Hopp til innhold

Mourinho freste etter Solskjær-kommentar

Manchester United kom sterkt tilbake, men etter kampen hamna snuoperasjonen mot Tottenham delvis i skuggen av ei ny kontroversiell VAR-annullering. Som enda i ordkrig om mat mellom dei to managerane.

Jose Mourinho og Ole Gunnar Solskjær

VERBALT: Anulleringa utløyste ordkrig mellom Mourinho og Solskjær

Foto: Matthew Childs / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

United trudde dei hadde teke leiinga etter 33 minutt. Dei leverte eit praktfullt angrep som blei avslutta med Paul Pogbas tidelsnøyaktige og millimeterpresise framspel av Edinson Cavani, som sette ballen i mål.

VAR-annullering

ER DETTE ANNULLERINGSGRUNN: Dommaren granskar VAR og underkjenner Uniteds scoring

Foto: Skjermdump / TV 2

Men like før hadde Scott McTominay sett handflata i ansiktet på Son Heung-min, og Son gjekk i bakken før han blei hjelpt opp att.

Den blei det VAR-gransking av. Dommar Chris Kavanagh meinte det var gjort med vilje, og annullerte.

Det blei ikkje godt motteke av United. Manager Ole Gunnar Solskjær var tydeleg misnøgd med avgjerda.

– Det var ikkje vi som blei lurt. Det var dommaren. Det var ei perfekt scoring, sa Ole Gunnar Solskjær til Sky Sports. Han reagerte tydeleg sterkt då målet vart underkjent.

– Heldig at Sons far er ein betre person enn Ole

Solskjærs syrlege kommentar til Sons fall, utløyste eit aldri så lite verbalt slagsmål mellom han og hans Tottenham-kollega José Mourinho etter kampslutt.

– Dersom sonen min blir liggande nede i tre minutt etter ein slik ein i fjeset, og må ha ti mann til å hjelpe seg opp, får han ikkje noko mat, sa Solskjær.

Det fekk Mourinho til å skyte med skarpt tilbake.

– Eg vil berre seie at Sonny er svært heldig med at hans far er ein betre person enn Ole. Eg meiner at som ein far skal du alltid gi borna mat, uansett kva dei har gjort, sa Tottenham-sjefen.

– Ei totalt latterleg avgjerd

Også fleire av ekspertkommentatorane meinte dommaren tok heilt feil då han annullerte det som hadde vore Uniteds leiarmål.

– Dersom det ein feil, må han gje McTominay gult kort, og det gjorde han ikkje, påpeika BBCs Clinton Morrison.

– Dette er pinleg. Det er ikkje fotball lenger. Slik avgjerder øydelegg. Dette er ikkje fotball lenger, sa Sky Sports Micah Richards.

– Det er ei totalt latterleg avgjerd. Det der er aldri ein feil, la han til.

Solskjær blei ikkje blidare fire minutt seinare. Det var nettopp Son som blei spela heilt fri og sette inn 1–0 til Tottenham, som kunne gå til pause med leiing.

Snudde kampen med vakre mål

United-manageren sa nok klart og tydeleg frå i pausen. Det lyste iallfall innsats av dei raude i andre omgang, og som så ofte før denne sesongen snudde United kampen.

– Det annullerte målet kickstarta oss. Det var ein topp reaksjon, og vi spela godt i andre omgang. Vi kjende på urettferda, og viste god karakter ved å kome tilbake. Vi kan ikkje la slike avgjerder ruinere sesongen, sa Solskjær til Sky Sports.

Og Edinson Cavani skulle bli veldig sentral også etter pause.

Tottenham-keeper Hugo Lloris gav retur på eit skot frå Cavani, og Fred sette inn returen – hans første ligamål sidan 2018. Dermed 1–1 ti minutt etter pause.

Edinson Cavani

FIGHTING FACE: Edinson Cavani stuper inn leiarmålet til United

Foto: Adrian Dennis / AFP

Uniteds leiarmål kom drygt ti minutt før slutt, og igjen var det Cavani. Mason Greenwood la inn, og Cavanis stupheading rett i kassa var det klasse over.

Cavani kunne scora eitt til, men heldigvis for Solskjær og United gjorde han ikkje det. Headinga hans small i eigen tverrliggar.

Fem minutt på overtid hamra innbytar Mason Greenwood inn 3–1.

Solskjær likte godt alle scoringane hans lag sette inn etter pausen.

– Måla var strålande. Edinson (Cavani) viser kvifor han er ein nummer 9, sa Solskjær om mannen han prøver å overtale til å bli i klubben ein sesong til.

– Men han snakkar ikkje engelsk, og han har familien sin på eit anna kontinent. Det er klart han tenkjer på det, sa Solskjær

Tottenhams manager José Mourinho var nøgd med sitt lag, trass tapet.

– Det er vanskeleg for meg å analysere kampen i media. Eg blir alltid kritisert når eg prøver det, sa han til Sky Sports.

United spela sin 23. strake bortekamp utan tap. Det siste kom mot Liverpool i januar i fjor. Sidan har det blitt 15 sigrar og 8 uavgjort.

Og ordkrigen mellom Solskjær og Mourinho?

– Eg trur vi har stor respekt for kvarandre. Av og til kan det bli sagt uheldige ord før, under og etter kamp. Eg sa nok eit par ord som eg skulle ha teke tilbake, sa Solskjær.

Siste nytt

 • Kristiansund får ny kamp utsatt

  Det er ingen bedring i sykdomssituasjonen i eliteserieklubben Kristiansund. Helgens oppgjør mot Sandefjord blir ikke spilt.

  Norges Fotballforbund bekreftet utsettelsen etter et møte fredag. Sandefjord – Kristiansund skulle etter planen vært spilt søndag.

  – Dessverre er det fortsatt omfattende sykdomsutbrudd i laget. Som på onsdag ville det ikke vært riktig overfor de to involverte lagene eller de andre lagene i ligaen å gjennomføre kampen, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn i en uttalelse.

  Tabelljumbo KBK (ett poeng på sju kamper) fikk i midtuken også kampen mot Tromsø utsatt.

  – Tre av fire trenere er syke, og også daglig leder i tillegg de mange spillerne. Jeg holder akkurat på med å skaffe meg en oversikt sammen med klubblegen, sa KBKs sportslig leder Terje Wiik til NTB fredag formiddag.

  Klubben er rammet av det som kalles influensa A-virus. Dette pleier å ha en sykdomsperiode på cirka en uke. (NTB)

  Eliteserien fotball 2022: FK Haugesund - Kristiansund (2-0)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Nytt drama for Hauger i Formel 2 – rivaler sjekkes for regelbrudd

  Dennis Hauger var igjen uheldig da Formel 2-feltet inntok Monaco fredag. Han fikk kvalifiseringen ødelagt på tampen, men kan komme til å klatre på listene.

  Aurskog-gutten fulgte regelverket og bremset ned farten etter en avkjøring fra brasilianeren Felipe Drugovich. Episoden førte til to gule flagg.

  Førerne skal slippe på gassen for å overholde sikkerheten på banen i slike situasjoner. Det gjorde ikke Liam Lawson (New Zealand) og Ayumu Iwasa (Japan), som begge satte bestetider på siste runde etter Drugovichs uhell.

  Det pågår i øyeblikket en etterforskning i Monaco. Blir tidene til Lawson og Iwasa strøket, rykker Hauger oppover på resultatlista. En slik avgjørelse får svært mye å si for 19-åringen.

  Hauger var i mål som nummer seks i den første av to kvalifiseringsgrupper og ble totalt nummer elleve. To hakk opp vil gjøre at han starter lørdagens sprintløp fra nest best startspor og som nummer ni i hovedløpet lørdag.

  F2-reglene tilsier at rekkefølgen på start i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Søndag starter bilene etter plasseringen de fikk fredag.

  Mye har gått galt for Hauger i sesongstarten. Han har hatt uflaks i en rekke løp, og sist helg ble det kun en 13.-plass i hovedløpet i Barcelona. (NTB)

  Red Bull cliff diving Oslo
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • FIS-styret stoppet omstridt premiepenge-forslag

  Denne uken kunne NRK fortelle at Hoppkomiteen i FIS hadde vedtatt å øke premiepengene til hoppgutta med cirka fem ganger så mye som til kvinnene. Dette fikk både Silje Opseth og Halvor Egner Granerud til å reagere.

  Men da saken kom opp i FIS-kongressen i Milano denne uken, ble forslaget stoppet i siste sekund. Det bekrefter Erik Røste overfor VG.

  – FIS Council var tydelig på at man ikke kan utvide en allerede stor differanse. På godt norsk så ble forslaget sendt på «ompuss», sier Røste til avisen.

  Silje Opseth og Halvor Egner Granerud
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste