NRK Meny
Normal

Denne svingen kan skape spurtkaos

600 meter før mål på dagens etappe i Tour de France, er det en smal 90 graders sving.

Jann Post i Montargis

NRKs Jann Post tror denne svingen 600 meter før mål blir avgjørende i torsdagens Tour de France-etappe.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

Den femte etappen i årets Tour de France spås å bli et oppgjør mellom Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og de andre spurterne. Den er 187,5 kilometer lang, og ender i den franske byen Montargis.

NRKs Jann Post er i målbyen, og torsdag ettermiddag tok han en nærmere titt på spurten, som trolig blir avgjørende for om Thor Hushovd klarer å beholde den grønne spurttrøyen.

- Er du ikke med gjennom denne svingen, så er du ferdig. Jeg blir ikke overrasket om noen av rytterne går ned her, sier Post.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

Fordel for nordmennene?

Den avgjørende svingen kommer 600 meter før mål. Post forteller at det er smalt gjennom svingen, og at arrangørene har polstret utgangen av svingen nettopp i håp om å begrense skadene dersom det skulle skje velt.

Etter svingen er det 500 meter helt flatt, mens det er en bitteliten stigning de siste 100 meterne før målstreken. Nettopp dette kan tenkes å være en ørliten fordel for de to sterke nordmennene.

Samleside: Alt om sykkel

Skuffet over Cavendish

Belgium Cycling Tour De France

Mark Cavendish spurtet fra alle i fjorårets Tour de France. I år har han ikke vært i nærheten på noen spurter.

Foto: Christophe Ena / Ap

Før rittet var det mange som spådde at fjorårets spurtkanon Mark Cavendish skulle dominere denne typen etapper. Så langt har imidlertid briten kun vært en skygge av seg selv, og den franske sykkelstorheten Laurent Jalabert har helt mistet tro på briten i dette rittet.

- Jeg tror ikke Cavendish vil vinne noe i Touren i år, sier han til fransk TV, ifølge AFP.

Dersom ikke briten vinner i dag, kan det hende Jalbert får rett. Allerede i morgen venter en etappe med flere kategoriserte stigninger, og lørdag er den første av de virkelig tøffe fjelletappene. Når rittet går over i en fase med klatreetapper, har neppe Cavendish noen som helst mulighet.

Dag Erik Pedersen: - Glem Cavendish

Så langt i år er det Thor Hushovd og den aldrende stjernen Alessandro Petacchi som har imponert mest av de antatt beste spurterne. Onsdag var imidlertid også norske Edvald Boasson Hagen nær ved å gjøre det helt store.

Den norske Tour-debutanten spurtet inn til tredjeplass – uten at alt klaffet.

- Jeg fikk ikke maksimalt utbytte. Jeg mistet et hjul og ble litt presset, fortalte Boasson Hagen til NTB etter gårsdagens etappe.

Video: Hushovd stolt over seg selv etter etappeseier

Video -Det er veldig deilig

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal