NRK Meny
Normal

Denne mannen har sparket Høgmo ut av Europa før

Ungarns angrep mot Norge kan bli ledet av en mann i sitt livs form.

Daniel Böde

TRUSSEL: Daniel Böde (i midten) scoret to mål på halvannen kamp for Ungarn i EM-kvalifiseringen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Daniel Böde er toppscorer i den ungarske ligaen med 11 mål på 13 kamper. Han spiller for Ferencváros, det beste laget i landet, og nå har målene ført ham tilbake inn på det ungarske landslaget.

Tromsø tapte 0-3 mot Paksi

Tromsøs Mos Abdellaoue ble hengende bak Paksi og Daniel Böde da de møttes i 2011.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

29-åringen kom inn etter pause i kampen mot Færøyene i oktober, scoret to mål og snudde kampen til Ungarns fordel.

De to målene gjorde han til delt toppscorer for Ungarn i kvalifiseringen, og i den siste gruppespillskampen fikk han tillit fra start.

Ungarn har slitt offensivt gjennom hele kvalifiseringen, men scoret nesten halvparten av målene sine (5 av 11) på den halvannen kampen Böde spilte.

Herjet mot Tromsø

Böde er høy og sterk og kan bli en real kraftprøve for Norges midtstoppere, slik han var det for Fredrik Björk og Saliou Ciss en sommerdag i Tromsø for fire år siden.

I 2011 spilte Böde for den ungarske laget Paksi, som trakk Tromsø i europaliga-kvalifiseringen. Etter 1-1 på bortbane i Ungarn skulle Tromsø fullføre jobben hjemme. Slik gikk det ikke.

En forsvarsfeil sendte Paksi i ledelsen, før nevnte Böde løp inn i bakrommet og lurte Robin Malmkvist, som stod i mål for Tromsø i den kampen.

På sidelinjen stod daværende Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo og så oppgitt på hvordan spillerne hans ga bort det gode utgangspunktet.

Tromsø var klare favoritter i oppgjøret, men tilfeldigheter gjorde utslaget, sa Høgmo til Nordlys etter kampen.

Tøff test

Daniel Böde er en type som selv spiller tøft fysisk. Allikevel er det det aspektet ungareren frykter mest ved Norge.

– Forrige gang jeg så Norge spille, så var det et massivt lag. De hadde mange sterke spillere. Jeg synes fysikken deres er ekstraordinær, men jeg håper vi klarer å takle det, sier han til NRK.

Siste nytt

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Gir presidenten full tillit

  Regionlederne og styret i Norges Cykleforbund møttes lørdag på Gardermoen, hvor de økonomiske ringvirkningene av sykkel-VM ble diskutert. Seks av de sju regionlederne stilte seg bak et vedtak om å gi full tillit til presidenten og styret. – Det er helt avgjørende for jobben videre, sier president Harald Tiedemann Hansen til NRK.

  Harald Tiedemann Hansen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Suarez hviles i vennskapskamper

  Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.

  Suarez
  Foto: ANDRES STAPFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund