Hopp til innhold

Manageren om Haugers nye lag: – Et dristig valg

En variabel første sesong i Formel 2 går mot slutten for Dennis Hauger (19). Neste år venter en «avgjørende sesong» for Hauger, som skal erstatte årets Formel 2-vinner.

Dennis Hauger

STORT SMIL: Dennis Hauger kunne presentere lagvalget sitt for neste sesong under en pressekonferanse fredag.

Foto: Cicilie Sigrid Andersen/NRK

– Det er et dristig valg. De er ikke blant de etablerte lagene, men du ser også i fotballen at det er et skifte og at det kommer nye lag som plutselig dominerer i mange år. Vi får håpe at vi treffer den bølgen med MP, sier manager Harald Huysman til NRK.

– Dennis begynte å snakke om MP i sommer, fordi han var misunnelig da han kjørte bak Felipe Drugovich. Bilen virket så stabil og god, sier Huysman.

Det nederlandske laget har denne sesongen hatt en strålende sesong takket være nevnte Drugovich, som allerede har vunnet Formel 2-mesterskapet før sesongavslutningen i Abu Dhabi om to uker.

Se pressekonferansen med Dennis Hauger i opptak her.

Hauger: – Vet jeg må levere neste år

Drugovich har i høst blitt klar som reservefører for Aston Martin og Huysman forteller at Hauger kommer inn som erstatter for brasilianeren.

– Det blir veldig mye nytt, blir det gambling inn i den viktigste sesongen i karrieren?

– Sånn er det alltid. Vi gjorde det samme i Formel 4 og Formel 3 – at vi gikk inn i et nytt lag. Og vi vant begge årene, sier Hauger.

19-åringen kaller selv 2023 for et «avgjørende år».

– De stegene oppover er så brutale, at du får ikke mange sesonger før det er «lost». Optimalt sett, med tanke på et sete i Formel 1, så er det et godt vindu neste år hvis jeg gjør det bra, mener Hauger.

– Man må være der til rett tid når man gjør det bra. Selv om man vinner, er det ikke sikkert at man får plass med en gang. Det er slike ting som spiller inn. Jeg vet at jeg må levere neste år. Det har vært "kniven på strupen"-sesonger før, hvor jeg har klart å vinne og skjerme ut alt annet. Jeg tror jeg alltid har vært god på det, sier han.

Harald Huysman og Dennis Hauger

TO FORNØYDE KARER: Manager Harald Huysman og Dennis Hauger under pressekonferansen.

Foto: Cicilie Sigrid Andersen/NRK

Sikter mot mesterskapsseier

Hauger forteller videre at de skal gjøre tester med laget i tre dager etter sesongavslutningen i Abu Dhabi.

– En spennende 2023-sesong tror jeg det blir, og en viktig sesong hvor mesterskapet er målet, sier Hauger.

– Måten den bilen virker og atmosfæren i laget, som jeg synes er viktig, ser veldig bra ut. Det blir kult å se på testen, og bli mer kjent og kjenne på hvordan man jobber sammen, sier Hauger til NRK.

Viaplay-ekspert Thomas Schie mener MP er et godt valg.

– Hvor viktig blir denne sesongen for Dennis?

– Det er nok ikke helt være eller ikke være. Han er såpass ung fortsatt, Dennis, at han kan kjøre et tredje år. Skal han være på radaren for å komme inn i Formel 1 i 2024, så må han ha en veldig god sesong, sier han.

– Han må være minimum topp tre sammenlagt. Han bør vinne løp, skaffe seg første startspor noen ganger og vise at han er én av de raskeste førerne. Jevnhet er et stikkord, at han må plukke poeng i stort sett alle løp. Det er hovedfokus, sier Schie.

MP har fulgt Hauger i lang tid

Huysman forteller at de bestemte seg for å gå for det nederlandske laget for rundt én måned siden, og at «alle pilene pekte tilbake til MP hele veien».

Laget skal ifølge Huysman ha forsøkt å signere Hauger flere ganger tidligere.

– MP har lagt vekt på at de har fulgt Dennis siden gokart-dagene, sier Huysman.

MPs andre nåværende fører er franske Clément Novalak. MP topper også konstruktørmesterskapet, med like mange poeng som ART Grand Prix. Det er foreløpig ikke kjent hvem Hauger skal kjøre med.

Felipe Drugovich

BEST I ÅR: Felipe Drugovich har vært best i Formel 2 denne sesongen.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

I pressemeldingen fra MP Motorsport, sier Hauger at MP har vært «sesongens åpenbaring».

MP har kjørt i Formel 2 siden starten i 2017 og i forløperen GP2 siden 2013. Årets sesong er første gang de har hatt en fører blant de åtte beste i sammendraget. Den nåværende Formel 1-føreren Nicholas Latifi kjørte for MP i 2015.

Vunnet to løp

Både i 2020 og 2021 var Prema-laget det beste laget i Formel 2, med seier i både konstruktørmesterskapet og seier til førerne Mick Schumacher (2020) og Oscar Piastri (2021).

Dennis Hauger startet i rekkene til Prema Racing i 2021, da i sitt andre år i Formel 3 vant Formel 3-mesterskapet for det italienske laget.

Nordmannen gikk opp til Formel 2 før årets sesong. Der har Hauger tidvis vist frem et høyt nivå, som ved seieren i sprintløpet i Monaco og seieren i hovedløpet i Aserbajdsjan.

Dennis Hauger Monaco

VANT I MONACO: Hauger tok sin første Formel 2-seier da han vant sprintløpet i Monaco.

Foto: Grand Prix Photo / NTB

Samtidig har også debutsesongen i Formel 2 bydd på en del utfordringer. Hauger hadde i sommer en rekke på seks løp uten poeng. Før sesongavslutningen i Abu Dhabi om to uker ligger han på en ellevteplass i Formel 2-mesterskapet.

Som lag ligger Prema nede på en fjerdeplass i konstruktørmesterskapet. Haugers lagkompis, indiske Jehan Daruvala, ligger på en femteplass i sammendraget.

– Jeg vil ikke si at det har vært krangling, men det har selvsagt vært diskusjoner. Det har vært harde tider hvor man har følt at det ikke helt har stemt. Når man ikke helt får «pushet» for endringer, så er det selvfølgelig ekstra vanskelige tider, sier Hauger om samarbeidet med Prema.

Hauger er en del av Red Bulls akademi, og sier selv at han bruker mye tid med Red Bull-leiren. På spørsmål om deres påvirkning på valget, svarer han:

– Vi har en samtale om det, men vi har vært ganske frie rundt hva vi vil. Slik har det også vært de andre årene, at vi har «pushet» mot det vi føler er riktig og kan stemme for meg. Det er det vi har forsøkt å gjøre i år også, å gå mot noe vi håper og tror kan funke bra. Det har ikke vært en viktig greie for Red Bull hvor jeg har havnet, bare det har vært riktig, sier 19-åringen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal