NRK Meny
Normal

Denne gjengen vil «straffe» Molde

Kvik Halden har avansert til fjerde runde i cupen med å vinne tre strake straffesparkkonkurranser.

Kvik Halden-spillerne jubler

FULL JUBEL: Kvik Halden-spillerne etter at de slo ut Strømsgodset i tredje runde.

Foto: HALDEN ARBEIDERBLAD / NTB scanpix

Både i første, andre og tredje runde spilte Kvik Halden 120 minutter fotball før de slo motstanderen ut på straffer. Først mot Oppsal borte, så mot Fredrikstad og Strømsgodset hjemme.

– Å gå videre tre ganger på straffekonk må være ganske unikt, sier Kvik Halden-trener Glenn Ståhl, og forteller at han ikke har hørt om noe lignende.

Den svenske treneren beskriver straffesparkkonkurranser som et lotteri, men samtidig tror han at den mentale ballasten de går inn i konkurransen med er avgjørende.

Det psykologiske viktig

Det synet støttes av ekspertisen. I arbeidet med artikkelserien om fotball, «Best på», sa fotballforsker Geir Jordet følgende til NRK om det å ta et straffespark.

– De fleste som står i den situasjonen på øverste nivå kan jo lett score på et straffespark. De har ferdighetene til å sette ballen såpass nært stolpene at det skal være greit. Men så er det jo ikke så greit, ofte. Det som skiller, er nettopp hvem som spiller dette psykologiske spillet best, sa Jordet.

Fordel å møte «bedre» lag

Ståhl tror Kvik Halden har hatt en fordel med å møte lag som på papiret skal være bedre enn dem.

– Mot Fredrikstad og Strømsgodset møtte vi to lag som ligger i høyere i divisjoner enn oss. Det la litt ekstra vekt på deres skuldre tror jeg. Vi hadde alt å vinne da det ble straffekonk. Skulle det mot formodning komme til det mot Molde også, så føler jeg meg ganske trygg, smiler Ståhl.

– Hvorfor det?

– De har mer å tape, og vi går inn der med et smil om munnen. Vi skal slåss for det i dag også, og så får vi se hvor langt det rekker, sier han.

Kvik Halden slo ut Strømsgodset av cupen

Slik så det ut da Kvik Halden slo ut Strømsgodset.

Kvik Halden sendte Fredrikstad ut av cupen.

I andre runde måtte Fredrikstad unngjelde.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd