NRK Meny
Normal

Den norske dominansen brutt: – Tror ingen gråter over dette

DAVOS/OSLO (NRK): For første gang denne sesongen var det andre enn de norske langrennsløperne som jublet høyest - både i herre og kvinneklassen.

Kvinnenes og herrenes målganger i dagens langrennsprint.

For hverken på herrenes eller kvinnenes sprintfinale i verdenscupen i Davos ble det norsk seier. I sterk kontrast til den norske dominansen så langt denne sesongen.

Svenske Stina Nilsson viste superkrefter i innspurten og slo Maiken Caspersen Falla på målstreken. Det samme skjedde i herrefinalen, hvor italienske Federico Pellegrino rykket til og spurtslo Sondre Turvoll Fossli. Ikke nok med det, også franske Baptiste Gros snek seg inn foran Fossli.

Stina Nilsson

ENDELIG: Stina Nilsson tok sin første verdenscupseier.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

– Jeg tror ingen i langrennsverdenen gråter over dette, sier NRKs kommentator Jann Post.

– Viktig seier

– Det er kjempekult å vinne uansett hvem jeg slår, men dette er stort, sier «Silver-Stina» til NRK, etter sin første verdenscupseier.

– Er det viktig for skisporten at andre enn de norske vinner?

– Det er viktig for meg i hvert fall. Jeg tror det også er viktig for svensk langrenn. Nå skal vi gi de norske kamp i Tour de ski, sier Nilsson med et smil.

– Jeg vant i fjor og følte presset, så det var vanskelig. Men jeg vant, så det er en fin dag, forteller Pellegrino, som ble omfavnet av lykkelige lagkamerater etter seieren.

– Det er en god utfordring å prøvde og slå de norske. Og noen ganger klarer jeg det, legger han til.

Fall, «disk» og stavbrekk

Det var langt fra bare «gull og grønne skoger» for de norske gutta i Sveits.

Golberg ble plassert sist i sitt kvartfinaleheat for å ha skiftet spor og forårsaket et fall . Finn-Hågen Krogh - som vant i fjor - falt i kvarten og klarte aldri å hente inn det tapte.

Petter Northug ble utslått allerede i prologen. Det samme ble verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby. Mens nybakt far, Ola Vigen Hattestad, og Anders Gløersen røk ut i kvartfinalen. Eirik Brandsdal var sjanseløs på finaleplass og endte nest sist i sitt semifinaleheat.

Sondre Turvoll Fossli var uheldig i begynnelsen av sitt kvartfinaleheat. Nordmannen, som ble nummer fem i prologen, brakk staven i første heat. Han tok seg videre til semifinale og finale på tid.

– Jeg stakk den brukne staven i låret og må en tur til legen, for det ser litt stygt ut. Jge tror jeg slipper å si, sier han.

Sondre Turvoll Fossli brekker staven og kjemper seg opp til en tredjeplass.

To norske på pallen

Tre norske jenter tok seg til kvinnefinalen. Og det så lovende ut da Flugstad Østberg la seg rett i tet, og fikk med seg Falla. I siste bakke tok Falla flere meter, men i spurten kom Stina Nilsson i rekordfart og slo den norske jenta med 15 hundredeler.

Flugstad Østberg tok tredjeplassen, like foran Uhrenholdt Jacobsen.

– Jeg er skuffet over avslutningen min. Stina kommer til å bli sterk denne sesongen, sier Østberg.

Finn-Hågen Krogh faller si kvartfinalen.

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal