Hopp til innhold

Den lille genistreken som fikk Nora til å smile bredt

RIO DE JANEIRO (NRK): Mot Brasil scoret Nora Mørk på alt. Mot Spania gjorde hun andre ting som få gjør henne etter.

Kari AAalvik Grimsbø, Emilie Hegh Artzen, Veronica Kristiansen, Nora Mørk Heidi Løke, Mari Molid, Li

OPPTUREN: Håndballjentene er tilbake på hesten. Det fineste øyeblikket mot Spania var da Nora Mørk (9) fant Camilla Herrem (24) med en strålende ball som ga Norge 22-18 og kontroll på kampen mot Spania.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Spania-Norge 24-27

– 12 mål og tap eller fem mål og seier?

– Fem mål og seier. Lett, uten tvil!

Nora Mørk smiler fra øre til øre. Hun var langt nede etter OL-debuten mot Brasil lørdag, til tross for at hun selv scoret 12 mål på 12 skudd.

Mot Spania mandag kveld ble det «bare» fem mål på 11 avslutninger. Men i motsetning til mot Brasil, var målene bidrag til seier og to poeng.

Og i tillegg til scoringene, serverte Mørk lagvenninnene den ene krempasningen etter den andre. Som da hun blindt slapp ballen inn til Heidi Løke på strek i det 48. minutt, og Løke sendte Norge opp i 21-17.

Magisk øyeblikk

For ikke å si som da hun i det 50. minutt stormet framover på en kontring og så Camilla Herrem komme løpende like fort ute på venstrekanten i skyggen av to spanske spillere. Mørk sendte avgårde det som på fotballspråket kalles en løpeball.

Hun spilte i rom, ikke på hånd, men Herrem rakk fram og nærmest løp inn 22-18 etter at Mørks magiske håndballblikk fant den geniale løsningen.

– Jeg er fornøyd med den, smiler Mørk overfor NRK.

– Det var ikke noe problem. Camilla er så kjapp at jeg skjønte det kom til å gå helt fint. Det var bare snakk om timing, så jeg synes egentlig det var et sikkert mål, smiler hun.

Nora Mørk

FLYR HØYT: Nora Mørk har scoret 17 mål på sine to første OL-kamper, men er minst like fornøyd med å servere lagvenninnene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Spiller hverandre gode

Fem ganger var hun nest sist på ballen før norske scoringer. Det burde ha vært mer, for lagvenninnene sløste bort noen enorme muligheter som 25-åringen serverte.

Hun er uansett fornøyd med det kollektive angrepsspillet.

– Jeg er mest fornøyd med at vi spiller hverandre gode. Vi har mange fine utspill til kantene og finner Heidi Løke på strek ganske mye, så det er jeg veldig fornøyd med.

– Er det like morsomt å sette opp de andre som å putte sjøl?

– Ja, absolutt. Om man er nest sist eller scorer, det er like mye verdi, fastslår Nora Mørk.

Verdien av den kollektive innsatsen kom også til syne i garderoben.

– Den var veldig mye bedre i dag. Det var utrolig godt for selvtilliten. Vi gjorde dette sammen, og nå er vi oppe på hesten igjen og klare for å møte Angola, sier Mørk.

Den kampen spilles onsdag. Og må vinnes.

Siste nytt

 • Nusa delaktig i overraskende seier

  Belgiske Brugge tok sesongens tredje seier i mesterligaen da spanske Atlético Madrid ble slått 2-0 i gruppe B.

  Antonio Nusa startet på benken for de belgiske mestrerne, men kom inn for målscorer Ferran Jutglas fire minutter før slutt. Det var snakk om at 17-åringen skulle være med fra start ettersom lagets danske spiss Andreas Skov Olsen har slitt med en matforgiftning de siste dagene, men slik ble det ikke.

  I stedet var det canadiske Tajon Buchanan som fikk sjansen på topp sammen med Ferran Jutgla og Kamal Sowah.

  Nordmannen ble den nest yngste målscoreren i mesterligaen da han scoret i 4-0-kampen mot Porto sist. Brugge har vunnet sine tre første kamper i mesterligaen og har seks poeng sluke på tabelltopp.

  Portugal Soccer Champions League
  Foto: Luis Vieira / AP
 • Alexander-Arnold med perlescoring i Liverpool-seier

  Liverpool vant den britiske duellen mot Rangers i Mesterligaen tirsdag kveld.

  Trent Alexander-Arnold svarte kritikerne da han skrudde et frispark fra 24 meter vakkert i hjørnet allerede i det 7. minutt på Anfield, og Jürgen Klopps lag så seg ikke tilbake. Bare en god Allan McGregor i målet holdt Rangers inne i kampen før pause, og tidlig i den andre omgangen doblet Mo Salah ledelsen på straffespark etter at Luis Diaz ble felt.

  Liverpool kunne vunnet mer, men Rangers var veldig nær redusering på tampen. En akrobatisk redning på strek av Kostas Tsimikas og en flott redning av Alisson Becker hindret det.

  Liverpool har slått tilbake med to seirer etter at laget fikk juling i Napoli i første runde, og med en ny seier i Glasgow neste uke vil det se veldig bra ut.

  (NTB)

 • Keepermareritt i ellevill Marseille-vending

  Keeper Antonio Adáns hadde ti fryktelige minutter i mesterligakampen mellom Sporting Lisboa og Marseille, som endte til slutt med en 4-1-seier for det franske laget. Det var Sporting Lisboa som kom best i gang, etter bare 52 sekunder.

  Så skulle kampen endre seg betraktelig.

  Adán hadde skyld i de to målene som vendte resultatet i Marseilles favør, og deretter ble han utvist for viljehands utenfor feltet da han holdt på å slippe inn ett til. Reserven Franco Israel kom inn og slapp inn nok et tabbemål.

  France Soccer Champions League
  Foto: Daniel Cole / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste