NRK Meny
Normal

Denne debutanten gir Ødegaard håp

Mange Real Madrid-talenter har fått sin første sjanse i sesongens siste seriekamp på hjemmebane. Blir Martin Ødegaard den neste?

Spain Soccer La Liga Joselu

LYKKELIG: Joselu utnyttet de fem minuttene han fikk i Real Madrid-trøyen godt.

Foto: Paul White / Ap

Real Madrid blir nummer to i La Liga, og hjemmekampen på Santiago Bernabeu mot Getafe på lørdag er sånn sett betydningsløs.

Haugstad

EKSPERT: Thore Haugstad har fulgt Ødegaards karriere i Spania tett.

De siste fem sesongene har Real Madrid to ganger vært i den situasjonen at de blir nummer to uansett hva som skjer i den siste kampen på Santiago Bernabeu. Begge gangene har de sluppet til flere debutanter.

Om det samme skjer igjen, så kan det utløse en norsk Ødegaard-mani som overgår det vi opplevde da Ødegaard satt på benken kampen gjennom mot Almeria 29. april.

NRKs ekspert på spansk fotball, Thore Haugstad, sier at det taler for en Ødegaard-debut at Barcelona avgjorde gullkampen i helga som var.

– Om det blir en debut er vanskelig å si, men om vi ser på de unge spillerne Real Madrid har, så er det jo Ødegaard det er knyttet klart mest spenning og forventninger til, sier han og tror Real Madrids president vil være en pådriver for å få debuten gjennomført.

– Florentino Perez har lagt mye tid og oppmerksomhet inn i signeringen av Martin Ødegaard, så sett fra hans perspektiv så er det klart at han har lyst til å vise ham fram foran 80 000 tilskuere.

– Sånn sett virker det logisk at han skal få sjansen, mener Thore Haugstad.

Tidligere debutanter

I 2012/13-sesongen lå de 15 poeng bak Barcelona før siste runde, men også ni foran Atletico. Dermed var det duket for debutanter. Både Ødegaards Castilla-kompis, Diego Llorente og Omar Mascarell fikk debuten den dagen.

Ødegaard

BEDRE LYKKE NESTE GANG: Kanskje kommer debuten mot Getafe, men det er det Ancelotti som bestemmer.

Foto: EFE / NTB scanpix

Llorente fikk fem minutter for Arbeloa, og Mascarell spilte sine ti eneste Real Madrid-minutter for innbytter for Mesut Özil. Nå er han Derby, og var involvert i den fryktelige kollapsen mot slutten av sesongen.

Jesus oppsto 38. runde

I 2010/11 var situasjonen noe av den samme.

I den kampen kom det også utpå to debutanter. Keeperen Jesús Fernández Collado fikk tolv minutter som innbytter for Jerzy Dudek, da polakken avsluttet fotballkarrieren med å være en del av laget som slo Almeria 8-1 i årets siste hjemmekamp.

Jesus, som han kalles, kan med rette kalles «den store runde 38-spilleren». Han har vært involvert i sju kamper for Real Madrid. Seks på benken og en fra start. Starten, innhoppet og to av gangene på benken, har vært i runde 38.

Den som husker kampen best er nok allikevel Joselu. Den da 21 år gamle angrepsspilleren kom inn for Karim Benzema med fem minutter igjen å spille, og rakk å score Real Madrids 102. og siste ligamål den sesongen.

Det ble også de eneste minuttene Joselu fikk. Sommeren året etter dro han til Tyskland der han fortsatt spiller, der han har spilt for Hoffenheim og Eintracht Frankfurt før han den siste sesongen har spilt for Hannover.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal