Den usannsynlige helten sendte Sverige ut av VM: – Ble ledd av

Sverige var aldri i nærheten av en semifinalebillett etter at Englands «hemmelige våpen», Harry Maguire, sendte fotballnasjonen til himmels.

APTOPIX Russia Soccer WCup Sweden England

Harry Maguire fikk sin landslagsdebut i år, og scoret sitt første landslagsmål i kvartfinalen i EM.

Foto: Francisco Seco / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– Sverige burde vært bedre forberedt, sa NRKs ekspert Lise Klaveness i VM-studioet og siktet til Englands åttende dødballmål i VM.

Men at det var Harry Maguire som skulle sende England til deres første semifinale siden 1990, hadde nok ikke de gulkledde forventet. Midtstopperen på 194 centimeter var i Frankrike som tilskuer da England spilte i EM for to år siden, men ble den største overraskelsen og store engelske helten da de gulkledde ble sendt ut av VM.

– Han er superoffensiv, overraskende god med ballen og femten kilo lettere enn første gang jeg så han som kaptein for Sheffield United. Da var han 18 og jeg sa at han kom til å spille i Premier League, han kom til å spille på landslaget, men jeg ble ledd av, sa Aleksander Schau i VM-studioet på Kontraskjæret.

– Vi følte vi kunne dominere i dag, vi kontrollerte spillet, vi visste hva som ville skade dem. Det kan ikke bli bedre enn dette, sa hovedpersonen selv etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Glapp på markeringene

En halvtime inn i kampen var Emil Forsberg sjanseløs i duell med Leicester-stopperen. På engelsk hjørnespark scoret Maguire sitt første landslagsmål.

– Vi har snakket om Sveriges dødballstyrke, og så er det England som tar ledelsen på denne måten, kommenterte NRKs Christian Nilssen.

I samme omgang kom Manchester City-spiller Raheem Sterling til to kjempesjanser, men Sveriges sisteskanse og dommerens offside-avgjørelse reddet svenskene.

Pickford holdt nullen

Etter sidebytte var rollene byttet om, og England-målvakten Jordan Pickford gjorde flere kjemperedninger og hindret svensk redusering av Marcus Berg.

– Vi har tre kjempesjanser i andre omgang, og når vi ikke setter dem blir det vanskelig, sa Sveriges landslagssjef, Janne Andersson.

SOCCER-WORLDCUP-SWE-ENG/

Victor Lindelöf og John Guidetti tok VM-exiten tungt.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

I stedet var det Dele Alli som fant nettmaskene på motsatt banehalvdel. Svenskene glapp på markeringene og Jesse Lingards innlegg havnet på pannebrasken til Alli.

– Det kan hende fotballen ikke skal hjem, men England skal til sin første semifinale siden 1990, utbrøt Nilssen da dommeren blåste av kampen.

Der venter enten Kroatia eller Russland. De spiller kvartfinale på TV 2 klokken 20.

Se høydepunktene her:

1 av 7
1,562 visninger

Kane med skudd like utenfor

 • Kane med skudd like utenfor

  0:09
 • Maguire header England opp i ledelsen!

  0:17
 • Sterling med sjanse

  0:14
 • Sveriges første sjanse

  0:09
 • England dobler ledelsen!

  0:16
 • For en redning av Pickford!

  0:13
 • Enorm sjanse til Sverige

  0:10

Siste nytt

 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

 • Pinlig tap for Real Madrid

  Real Madrids gullsjanser er i ferd med å forsvinne etter at de rotet bort en 1-0-ledelse og tapte 1–2 hjemme mot bunnlaget Girona søndag. Hovedstadsklubben ligger på en tredjeplass i den spanske ligaen og har nå ni poeng opp til ledende Barcelona.

  Spain La Liga
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal