Hopp til innhold

Den norske dominansen brutt: – Tror ingen gråter over dette

DAVOS/OSLO (NRK): For første gang denne sesongen var det andre enn de norske langrennsløperne som jublet høyest - både i herre og kvinneklassen.

Kvinnenes og herrenes målganger i dagens langrennsprint.

For hverken på herrenes eller kvinnenes sprintfinale i verdenscupen i Davos ble det norsk seier. I sterk kontrast til den norske dominansen så langt denne sesongen.

Svenske Stina Nilsson viste superkrefter i innspurten og slo Maiken Caspersen Falla på målstreken. Det samme skjedde i herrefinalen, hvor italienske Federico Pellegrino rykket til og spurtslo Sondre Turvoll Fossli. Ikke nok med det, også franske Baptiste Gros snek seg inn foran Fossli.

Stina Nilsson

ENDELIG: Stina Nilsson tok sin første verdenscupseier.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

– Jeg tror ingen i langrennsverdenen gråter over dette, sier NRKs kommentator Jann Post.

– Viktig seier

– Det er kjempekult å vinne uansett hvem jeg slår, men dette er stort, sier «Silver-Stina» til NRK, etter sin første verdenscupseier.

– Er det viktig for skisporten at andre enn de norske vinner?

– Det er viktig for meg i hvert fall. Jeg tror det også er viktig for svensk langrenn. Nå skal vi gi de norske kamp i Tour de ski, sier Nilsson med et smil.

– Jeg vant i fjor og følte presset, så det var vanskelig. Men jeg vant, så det er en fin dag, forteller Pellegrino, som ble omfavnet av lykkelige lagkamerater etter seieren.

– Det er en god utfordring å prøvde og slå de norske. Og noen ganger klarer jeg det, legger han til.

Fall, «disk» og stavbrekk

Det var langt fra bare «gull og grønne skoger» for de norske gutta i Sveits.

Golberg ble plassert sist i sitt kvartfinaleheat for å ha skiftet spor og forårsaket et fall . Finn-Hågen Krogh - som vant i fjor - falt i kvarten og klarte aldri å hente inn det tapte.

Petter Northug ble utslått allerede i prologen. Det samme ble verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby. Mens nybakt far, Ola Vigen Hattestad, og Anders Gløersen røk ut i kvartfinalen. Eirik Brandsdal var sjanseløs på finaleplass og endte nest sist i sitt semifinaleheat.

Sondre Turvoll Fossli var uheldig i begynnelsen av sitt kvartfinaleheat. Nordmannen, som ble nummer fem i prologen, brakk staven i første heat. Han tok seg videre til semifinale og finale på tid.

– Jeg stakk den brukne staven i låret og må en tur til legen, for det ser litt stygt ut. Jge tror jeg slipper å si, sier han.

Sondre Turvoll Fossli brekker staven og kjemper seg opp til en tredjeplass.

To norske på pallen

Tre norske jenter tok seg til kvinnefinalen. Og det så lovende ut da Flugstad Østberg la seg rett i tet, og fikk med seg Falla. I siste bakke tok Falla flere meter, men i spurten kom Stina Nilsson i rekordfart og slo den norske jenta med 15 hundredeler.

Flugstad Østberg tok tredjeplassen, like foran Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg er skuffet over avslutningen min. Stina kommer til å bli sterk denne sesongen, sier Østberg.

Finn-Hågen Krogh faller si kvartfinalen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal