke. Det viktigste var å sikre sammenlagtseieren, sier Hauger.

– Han kom som en rakett på slutten av løpet, sier løpsvinner Sargeant.

Løpet skulle egentlig gå i morgen, men på grunn av mye regn i morgen tidlig ble løpet fremskyndet til i ettermiddag.

Må komme seg videre

I målområdet ventet en jublende mor og far, som fikk en god klem av sønnen. Faren er med på alle løp som sønnen kjører.

Og også hjemme i Aurskog smalt konfettien:

– Det er helt sykt. Du ser hvor mye det betyr for alle rundt. Teamet også, hvordan de har jobbet i år. Hvordan vi har jobbet sammen gjennom sesongen. Så alle kom i litt tåremodus der, sier Hauger.

Men neste sesong kommer Hauger til å starte med blanke ark. Reglene i Formel 3 er slik at den regjerende mesteren ikke kan kjøre i Formel 3 igjen den neste sesongen. Dermed må Hauger komme seg til Formel 2 for å fortsette karrieren.

Hans manager Harald Huysman har langt på vei bekreftet at Formel 2 er neste stopp for Aurskogingen.

Kommer Hauger til å kjøre Formel 2 neste sesong?

– Ja, svarte Huysman kontant til NRK for én måned siden.

Også Hauger selv legger ikke skjul på at fokuset nå går over til Formel 2.

– Vi legger jo selvfølgelig planer og tanker rundt det. Det er en del som skal på plass, men det jobbes jo med. Så det blir litt mer jobbing med det nå etter sesongen hvor vi kan virkelig kan sette energi inn i det, forteller Hauger.

Siste nytt

 • Viktig Barcelona-seier

  Philippe Coutinho satte inn det siste målet da Barcelona slo Valencia 3-1 i La Liga søndag kveld. José Gayà sendte gjestene i en tidlig ledelse på Nou Camp, men Ansu Fati brakte raskt balanse i regnskapet – før Memphis Depay sendte Barca i ledelsen fra straffemerket.

  Dermed tok Barcelona en viktig seier etter en uvanlig svak start på sesongen.

  y-a5aa9cieA
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Håndballpresidenten fikk korona

  Håndballpresident Kåre Geir Lio har fått korona i etterkant av håndballjentenes landskamper, skriver VG. Bærum kommune opplyser søndag kveld til at det er minst 32 smittede etter at Norge og Slovenia møttes i Nadderud Arena 7. oktober med 1526 tilskuere til stede, opplyser avisen, ifølge NTB.

  jZArKDEu_ng
  Foto: Aleksandar Djorovic / NTB
 • Sikret viktig Brann-poeng

  I kampen ingen kunne tape i bunnstriden i Eliteserien så det lenge ut til at Stabæk skulle vinne 1-0. Så dukket Kasper Skaanes opp på overtid og sørget for 1-1, melder NTB.

  Ett poeng gjør at Brann fortsatt ligger på kvalikplass, nå med 19 poeng. Stabæk er poenget bak, men tre foran Mjøndalen, som tapte hele 0-7 for Haugesund. Alle de tre lagene har åtte kamper igjen å spille.

  cFE6RCViJQQ
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal