Denne helgas fotballsnakkiser

Supersøndag, Agüero-show og en laaaang monolog fra den alltid så frittalende José Mourinho. Dette er noe av det vi husker fra fotballhelga.

Sergio Agüero

SCORET FEM: I løpet av bare 20 minutters spill scoret Sergio Agüero fem ganger mot Newcastle

Foto: Carl Recine / Reuters

For en fotballhelg det har vært! Supersøndag med hele fem klassikere, i tillegg til full serierunde her hjemme. Dette er noe av det du har gått glipp av om du ikke har sett fotball den første helgen i oktober.

Rodgers fikk fyken etter lokalderby

Rodgers

FIKK SPARKEN ETTER 1-1: Uavgjort mot byrivalen var ikke nok. En time etter kampslutt hadde Brendan Rodgers fått sparken som Liverpool-manager

Foto: LINDSEY PARNABY / Afp

Liverpool klarte ikke å slå byrivalen. Det ble 1-1 mot Everton. – Jeg føler ikke noe mer press enn før. Det er intet drama, sa manager Brendan Rodgers etter kampslutt.

En times tid seinere hadde han fått sparken. – Det er det beste for klubben i jobben med å ha suksess, skrev eierne i en pressemelding.

Dermed var det slutt for nordiren som kom fra Swansea i 2012, som var en hårsbredd fra ligagull i 2014, og som har handlet spiller efor 80 millioner pund i sommer. Og som bare er nummer 10 i Premier League. Det er ikke godt nok for de amerikanske eierne.

Berg ferdig i Legia Warszawa

Netherlands Soccer Europa League

FERDIG I POLEN: Henning Berg tok over den polske klubben i 2013. Nesten to år senere har han fått sparken.

Foto: Peter Dejong / Ap

Også vår egen Henning Berg fikk fyken denne søndagen.

Det stilles skyhøye krav i den polske storklubben, og manglende resultater denne sesongen skal være årsaken til at nordmannen nå må se seg om etter en annen jobb.

Agüeros ketchupeffekt

Britain Soccer Premier League

Det skal litt til å glemme Sergio Agüero prestasjoner denne helgen.

Foto: Jon Super / Ap

Sergio Agüero hadde spilt i 497 minutter uten å score. Så knuste han ligarekorden med fem mål på 20 minutter. Manchester City lå under for Newcastle, men vant 6–1 til slutt. Fem mål i en kamp har fire andre klart før i Premier League, men aldri like raskt.

Og før han fikk sjansen til å ta rekorden alene med sitt sjette, ble han byttet ut.

Mourinhos monolog

Jose Mourinho

SNAKKER RETT FRA LEVRA: Chelsea-manager José Mourinho.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

– Hvis de sparker meg så sparker de meg. Men da sparker de også den beste manageren denne klubben noensinne har hatt. Og jeg kommer ikke til å løpe fra ansvaret, sa José Mourinho etter 1–3 hjemme mot Southampton, Chelseas fjerde tap på åtte kamper, og 16.-plass på tabellen.

Han fikk ett spørsmål i intervjusonen etter kampslutt, og svarte med en sju minutter lang monolog. Der fikk «The Special One» også sagt hva han mener om at dommerne ikke våger å gi Chelsea noen fordel, som for eksempel et straffespark.

Hard kamp om bronsen

Godset

BRONSE TIL DRAMMEN? Strømsgodset ligger foreløpig på tredjeplass, men både Odd og Viking puster de i nakken.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Mens Rosenborg feier mot seriegull og Stabæk styrer støtt mot sølv, er det beinhard kamp om bronsen i eliteserien. Strømsgodset valset over Sarpsborg med 6–1 lørdag, Odd slet seg til 2–1 i Haugesund søndag, samtidig som effektive Viking tok poengene med 1–0 over Lillestrøm.

To poeng skiller de tre lagene når bare fire runder står igjen. Her blir det kamp til døra.

Sandefjords misere

Sandefjord

HARDT SLAG I TRYNET: Man må nesten synes synd på Sandefjord etter kampen mot Aalesund denne søndagen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Lag i nedrykkskampen har ofte marginene mot seg, sies det. Sandefjord kan skrive under på det. I Ålesund leverte tabelljumboen en god kamp, ledet fortjent ved pause og holdt unna gjennom hele andre omgang. Nesten.

For så scoret Aalesund i det 89., og igjen to minutter på overtid. Stort bitrere kan man ikke tape fotballkamper. Det som kunne blitt Sandefjords andre seier på de 23 siste kampene, ble i stedet et nytt tap i rekka.

Branns iskalde straffeskytter

Brann-jubel

ELITESERIE NESTE ÅR: Brann vant den viktige kampen mot Kristiansund.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

For snart en uke siden reddet Kristoffer Barmen Brann med en iskald straffe og 2–1 mot Bryne. Søndag var det «opprykksfinale» mot Kristiansund på Nordmøre, og Barmen gjorde det igjen. Sekunder før pausen fikk Brann straffe, som Barmen forlangte å ta i stedet for Branns faste skytter Erik Huseklepp.

Igjen satte 22-åringen straffen iskaldt i mål. Det gav Brann-seier på 1-0, og bergenserne er for første gang på direkte opprykksplass.

– Nå skal han få ta straffene til han bommer, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Bayern suveren i «Der Klassiker»

SOCCER-GERMANY/ Bayern Munich's Lewandowski celebrates after scoring a goal against Borussia Dortmund during their German first division Bundesliga soccer match in Munich

KNUSTE BORUSSIA DORTMUND: Serieleder Bayern München.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Topplagene Bayern München og Borussia Dortmund utkjempet slaget om toppen i Bundesliga. Ingen av dem hadde tapt før. Men det har Dortmund til de grader gjort nå. 5–1 ble det til Bayern, åtte seirer av åtte mulige denne sesongen.

Og selvsagt markerte Robert Lewnadowski seg igjen. Med to mål er han oppe i 12 mål på mindre enn to uker. Også Thomas Müller scoret to mål.

Knuste United på 19 minutter

Mesut Özil

Mesut Özil ga Arsenal ledelsen allerede etter sju minutt.

Foto: Frank Augstein / Ap

Det tok bare sju minutt før Arsenal ledet 2-0 hjemme i London, og etter 19 minutter stod det 3-0 på tavla. Da var i grunnen kampen over.

Hvordan? Les Thore Haugstads analyse her.

Neste helg er det landslagspause.

Noe du mener vi har glemt? Tips oss gjerne i kommentarfeltet under.

Siste nytt

 • Andre strake NM-gull for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok helgens andre NM-seier da han også vant 10-kilometeren i kombinert på Beitostølen. Riiber vant også lørdagens 5-kilometer. Jørgen Graabak tok sølvet, mens Magnus Krog kapret bronsen - over 50 sekunder bak Riiber.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Christensen med superdebut

  Med startnummer 64. klarte den norske slalåmkjøreren Simen Ramberg Christensen å kjøre inn til en råsterk 21. plass i sin verdenscupdebut. Nordmannen som vant NM foran barndomskompis Henrik Kristoffersen i år, endte bare 1.64 sekund bak Marcel Hirscher. Dermed er nordmannen klar for finaleomgang sammen med Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold Haugen.

 • Røthe vant etter super-avslutning

  Sjur Røthe vant dagens 15 kilometer på Beitostølen. Vossingen åpnet fornuftig og økte gradvis farten. Da klarte verken dagens andremann, Simen Hegstad Krüger, eller dagens tredjemann, Martin Johnsrud Sundby, å holde tritt.

  Røthe
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM kombinert: 10 km langrenn menn
NM kombinert: 10km
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
Sesongåpning langrenn: 10km fri teknikk, kvinner
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
Vinterstudio