Denne jenta skaper hodebry for landslagssjefen

KALMAR (NRK.no): Even Pellerud har det meste klart for seg før åpningskampen i EM mot Island torsdag. Men på spissplass skaper en lårskade på spiss Ada Stolsmo Hegerberg (17) hodebry.

Hegerberg

Landslagsspiller Ada Hegerberg har slitt med skade, og det skaper usikkerhet før EM-premieren.

Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO / Reuters

– Ada Hegerberg er et tema som vi ikke er sikker på, så det blir en kamp mot klokka frem mot torsdagen, sier landslagssjef Even Pellerud til NRK.no, som samtidig innrømmer at han allerede nå har bestemt seg for «nesten» samtlige elelve som skal starte Norges åpningskamp i EM.

Hegerberg

Ada Hegerberg trente ikke sammen med resten av laget mandag.

Foto: NRK

Det var under en fridag fra EM-oppkjøringen i forrige uke Ada Stolsmo Hegerberg fikk føling med en skade i baksiden av låret. Siden da har Turbine Potsdam-proffen trent alternativt, og nå risikerer hun å miste mesterskapsdebuten mot Island på torsdag.

– Man må være forberedt på at det ikke går, men vi spiller flere kamper og det vil komme nye muligheter. Det viktigste nå er at låret blir helt bra., sier Hegerberg.

– Det føles egentlig greit nå. Nå skal jeg ta det med ro resten av dagen, så ser vi det an i morgen.

På mandagens første treningsøkt i Kalmar kunne ikke Hegerberg være med på øvelsene sammen med resten av de norske fotballjentene. I stedet ble rolig jogging og øvelser sammen med landslagets fysioterapeut.

Tirsdag skal hun for første gang på en uke delta i en spilleøkt.

Thorsnes på hugget

Det som er godt nytt for Pellerud er at Elise Thorsnes, virker å være i bedre slag enn på lenge, og kan være et alternativ allerede fra start i kampen mot Island.

Til gross for store skadeproblemer i vårsesongen er likevel Stabæk-spissen toppscorer i Toppserien.

– Hun har gjort en veldig god jobb og holdt seg i fin form i det som har vært en lang skadeperiode. Det har vært en veldig tøff vinter og vår for Elise, men ser stadig bedre ut. Hun er et bra alternativ til spissplassen på torsdagen, sier Pellerud.

Rotert på laget

Norge har slitt og tapt sine to seneste oppkjøringskamper, men landslagssjefen tror nå det meste er på stell før det braker løs i Gruppe B.

– Laget må snu disse opplevelsene til noe positivt. Det har vært en veldig fin prosess, hvor vi har gjort noen små endringer, ikke noe radikalt, men kanskje forenklet strukturen og bygget spillerne opp igjen til å tro på det vi driver med.

I kampene mot Frankrike og Russland foretok Norge seg mange bytter, men Pellerud hevder det ikke skyldes usikkerhet før mesterskapet.

– Byttene i de to siste kampene skyldes kun for å holde så mange som mulig kampklare og i kampform. Det skyldes ikke usikkerhet. Det har vært en hard kamp om plassene.

– Vi kan ikke ha det bedre enn her. Vi føler oss veldig velkomne, nesten som en vertsnasjon med god støtte fra lokalbefolkningen. Og ikke minst er treningsbanen vår helt verdensklasse, avslutter Pellerud.

Siste nytt

 • Ruud til ny semifinale

  Casper Ruud fortsetter storspillet på grus. I European Open i Hamburg er nordmannen klar for sin andre strake semifinale.

  I kvartfinalen fikk nordmannen tøff kamp av jevngamle Ugo Humbert, men skrudde opp tempoet og kjørte over franskmannen i det tredje settet. Dermed endte det 7-5, 3-6, 6-1 til Ruud.

  I semifinalen møter han russiske Andrej Rublev.

  Casper Ruud - Hamburg European Open
  Foto: Cathrin Mueller / Reuters
 • Carlsen feide Giri av brettet

  Magnus Carlsen levnet ikke Anish Giri noen sjanse og avgjorde kvartfinalen i Banter Series i løpet av bare sju partier.

  Carlsen vant de tre første lynsjakkpartiene i best av ti-kampen.

  Dermed møter Carlsen Levon Aronian i semifinalen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Ganna verdensmester i tempo

  Italienske Filippo Ganna var overlegen på hjemmebane og syklet inn til VM-gull i det individuelle temporittet under VM i Romagna-området i Italia.

  Belgiske Wout van Aert tok sølv 26 sekunder bak, mens Stefan Küng fra Sveits tok bronsen.

  21 år gamle Andreas Leknessund imponerte i sitt første VM-ritt for senior og ble nummer 13, den beste plasseringen av en nordmann i en VM-tempo noensinne.

  Foto: Jean-christophe Bott / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal