NRK Meny
Normal

– Jo Inge er «on fire »om dagen

To reduseringer av Jo Inge Berget gir Åge Hareide håp i returoppgjøret neste uke, selv om Ronny Deila og Celtic vant på hjemmebane.

SOC/ Celtic v Malmo FF - UEFA Champions League Qualifying Play-Off First Leg

MÅL: Jo Inge Berget hamret inn to reduseringer for svenskene.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Å komme tilbake hit og få to scoringer er selvfølgelig en deilig følelse. Jeg tulla litt med det tidligere at jeg hadde to scoringer her i debuten og at jeg gjerne ville kopiere det, sa Berget til Viasat 4.

SOC/ Celtic v Malmo FF - UEFA Champions League Qualifying Play-Off First Leg

FOKUSERT: Ronny Deila var høyt og lavt under kampen mot Malmö.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

I tillegg til to norske trenere og tre spillere på banen, leverte de norske spillerne tre målgivende (Johansen to og Eikrem en), mens Jo Inge Berget scoret begge svenskenes mål.

Det siste målet til Berget kom fem minutter på overtid, og kan bli svært viktig for kampen om videre avansement.

– Det er veldig veldig skuffende selvfølgelig at vi slipper inn på slutten, oppsummerte Celtic-trener Ronny Deila til Viasat 4 før han fortsatte:

– Vi kunne hatt et bedre resultat, men samtidig har vi et resultat som gjør at vi leder og de må slå oss der nede. Vi har vært gode på bortebane i Europa i år.

Gi ballen til Berget

Det var Celtic som startet best og etter ti minutter av kampen ledet skottene 2-0. To målgivende pasninger av Stefan Johansen satte opp Leigh Griffiths og Nir Biton og Deila hadde fått en glimrende start.

– Vi ble litt sjokka i starten, vi hang ikke med, men det er veldig bra å komme tilbake som vi gjør. I andre omgang føler jeg det er vi som har ballen og presser på. Så får de 3-1, men Jo Inge er «on fire »om dagen, så det er bare å få han på ballen, så scorer han, sier Magnus Wolff Eikrem til Viasat 4 etter kampen.

Svensk tabbe ga 3-1

I den andre omgangen reduserte først Jo Inge Berget en gang etter pasning fra Magnus Wolff Eikrem, før Leight Grifftihs scoret sitt andre for kvelden etter en tabbe av Anton Tinnerholm.

– Vi gjorde en feil og vi kan ikke gjøre feil på dette nivået her, og derfor var Jo Inge sin 3-2 så verdifull. Nå er det åpen kamp i Malmö, oppsummerte Åge Hareide til Viasat 4.

Fem minutter på overtid fikk Malmö corner og da dukket Berget opp igjen, og straffet klubben han ikke fikk et spesielt vellykket opphold i i fjor høst.

Siste nytt

 • Boston tok siste kvartfinaleplassen

  Boston slo Toronto 7-4 i natt og tok den siste kvartfinaleplassen i NHL-sluttspelet.

  Kvartfinalene: Pittsburgh - Washington, San Jose - Vegas, Winnipeg - Nashville og Boston - Tampa Bay.

  Alle kvartfinalene blir spela som best av sju kampar.

  Boston Bruins
  Foto: Greg M. Cooper / Reuters
 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag