Hopp til innhold

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

De regjerende norgesmesterne var storfavoritter da det var duket for tredje runde i cupen mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion – og for et drama det skulle bli.

Etter seks mål og et ellevilt straffedrama var det bergenserne som kunne juble høyest i Ålesund.

NM fotball cup 2023: Aalesund - Brann

DRAMA: Branns keeper Mathias Dyngeland jublet vilt da bergenserne sendte Aalesund ut av cupen etter straffekonk.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Brann-keeper Mathias Dyngeland kunne feire etter kampslutt, men var ikke like fornøyd under selve straffekonken. Dyngeland reddet straffen til Nikolai Hopland, men som mot Rosenborg, mente dommerteamet at han forlot streken for tidlig. Dermed måtte straffen bli tatt på nytt.

Det som skjedde på den neste straffen fikk Brann-keeperen til å gå rødt.

– Da sto jo Sten Grytebust én meter utenfor streken uten at dommerne gjorde noe. Da holdt det på å svartne for meg, sier keeperen til BA.

Til tross for aggresjonen, trakk Brann det lengste strået og vant kampen.

– Jeg må holde meg litt mer på streken, men det er ikke lett, sier Dyngeland.

DRAMA: Branns keeper Mathias Dyngeland jublet vilt da bergenserne sendte Aalesund ut av cupen etter straffekonk.

På den åttende straffen måtte Aalesund score, men Amidou Diop hamret ballen høyt over mål, og da var det avgjort.

– Jeg hadde en dårlig dag i dag, noen ganger er det slik. Shit happens, sier Amidou Diop etter straffebommen.

Vanvittig drama

De to lagene møttes i Eliteserien på søndag, der Brann seiret og slo tangotrøyene 3–1. Med det kunne tabelljumbo Aalesund få sin revansj, noe de lenge så ut til å gjøre.

Den elleville målfesten starter etter 24 minutter da Aalesunds Isaac Atanga lobbet ballen elegant i lengste hjørne, forbi Mathias Dyngeland.

Tolv minutter senere banket Svenn Crone ballen i mål via en Aalesund-forsvarer, noe som satt Grytebust helt ut av spill.

NM fotball cup 2023: Aalesund - Brann

ENGASJEMENT: Eirik Horneland var ikke fornøyd med dømmingen, og pådro seg gult kort av dommer Mohammad Usman Aslam.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Markus Seehusen Karlsbakk fikk muligheten fra straffemerket fem minutter senere, etter at Kristoffer Barmen ble revet ned innenfor boksen. Den satte 23-åringen sikkert til 2–1.

Når alt ser ut til å gå Aalesunds vei, utligner Thore Pedersen for Brann helt på tampen av kampen. Innbytteren avslutter via Trace Murray, i en perfekt dupp over Sten Grytebust og i mål til 2–2. Kampen går til ekstraomganger.

Ekstraomganger og straffer

Karlsbakk som sendte Aalesund til himmels i første omgang, fikk æren av å score igjen etter 96 spilte minutter. AaFKs nummer 22 er iskald foran mål og venter ut Brann-forsvaret, før ballen blir plassert i venstre hjørne.

Sunnmøringene fikk bare juble i fire minutter, før Brann utligner for tredje gang. Denne gangen er det Ole Didrik Blomberg som fikk æren for de rødkledde. Kampen gikk så til straffekonk.

– Det var tungt, og et ble en slitekamp for oss. Vi havner under litt for mange ganger, sier Bård Finne til NRK.

NM fotball cup 2023: Aalesund - Brann

DRAMA: Både Brann og Aalesund gjør seg klare for straffekonk.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Det er sånne kamper folk vil ha. Det er en fantastisk fotballkamp med masse mål og mye dramatikk. Jeg er imponert over spillerne som møter et av de beste lagene i Eliteserien. Vi tapte forrige kamp, så det er tøft mentalt å møte dem på nytt igjen. Men jeg synes vi står frem i dag, sier Aalesund-trener Marius Lenni Bøe til NRK.

Brann har slått Aalesund for andre gang på tre dager, og med det sikret avansement til cupens fjerde runde.

NM fotball cup 2023: Aalesund - Brann (2-2, 3-3 eeo, 5-6 straffespark)

FLERE BOM: Branns keeper Mathias Dyngeland redder straffesparket til Alexander Juel.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Siste nytt

 • Djokovic peker på Alcaraz som arvtaker: – Fremtiden ser lys ut

  Når Novak Djokovic (36) legger racketen på hylla, er Carlos Alcaraz (20) den beste til å lede tenniseliten inn i en ny epoke, mener den serbiske verdenseneren.

  Djokovic vant tre av fire Grand Slam-finaler i 2023. Alcaraz snøt ham for den fjerde i Wimbledon-finalen. Selv om Djokovic nå har tangert Margaret Courts rekord på 24 GS-titler, vil han ikke stoppe karrieren ennå.

  36-åringen er likevel klar på at når det en gang skjer, vil Alcaraz lede verdenseliten inn i den neste epoken.

  – Tennisfremtiden ser veldig lys ut med Carlos som den sterkeste spilleren, sa Djokovic til Sky Sports i Roma onsdag. Der var serberen på plass for å spille en oppvisningsturnering i golf.

  Djokovic og Alcaraz har hatt flere jevne kamper seg mellom og står med to seirer hver på fire oppgjør.

  – Vi har hatt noen spennende kamper, spesielt i år med kampene i Wimbledon, Roland-Garros og Cincinnati, sa den serbiske verdenseneren.

  Djokovic hadde i flere år Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray som sine argeste rivaler. Nå har Federer lagt opp, mens tiden til Murray (36) og Nadal (37) på toppnivå nærmer seg slutten. (NTB)

  djokovic og alcaraz
  Foto: AFP
 • Inter Miami tapte amerikansk cupfinale uten Messi i troppen

  Lionel Messi satt skadd på tribunen da hans Inter Miami tapte 1–2 for Houston Dynamo i den amerikanske cupfinalen onsdag.

  Uten Messi og hans tidligere lagkamerat i Barcelona, Jordi Alba, slet Miami med å holde tritt med Houston, og lå under med 0–2 allerede ved pause.

  Houston gikk opp i 1–0 etter 24 minutters spill på en kontring der Griffin Dorsey skjøt hardt inn i nærmeste stolpe etter pasning fra brasilianeren Artur. Det andre målet kom etter straffe bare ni minutter senere, ekspedert kontant i nettmaskene av franskmannen Amine Bassi.

  Houston fikk et mål annullert etter VAR i andre omgang før Miami fikk sitt trøstemål på overtid ved innbytter Josef Martinez.

  Seieren var Houstons andre i finalen i US Open etter at de også gikk til topps i 2018.

  Miami vant på sin side ligacupfinalen i august, da med Messi på banen. Nå må laget konsentrere seg om å klare å nå sluttspillet i MLS.

  Lionel Messi ble skadd i kampen mot Toronto FC forrige onsdag. Han måtte gå av banen etter bare 37 minutter. Inter Miami vant likevel kampen mot Toronto med 4–0. Nordmannen Sigurd Rosted spilte hele kampen for Toronto FC. (NTB)

  US Open Cup Soccer
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Guardiola rasende da City røk ut av ligacupen

  Newcastle sendte Manchester City ut av ligacupen etter å ha vunnet 1–0. Nå er de klar for fjerde runde.

  Svenske Alexander Isak avgjorde kampen i det 53. minutt etter målgivende pasning fra Joelinton.

  På sidelinjen smalt det også noen frustrerte gloser fra City-manager Pep Guardiola mot både tredjedommer og Newcastle-assistent Jason Tindall.

  Spanjolen var tydelig uenig i avgjørelsene til dommeren. Svaret beroliget ham neppe. Kamplederen viste ham det gule kortet.

  Oscar Bobb debuterte fra start for City og gjorde seg bemerket med et par gode involveringer i den første omgangen, men ble mindre synlig utover i kampen.

  – De ser i øyeblikket helt ufarlig ut, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås om de lyseblå gjestene kort tid før slutt.

  Martin Ødegaards Arsenal tok seg også videre til 4. runde etter 1–0 borte mot Brentford. Nordmannen ble byttet inn i det 82. minutt. Det samme ble landslagskollega Kristoffer Ajer for bortelaget.

  Carabao Cup - Third Round - Newcastle United v Manchester City
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste