NRK Meny
Normal

Den usannsynlige helten sendte Sverige ut av VM: – Ble ledd av

Sverige var aldri i nærheten av en semifinalebillett etter at Englands «hemmelige våpen», Harry Maguire, sendte fotballnasjonen til himmels.

APTOPIX Russia Soccer WCup Sweden England

Harry Maguire fikk sin landslagsdebut i år, og scoret sitt første landslagsmål i kvartfinalen i EM.

Foto: Francisco Seco / AP

Laster innhold, vennligst vent..

– Sverige burde vært bedre forberedt, sa NRKs ekspert Lise Klaveness i VM-studioet og siktet til Englands åttende dødballmål i VM.

Men at det var Harry Maguire som skulle sende England til deres første semifinale siden 1990, hadde nok ikke de gulkledde forventet. Midtstopperen på 194 centimeter var i Frankrike som tilskuer da England spilte i EM for to år siden, men ble den største overraskelsen og store engelske helten da de gulkledde ble sendt ut av VM.

– Han er superoffensiv, overraskende god med ballen og femten kilo lettere enn første gang jeg så han som kaptein for Sheffield United. Da var han 18 og jeg sa at han kom til å spille i Premier League, han kom til å spille på landslaget, men jeg ble ledd av, sa Aleksander Schau i VM-studioet på Kontraskjæret.

– Vi følte vi kunne dominere i dag, vi kontrollerte spillet, vi visste hva som ville skade dem. Det kan ikke bli bedre enn dette, sa hovedpersonen selv etter kampen.

Laster Twitter-innhold

Glapp på markeringene

En halvtime inn i kampen var Emil Forsberg sjanseløs i duell med Leicester-stopperen. På engelsk hjørnespark scoret Maguire sitt første landslagsmål.

– Vi har snakket om Sveriges dødballstyrke, og så er det England som tar ledelsen på denne måten, kommenterte NRKs Christian Nilssen.

I samme omgang kom Manchester City-spiller Raheem Sterling til to kjempesjanser, men Sveriges sisteskanse og dommerens offside-avgjørelse reddet svenskene.

Pickford holdt nullen

Etter sidebytte var rollene byttet om, og England-målvakten Jordan Pickford gjorde flere kjemperedninger og hindret svensk redusering av Marcus Berg.

– Vi har tre kjempesjanser i andre omgang, og når vi ikke setter dem blir det vanskelig, sa Sveriges landslagssjef, Janne Andersson.

SOCCER-WORLDCUP-SWE-ENG/

Victor Lindelöf og John Guidetti tok VM-exiten tungt.

Foto: MAX ROSSI / Reuters

I stedet var det Dele Alli som fant nettmaskene på motsatt banehalvdel. Svenskene glapp på markeringene og Jesse Lingards innlegg havnet på pannebrasken til Alli.

– Det kan hende fotballen ikke skal hjem, men England skal til sin første semifinale siden 1990, utbrøt Nilssen da dommeren blåste av kampen.

Der venter enten Kroatia eller Russland. De spiller kvartfinale på TV 2 klokken 20.

Se høydepunktene her:

1 av 7
1,561 visninger

Kane med skudd like utenfor

 • Kane med skudd like utenfor

  0:09
 • Maguire header England opp i ledelsen!

  0:17
 • Sterling med sjanse

  0:14
 • Sveriges første sjanse

  0:09
 • England dobler ledelsen!

  0:16
 • For en redning av Pickford!

  0:13
 • Enorm sjanse til Sverige

  0:10

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale