Hopp til innhold

Denne stallen kan ikke spille «Conte-fotball»

KOMMENTAR: Selv ikke Antonio Conte ser ut til å kunne blåse liv i Chelsea. Tapet mot Arsenal viser hvor store utskiftninger denne stallen trenger.

Chelsea

HÅPLØST: Chelsea så ut som om de spilte med bly i støvlene mot Arsenal, mener kommentatoren.

Foto: John Sibley / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Man burde kanskje ha spådd litt trøbbel i Stamford Bridge da det ble rapportert i engelsk presse at Antonio Conte ønsket seg seks nye spillere i sommer.

Så langt unna toppen følte den nyansatte italieneren at laget lå.

Basert på det skrekkelige 3–0-tapet mot Arsenal lørdag, så må man si Conte hadde fullstendig rett.

Så håpløse var Chelsea at treneren må ha lengtet tilbake til Juventus-dagene der han vandret med hodet bøyd langs sidelinjen. Dagene da kampplanen ble fulgt av Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli og Giorgio Chiellini, beinharde italienske stoppere som aldri mistet konsentrasjonen og knapt satte en fot feil i 90 minutter.

Her så Conte at Gary Cahill forærte Alexis Sánchez åpningsmålet. Han så Branislav Ivanović ligge på etterskudd gjennom hele kampen.

Det er slik det blir når en trener starter en sesong med for mange spillere han ikke ønsker.

Antonio Conte

OPPGITT: Chelsea-manager Antonio Conte ønsker mye mer mobilitet av sine spillere

Foto: Matt Dunham / Ap

Ugunstige justeringer

For la det ikke vært tvil: Det finnes et betydelig sprik mellom Contes taktiske filosofi og det spillermaterialet han har tilgjengelig.

Spesielt Juventus-laget hans var et maskinaktig mannskap som flyttet beina kjapt og satte motstanderen under enormt press. Dette var mulig fordi de hadde mange dynamiske spillere, som Arturo Vidal og Claudio Marchisio.

Så viktig er mobilitet for Contes stil at han kastet ut flere begavede spillere fra Italias EM-tropp til fordel for mindre talentfulle grovarbeidere. Pressen slaktet utvalget, men hemmeligheten lå i at samtlige hadde intensitet nok til å utføre Contes strategi.

I Chelsea har Conte fått langt mer statiske typer, som Cesc Fàbregas, Oscar og Nemanja Matić. Det hjalp å kjøpe N’Golo kanté, men treneren ønsket forståelig nok flere nye fjes.

Han fikk dem ikke.

Dermed har Conte måtte legge presshøyden lavere. Noe annet hadde også vært risikabelt siden backfireren inkluderer Cahill (30 år), Ivanović (32) og David Luiz (29) eller John Terry (35).

Resultatet har vært et dyptliggende lag som har blitt trillet ball i hatt med av motstandere med større mobilitet og bevegelse rundt ballfører. Spesielt mot Arsenal var tempoforskjellen enorm.

Chelsea så ut som om de spilte med bly i støvlene.

Kostbar sommer

Dette er det stikk motsatte av hva Contes lag pleier å handle om. Man kan lure på hva det gjør med hodet til en så besatt trener når han jobber steinhardt i en uke for å forberede en slagplan, for så å se så mange spillere på etterskudd og en midtstopper som gir bort åpningsmålet.

Spesielt før pause, på stillingen 3–0, sto Conte på sidelinjen uten å si stort. Det virket nesten som han hadde gitt opp.

Dette er tross alt en trener som normalt sett bjeffer ut så mange instrukser at han måtte ta medisiner for å pleie en sår hals i sesongoppkjøringen. Han hadde skreket seg hes.

Han livnet til etter pausen, men det hadde vært forståelig om han hadde følt seg hjelpeløs.

Dette er nemlig en stall som trenger store endringer før de kan spille «hans» fotball. Chelsea jaktet flere kvalitetsspillere som Conte krevde i sommer, men måtte til slutt nøye seg med nødløsninger.

Allerede nå fremstår dette som et nederlag som vil prege resten av sesongen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal