NRK Meny
Normal

Denne stallen kan ikke spille «Conte-fotball»

KOMMENTAR: Selv ikke Antonio Conte ser ut til å kunne blåse liv i Chelsea. Tapet mot Arsenal viser hvor store utskiftninger denne stallen trenger.

Chelsea

HÅPLØST: Chelsea så ut som om de spilte med bly i støvlene mot Arsenal, mener kommentatoren.

Foto: John Sibley / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Man burde kanskje ha spådd litt trøbbel i Stamford Bridge da det ble rapportert i engelsk presse at Antonio Conte ønsket seg seks nye spillere i sommer.

Så langt unna toppen følte den nyansatte italieneren at laget lå.

Basert på det skrekkelige 3–0-tapet mot Arsenal lørdag, så må man si Conte hadde fullstendig rett.

Så håpløse var Chelsea at treneren må ha lengtet tilbake til Juventus-dagene der han vandret med hodet bøyd langs sidelinjen. Dagene da kampplanen ble fulgt av Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli og Giorgio Chiellini, beinharde italienske stoppere som aldri mistet konsentrasjonen og knapt satte en fot feil i 90 minutter.

Her så Conte at Gary Cahill forærte Alexis Sánchez åpningsmålet. Han så Branislav Ivanović ligge på etterskudd gjennom hele kampen.

Det er slik det blir når en trener starter en sesong med for mange spillere han ikke ønsker.

Antonio Conte

OPPGITT: Chelsea-manager Antonio Conte ønsker mye mer mobilitet av sine spillere

Foto: Matt Dunham / Ap

Ugunstige justeringer

For la det ikke vært tvil: Det finnes et betydelig sprik mellom Contes taktiske filosofi og det spillermaterialet han har tilgjengelig.

Spesielt Juventus-laget hans var et maskinaktig mannskap som flyttet beina kjapt og satte motstanderen under enormt press. Dette var mulig fordi de hadde mange dynamiske spillere, som Arturo Vidal og Claudio Marchisio.

Så viktig er mobilitet for Contes stil at han kastet ut flere begavede spillere fra Italias EM-tropp til fordel for mindre talentfulle grovarbeidere. Pressen slaktet utvalget, men hemmeligheten lå i at samtlige hadde intensitet nok til å utføre Contes strategi.

I Chelsea har Conte fått langt mer statiske typer, som Cesc Fàbregas, Oscar og Nemanja Matić. Det hjalp å kjøpe N’Golo kanté, men treneren ønsket forståelig nok flere nye fjes.

Han fikk dem ikke.

Dermed har Conte måtte legge presshøyden lavere. Noe annet hadde også vært risikabelt siden backfireren inkluderer Cahill (30 år), Ivanović (32) og David Luiz (29) eller John Terry (35).

Resultatet har vært et dyptliggende lag som har blitt trillet ball i hatt med av motstandere med større mobilitet og bevegelse rundt ballfører. Spesielt mot Arsenal var tempoforskjellen enorm.

Chelsea så ut som om de spilte med bly i støvlene.

Kostbar sommer

Dette er det stikk motsatte av hva Contes lag pleier å handle om. Man kan lure på hva det gjør med hodet til en så besatt trener når han jobber steinhardt i en uke for å forberede en slagplan, for så å se så mange spillere på etterskudd og en midtstopper som gir bort åpningsmålet.

Spesielt før pause, på stillingen 3–0, sto Conte på sidelinjen uten å si stort. Det virket nesten som han hadde gitt opp.

Dette er tross alt en trener som normalt sett bjeffer ut så mange instrukser at han måtte ta medisiner for å pleie en sår hals i sesongoppkjøringen. Han hadde skreket seg hes.

Han livnet til etter pausen, men det hadde vært forståelig om han hadde følt seg hjelpeløs.

Dette er nemlig en stall som trenger store endringer før de kan spille «hans» fotball. Chelsea jaktet flere kvalitetsspillere som Conte krevde i sommer, men måtte til slutt nøye seg med nødløsninger.

Allerede nå fremstår dette som et nederlag som vil prege resten av sesongen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • VG: Martinsen tilbake til NHL

  Andreas Martinsen hentes opp til NHL-laget Chicago Blackhawks, melder VG.

  Han har spilt for farmerlaget Rockford IceHogs de siste månedene, men hentes nå opp til Chicago. Han kan få debuten natt til onsdag, mot gamleklubben Colorado Avalanche.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bøygard norsk presidentkandidat

  Norges Skiskytterforbund (NSSF) fremmer Tore Bøygard som kandidat til presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til høsten.

  – Det tar jeg som en tillit fra forbundet. Det blir spennende, men kan også bli krevende, sier Bøygard til NRK om den mulige jobben.

  Bøygard er tidligere president i NSSF. Dagens IBU-president Anders Besseberg sa i forrige uke at han ikke stiller til gjenvalg - så lenge han finner en etterfølger han er fornøyd med.

  Tore Bøygard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag