NRK Meny
Normal

– Jo Inge er «on fire »om dagen

To reduseringer av Jo Inge Berget gir Åge Hareide håp i returoppgjøret neste uke, selv om Ronny Deila og Celtic vant på hjemmebane.

SOC/ Celtic v Malmo FF - UEFA Champions League Qualifying Play-Off First Leg

MÅL: Jo Inge Berget hamret inn to reduseringer for svenskene.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Å komme tilbake hit og få to scoringer er selvfølgelig en deilig følelse. Jeg tulla litt med det tidligere at jeg hadde to scoringer her i debuten og at jeg gjerne ville kopiere det, sa Berget til Viasat 4.

SOC/ Celtic v Malmo FF - UEFA Champions League Qualifying Play-Off First Leg

FOKUSERT: Ronny Deila var høyt og lavt under kampen mot Malmö.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

I tillegg til to norske trenere og tre spillere på banen, leverte de norske spillerne tre målgivende (Johansen to og Eikrem en), mens Jo Inge Berget scoret begge svenskenes mål.

Det siste målet til Berget kom fem minutter på overtid, og kan bli svært viktig for kampen om videre avansement.

– Det er veldig veldig skuffende selvfølgelig at vi slipper inn på slutten, oppsummerte Celtic-trener Ronny Deila til Viasat 4 før han fortsatte:

– Vi kunne hatt et bedre resultat, men samtidig har vi et resultat som gjør at vi leder og de må slå oss der nede. Vi har vært gode på bortebane i Europa i år.

Gi ballen til Berget

Det var Celtic som startet best og etter ti minutter av kampen ledet skottene 2-0. To målgivende pasninger av Stefan Johansen satte opp Leigh Griffiths og Nir Biton og Deila hadde fått en glimrende start.

– Vi ble litt sjokka i starten, vi hang ikke med, men det er veldig bra å komme tilbake som vi gjør. I andre omgang føler jeg det er vi som har ballen og presser på. Så får de 3-1, men Jo Inge er «on fire »om dagen, så det er bare å få han på ballen, så scorer han, sier Magnus Wolff Eikrem til Viasat 4 etter kampen.

Svensk tabbe ga 3-1

I den andre omgangen reduserte først Jo Inge Berget en gang etter pasning fra Magnus Wolff Eikrem, før Leight Grifftihs scoret sitt andre for kvelden etter en tabbe av Anton Tinnerholm.

– Vi gjorde en feil og vi kan ikke gjøre feil på dette nivået her, og derfor var Jo Inge sin 3-2 så verdifull. Nå er det åpen kamp i Malmö, oppsummerte Åge Hareide til Viasat 4.

Fem minutter på overtid fikk Malmö corner og da dukket Berget opp igjen, og straffet klubben han ikke fikk et spesielt vellykket opphold i i fjor høst.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal