Den norske dominansen brutt: – Tror ingen gråter over dette

DAVOS/OSLO (NRK): For første gang denne sesongen var det andre enn de norske langrennsløperne som jublet høyest - både i herre og kvinneklassen.

Kvinnenes og herrenes målganger i dagens langrennsprint.

For hverken på herrenes eller kvinnenes sprintfinale i verdenscupen i Davos ble det norsk seier. I sterk kontrast til den norske dominansen så langt denne sesongen.

Svenske Stina Nilsson viste superkrefter i innspurten og slo Maiken Caspersen Falla på målstreken. Det samme skjedde i herrefinalen, hvor italienske Federico Pellegrino rykket til og spurtslo Sondre Turvoll Fossli. Ikke nok med det, også franske Baptiste Gros snek seg inn foran Fossli.

Stina Nilsson

ENDELIG: Stina Nilsson tok sin første verdenscupseier.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

– Jeg tror ingen i langrennsverdenen gråter over dette, sier NRKs kommentator Jann Post.

– Viktig seier

– Det er kjempekult å vinne uansett hvem jeg slår, men dette er stort, sier «Silver-Stina» til NRK, etter sin første verdenscupseier.

– Er det viktig for skisporten at andre enn de norske vinner?

– Det er viktig for meg i hvert fall. Jeg tror det også er viktig for svensk langrenn. Nå skal vi gi de norske kamp i Tour de ski, sier Nilsson med et smil.

– Jeg vant i fjor og følte presset, så det var vanskelig. Men jeg vant, så det er en fin dag, forteller Pellegrino, som ble omfavnet av lykkelige lagkamerater etter seieren.

– Det er en god utfordring å prøvde og slå de norske. Og noen ganger klarer jeg det, legger han til.

Fall, «disk» og stavbrekk

Det var langt fra bare «gull og grønne skoger» for de norske gutta i Sveits.

Golberg ble plassert sist i sitt kvartfinaleheat for å ha skiftet spor og forårsaket et fall . Finn-Hågen Krogh - som vant i fjor - falt i kvarten og klarte aldri å hente inn det tapte.

Petter Northug ble utslått allerede i prologen. Det samme ble verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby. Mens nybakt far, Ola Vigen Hattestad, og Anders Gløersen røk ut i kvartfinalen. Eirik Brandsdal var sjanseløs på finaleplass og endte nest sist i sitt semifinaleheat.

Sondre Turvoll Fossli var uheldig i begynnelsen av sitt kvartfinaleheat. Nordmannen, som ble nummer fem i prologen, brakk staven i første heat. Han tok seg videre til semifinale og finale på tid.

– Jeg stakk den brukne staven i låret og må en tur til legen, for det ser litt stygt ut. Jge tror jeg slipper å si, sier han.

Sondre Turvoll Fossli brekker staven og kjemper seg opp til en tredjeplass.

To norske på pallen

Tre norske jenter tok seg til kvinnefinalen. Og det så lovende ut da Flugstad Østberg la seg rett i tet, og fikk med seg Falla. I siste bakke tok Falla flere meter, men i spurten kom Stina Nilsson i rekordfart og slo den norske jenta med 15 hundredeler.

Flugstad Østberg tok tredjeplassen, like foran Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg er skuffet over avslutningen min. Stina kommer til å bli sterk denne sesongen, sier Østberg.

Finn-Hågen Krogh faller si kvartfinalen.

Siste nytt

 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP
 • Everton med sesongens første tap

  Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen.

  Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0.

  En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Kristiansund snudde til seier

  Snorre Strand Nilsen sørget for jubel i Kristiansund da han dukket på bakre stolpe og satte 3–2 mot Haugesund i det 89. minutt.

  Seieren fører KBK opp på 3.-plass i Eliteserien etter 19 runder.

  Sander Kartum sørget for at vertene fikk en drømmestart etter ni minutter, men FKH-stopper Benjamin Tiedemann sendte lagene til pause på 1–1.

  Haugesunds Niklas Sandberg sendte gjestene i føringen like etter pause. De klarte imidlertid ikke å forsvare ledelsen.

  Torgil Gjertsen satte 2–2 kvarteret før slutt. Strand Nilsen fikk æren av å bli matchvinner.

  Eliteserien i fotball 2021: Kristiansund - Haugesund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal