NRK Meny
Normal

– Vi fokuserer på å få jobben gjort

Chris Froome har et godt grep om den gule trøya i Tour de France, men Sky-laget har ingen planer om å starte feiringen før de siste etappene er unnagjort.

Chris Froome

Chris Froome har forsvart den gule trøya gjennom samtlige fjelletapper i årets Tour de France.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Chris Froome

Chris Froome er én fjelletappe fra favorittseier i Tour de France.

Foto: JACKY NAEGELEN / Reuters

Rytterne skal gjennom den siste manndomsprøven i Alpene lørdag. Det er en 125 kilometer lang etappe som skal kjøres, men også lørdag skal rytterne over flere fjelltopper.

Det blir den siste muligheten Chris Froomes utfordrere har til å angripe ham, men britens ledelse på vel fem minutter virker så solid at den kommer til å holde inn.

Sky-laget har likevel ikke åpnet champagneflaskene ennå, for i lagbussen er det fullt fokus på de siste dagene.

– Alle mener vi burde startet feiringen, men vi fokuserer på å få jobben gjort, sier Dave Brailsford til NRK.no før lørdagens etappe.

Sky-triumf

Alt ligger likevel til rette for ny Sky-triumf i Touren, for det virker som om Froome er så sterk at utfordrerne er sjanseløse.

Briten har mistet to viktige hjelperyttere under Tour de France, blant dem Edvald Boasson Hagen som måtte bryte med skulderbrudd, men Froome har fremdeles med seg sin viktigste brikke: Richie Porte.

Ved de forsøkene som har vært for å knekke Froome, har han enten svart på angrepen selv eller blitt dratt opp igjen av Porte. Alberto Contador og Sax-Tinkoff har ikke klart å vise seg sterkere enn storfavoritten i motbakkene.

– Tøft med etappeseier

Fuglsang og Froome

Jakob Fuglsang har hengt godt med på fjelletappene i årets Tour de France og ligger i rute til en topp ti-plassering.

Foto: Joel Saget / Ap

Danske Jakob Fuglsang har slitt seg gjennom fjellene med oppløftende resultater både i Pyreneene og Alpene, men har manglet det lille ekstra. Han har ikke riktig tro på at det kommer til å gå veien på den nest siste etappen lørdag heller.

– Jeg skulle gjerne ha gitt sportsdirektøren min, Alexandre Vinokourov, en etappeseier i årets ritt. Det er en sjanse igjen, men jeg er redd det kommer til å bli for tøft, sier dansken.

– Selvsagt har jeg tenkt tanken på å sikre meg en etappeseier, men jeg har kjørt den siste bakken på etappen lørdag på trening, og det er ikke en stigning som passer spesielt bra for meg, sier den tøffe dansken.

Astana-rytteren utpeker Joaquim Rodriguez og Nairo Quintana som favorittene til å vinne etappen lørdag.

– Det blir en tøff etappe, men begge de jeg nevner har vist at de er godt i stand til å beherske denne typen fjelletapper. For meg blir det nok i hardeste laget, mener Fuglsang.

Siste nytt

 • Chamberlain langtidsskadd

  Liverpool- og England-spiller Alex Oxlade-Chamberlain er satt ut av spill i lang tid og går glipp av fotball-VM etter kneskaden han pådro seg mot Roma tirsdag, melder BBC. 24-åringen pådro seg en båndskade i kneet.

  Alex Oxlade-Chamberlain
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid