Hopp til innhold

Demidov om Stabæk-kampen: – Jeg slet veldig med å puste og husker så å si ingenting av andre omgang

Vadim Demidov er i elendig form. – Jeg slet med pusten og husker ikke andre omgang mot Stabæk, sier Branns nye stjerne. Han vil likevel spille kamp i morgen.

Vadim Demidov innrømmer at han er i dårlig form. – Jeg husker ikke andre omgang mot Stabæk, sier Branns nye stjerne. Fotballeksperten spør om han bør få spille fredagens kamp.

Etter seriens to første kamper står Brann med null poeng.

– Det var vel ikke det vi forventet mot Sarpsborg borte og Stabæk hjemme, sier NRKs fotballekspert Magnus Johansson.

Fredag skal Brann møte Sandnes-Ulf på bortebane. Da har laget hatt en uke på seg til å ta lærdom av tapet på hjemmebane mot Stabæk.

Det kan vise seg heller vanskelig for Vadim Demidov.

LES OGSÅ: Brann skuffet stort i serieåpningen

Magasinet om Brann...

BRANN-TV: De lover bedre tider og mer gull mot Sandnes Ulf. Se hele magasinet fra Brann stadion.

– Husker ikke siste omgang

– Jeg slet veldig med å puste og husker så å si ingenting av andre omgang, sier Demidov ærlig.

Stjernen i forsvarsrekka flagget ut og lot Kristoffer Larsen gå inn på banen, 24 minutter ut i andre omgang.

Han har vært plaget av skader og har tidligere stått over kamper for å ikke ødelegge opptreningen.

– Hodet ville og jeg trener godt, men jeg var nok ikke klar for 90 minutter. Jeg vet at det kommer til å løsne, vi vil bare komme i bedre og bedre form, sier Demidov.

Han avviser at trener Rikard Norling satte ham på banen før han var klar, og sier han har stor tro på den nye treneren.

– Norling gjør det meste rett. Det er ikke systemet det er noe feil med. Det går mer på at vi har spillere som ikke er i form, og det er et nytt system vi lærer, sier Demidov.

Han har troen på stigende kurve resten av sesongen.

– Jeg syns det ser bedre ut dag for dag.

LES OGSÅ: – Brann straffes for å spille «typisk svensk», skriver Tom Nordlie

Fortjener ikke plassen

Fotballeksperten

HARD DOM: Fotballekspert Magnus Johansson syns ikke Demidov bør stille til start dersom kondisen er så skrantende som han selv vil ha det til.

Foto: NRK

Med flere spillere på benken er ikke fotballeksperten like sikker på at Demidov har gjort seg fortjent til en plass i startelleveren mot Sandnes Ulf.

– Jeg syns ikke han har vist noen ting som tilsier at han skal spille neste kamp, sier Johansson.

Selv om laget spilte spennende fotball, ble det litt for spennende i forsvaret. De fire i bakerste rekke var skuffende lite samkjørte i hjemmedebuten, ifølge eksperten.

– At han sier han ikke er i form og ikke husker deler av kampen... Det blir merkelig når det sitter folk på benken som er i form og vil spille. Det er urovekkende at man gjør så store samhandlingsfeil i forsvarsrekka som det var.

Forsvarer Demidov

– Demidov har vært uten spilletid lenge, jeg tror han trenger litt tid til å spille seg i form, svarer Roald Bruun-Hanssen, daglig leder i Brann.

Bruun-Hanssen hevder Demidov tok ansvar for egen prestasjon, da han selv ba om å bli ersattet på banen under kampen mot Stabæk, som endte 1-2.

– Han har et potensiale som er større enn de andres og han har erfaring. Jeg syns han skal få spille seg i form og at han skal få spille i morgen, sier Bruun-Hanssen.

Tross i to strake tap mot lag som ikke er utpreget sterke i serien, har alle troen på at det vil komme bedre tider.

– Det var mye gøy og offensiv fotball mot Stabæk, med godt initativ. De må bli bedre på samhandling, sier Johansson.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fungerende trener

FUNGERENDE TRENER: Assistenttrener Hassan el Fakiri måtte svare på de vanskelige og likelydende spørsmålene, om hvorfor Brann ikke lager mål. Trener Rikard Norling er sykemeldt etter en ryggoperasjon.

Foto: NRK

Kan sette seg selv på banen

– Vi hadde mange gode sjanser og spilte god fotball, men det var avslutningene vi klosset litt til, sier assistenttrener Hassan El Fakiri.

– Er løsningen fredag at El Fakiri kommer inn på midtbanen?

– Jeg er jo en del av troppen nå, så kanskje det, ler El Fakiri.

Ettersom Rikard Norling får behandling på grunn av en ryggskade, er det El Fakiri selv som avgjør det.

– Bare to kamper er spilt, vi har mange kamper igjen, sier den konstituerte treneren.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal