Den lille genistreken som fikk Nora til å smile bredt

RIO DE JANEIRO (NRK): Mot Brasil scoret Nora Mørk på alt. Mot Spania gjorde hun andre ting som få gjør henne etter.

Kari AAalvik Grimsbø, Emilie Hegh Artzen, Veronica Kristiansen, Nora Mørk Heidi Løke, Mari Molid, Li

OPPTUREN: Håndballjentene er tilbake på hesten. Det fineste øyeblikket mot Spania var da Nora Mørk (9) fant Camilla Herrem (24) med en strålende ball som ga Norge 22-18 og kontroll på kampen mot Spania.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Spania-Norge 24-27

– 12 mål og tap eller fem mål og seier?

– Fem mål og seier. Lett, uten tvil!

Nora Mørk smiler fra øre til øre. Hun var langt nede etter OL-debuten mot Brasil lørdag, til tross for at hun selv scoret 12 mål på 12 skudd.

Mot Spania mandag kveld ble det «bare» fem mål på 11 avslutninger. Men i motsetning til mot Brasil, var målene bidrag til seier og to poeng.

Og i tillegg til scoringene, serverte Mørk lagvenninnene den ene krempasningen etter den andre. Som da hun blindt slapp ballen inn til Heidi Løke på strek i det 48. minutt, og Løke sendte Norge opp i 21-17.

Magisk øyeblikk

For ikke å si som da hun i det 50. minutt stormet framover på en kontring og så Camilla Herrem komme løpende like fort ute på venstrekanten i skyggen av to spanske spillere. Mørk sendte avgårde det som på fotballspråket kalles en løpeball.

Hun spilte i rom, ikke på hånd, men Herrem rakk fram og nærmest løp inn 22-18 etter at Mørks magiske håndballblikk fant den geniale løsningen.

– Jeg er fornøyd med den, smiler Mørk overfor NRK.

– Det var ikke noe problem. Camilla er så kjapp at jeg skjønte det kom til å gå helt fint. Det var bare snakk om timing, så jeg synes egentlig det var et sikkert mål, smiler hun.

Nora Mørk

FLYR HØYT: Nora Mørk har scoret 17 mål på sine to første OL-kamper, men er minst like fornøyd med å servere lagvenninnene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Spiller hverandre gode

Fem ganger var hun nest sist på ballen før norske scoringer. Det burde ha vært mer, for lagvenninnene sløste bort noen enorme muligheter som 25-åringen serverte.

Hun er uansett fornøyd med det kollektive angrepsspillet.

– Jeg er mest fornøyd med at vi spiller hverandre gode. Vi har mange fine utspill til kantene og finner Heidi Løke på strek ganske mye, så det er jeg veldig fornøyd med.

– Er det like morsomt å sette opp de andre som å putte sjøl?

– Ja, absolutt. Om man er nest sist eller scorer, det er like mye verdi, fastslår Nora Mørk.

Verdien av den kollektive innsatsen kom også til syne i garderoben.

– Den var veldig mye bedre i dag. Det var utrolig godt for selvtilliten. Vi gjorde dette sammen, og nå er vi oppe på hesten igjen og klare for å møte Angola, sier Mørk.

Den kampen spilles onsdag. Og må vinnes.

Sportsnyheter

Utklasset Klæbo, får ikke møte verdenseliten: – Jeg er skuffet

SJUSJØEN (NRK): Harald Østberg Amundsen (22) fikk sitt definitive gjennombrudd da han smadret Johannes Høsflot Klæbo og alle andre i norgescupen, og erkjenner at det er bittert å ikke få gå verdenscup.

Siste nytt

 • NM-gull til Lundby

  Maren Lundby innfridde favorittstempelet og vant NM-gull i stor bakke på Lillehammer lørdag. Sølvet gikk til Silje Opseth og bronsen til Thea Minyan Bjørseth.

  Opseth klinte til med andreomgangens lengste hopp og la press på Lundby, men jenta fra Kolbukameratene taklet presset og sikret seieren med et hopp på 130,5 meter.

 • Mowinckels comeback utsatt

  Ragnhild Mowinckel skulle lørdag gjøre comeback i verdenscupen etter en kneskade som har satt henne ut av spill i 18 måneder.

  Nå er super-G-rennet i St. Moritz kansellert på grunn av kraftig snøfall og vind.

  Søndagens renn kan fortsatt gå som normalt, skriver TV 2.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Cornelius Poppe
 • Hovland tapte terreng i Mexico

  Viktor Hovland falt på resultatlistene etter andre runde av PGA-turneringen i Playa del Carmen i Mexico. Norges golfstjerne ligger på 9.-plass.

  Hovland startet sin første turnering på PGA-touren siden 9. november med å vise at formen var intakt. Han lå på en delt femteplass etter første runde, men natt til lørdag ble han jekket ned noen hakk.

  Nå er han på niendeplass, seks slag under par. Han er sju slag bak lederen, Emiliano Grillo.

  ALENE: Hovland kan ha hatt flaks med at turneringene nå spilles uten publikum.
  Foto: Carlos Osorio / Carlos Osorio

Sendeplan

Kl. Program Kanal