Deila skjelte ut Celtic-laget

Celtic-trener Ronny Deila er hardt presset i Skottland etter Europa-fiaskoen. Han skal ha langet ut mot spillerne i 40 minutter etter tapet for Molde.

Ronny Deila

TORDENTALE: Ronny Deila var forbannet etter tapet mot Molde og skjelte ut laget etter nytt tap i Europaligaen.

Foto: Graham Stuart / Reuters

Det skriver avisen The Scotsman.

Sesongen i Europa har vært alt annet enn bra for Ronny Deila og laget hans. Først røk de ut i play off til Champions League for andre året på rad. Deretter har Europaligaen blitt alt annet enn vellykket de fire første kampene og nå ligger laget sist i gruppen.

Og to tap mot Molde har økt presset på Deila, selv om de leder den hjemlige serien.

- Sint og skuffet

Etter det tapet fikk spillerne virkelig høre det fra Deila. Ifølge avisen The Scotsman har nordmannen langet ut mot spillerne i med en 40 minutter lang «hårføner» og blant annet sagt at de mangler karakter. Deila innrømmer selv at han virkelig sint.

– Jeg var veldig sint og skuffet. Vi manglet ærgjerrighet. Den skotske mentaliteten er noe Skottland er kjent for og som Kieran Tierney viste mot Molde. Hvis du går 20 år tilbake og tenker på spillerne som spilte da – de var sånn her, sier han og illustrerer ved å slå knyttneven i sin egen håndflate, ifølge Daily Record.

– Du er ingen fotballspiller dersom du ikke kan spille forsvar. Så enkelt er det, sier Deila.

Forventer støtte

Deila har vært under press siden han startet jobben som Celtic-trener og det har han uttalt at han er blitt vant til. Men etter to tap mot Molde har det blitt hett i Glasgow.

– Denne klubben har vist at de står bak sine trenere når de har hatt det tøft i europa. Vi kan ikke slåss med de store lagene, men vi kan slå Molde, Malmö og Legia Warszawa. Det er mitt mål neste år når vi kommer til Mesterligaen, sier Deila.

Søndag venter Ross County i skotsk eliteserie. Før kampen topper Celtic tabellen, men Hearts lurer bak. Dermed er seier mot Ross County viktig for Deila for ikke å få enda mer press på seg.

Siste nytt

 • Kneoperert Jarstein ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Vålerenga – Oilers utsatt

  Et allerede skaderammet Vålerenga er blitt ytterligere redusert av sykdom, og torsdagens bortekamp mot Stavanger i eliteserien ishockey er derfor utsatt.

  – Flere av spillerne har fått mageproblemer. Det har spredd seg raskt i laget og har ført til at det kun er fire backer, seks løpere og to keepere som hadde vært klare for kamp i morgen, skriver klubben på sitt nettsted.

  Også lørdagens hjemmekamp mot Manglerud Star er i fare. Om den kan spilles avhenger av om spillere som er ute med magetrøbbel friskner til.

  Stavanger Oilers og Vålerenga 3 - 2
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norge-konkurrent kan kastes ut

  Norge får kanskje et nytt lag i sin pulje i håndball-EM for menn i januar. Litauen risikerer å bli kastet ut av mesterskapet på grunn av ubetalte regninger.

  Pandemien tar hardt også på håndballøkonomien hos litauerne. Forbundet har blant annet ikke innbetalt en avgift som må til for å kunne spille EM, skriver det tyske nettstedet Handball World.

  I tillegg har Litauens håndballforbund kjempeutfordringer med å finansiere treningsleir og betale for at spillerne skal reise fra klubber og til EM-samlingen.

  – Vi betaler fortsatt på gjeld for deltakelse i VM og EM for to tiår siden, sier en oppgitt generalsekretær i det nasjonale håndballforbundet, Miglius Astrauskas.

  Hånball menn EM kvalifisering Norge-Litauen 29-32
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal