– Har diskutert Celtic med klubben

Deila regnes som en av favorittene til å ta over den ledige managerjobben. Klubben bekrefter at Celtic er blitt diskutert.

deila

Ronny Deila er ifølge skotsk BBC favoritt til å bli ny Celtic-manager.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

deila2

Celtic er ifølge BBC ute etter en manger som er god på treningsfeltet.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Vi har kamp i kveld. Å snakke om dette fjerner fokus fra kampen, sier Ronny Deila til NRK.no.

Lagleder for Strømsgodset, Rolf Andresen, bekrefer at Ronny Deila har snakket med folk i Strømsgodset om Celtic-jobben.

– Det har blitt diskutert, men Ronny vil ikke uttale seg før kampen i kveld. Muligens vil han snakke etter kampen, sier Andresen.

Daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, sier at han ikke vil kommentere ryktene, men synes det er moro at Strømsgodset blir lagt merke til.

– Det er litt artig at det spekuleres om våre spillere og trenere i internasjonale medier, sier han.

Strømsgodset møter Tromsdalen klokken 18.00 i kveld.

– Har møtt kandidatene

– Vi har møtt flere av kandidatene og det har vært bra, sier administrerende direktør i Celtic, Peter Lawwell, til BBC Skottland.

Ronny Deila tok Strømsgodsets første seriegull på 42 år i fjorårets sesong, og er blitt en av de største trenerprofilene i eliteserien. Det har den skotske seriemesteren, Celtic, fått med seg, skal vi tro Glasgow-avisen Evening Times. De meldte tidligere i dag at Deila regnes som en seriøs kandidat til å ta over den ledige managerjobben.

Bookmakernes favoritt

Ifølge skotsk BBC er nordmannen nå bookmakernes favoritt til å innta managerstolen i den tradisjonsrike skotske klubben. Kilder BBC har vært i kontakt med snakker opp Deilas kandidatur, selv om det er to andre managere som også skal være aktuelle for jobben.

– Vi kan ikke si noe nå. Forhåpentligvis kan vi si noe innen de neste dagene. Vi jobber fortsatt med flere kandidater, og vi håper å få den rette mannen snart, sier Peter Lawwell i Celtic til BBC.

Ifølge BBCs kilder er ikke Celtic på jakt etter et stort navn, men heller en manager som er god på treningsfeltet.

Godt rykte

Deila har et rykte som en manager som produserer unge og spennende lag, og som får frem unge talenter som Stefan Johansen. Celtic-fansen har god kjennskap til Johansen fra før, da han var med å hjelpe laget til deres 45 ligatittel i år.

Deilas agent, Tore Pedersen, sier han ikke har noe å si om saken.

Det har ikke lykkes NRK.no å komme i kontakt med sportssjef Jostein Flo eller Stefan Johansen.

Siste nytt

 • Zucca: – VIF eller Frisk Asker

  Mats Zuccarello (31) røper overfor NTB at det bare er to klubber som er aktuelle om han noen gang skal spille hockey i Norge igjen.

  – Jeg er født og oppvokst og spilte for Vålerenga i hele barndommen, og Frisk ble springbrettet fra jeg gikk på videregående og fram til jeg dro til Sverige.

  Mats Zuccarello
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kamerun sparka Seedorf

  Kamerun sparka tysdag sin nederlandske landslagssjef, tidlegare stjernespelar Clarence Seedorf. Kamerun er regjerande Afrika-meister, men blei slått ut i åttedelsfinalen i årets meisterskap.

  Seedorf har hatt jobben berre sidan august i fjor.

  Seedorf
  Foto: Giorgio Perottino / Reuters
 • Blytung EM-start for jentelaget

  J19-landslaget fekk den verst tenkelege starten på EM med 0-5 mot Nederland i Glasgow. Nederland leia 2-0 etter fem minutt, og 4-0 ved pause etter to raske mål i slutten av omgangen.

  Norge møter Skottland fredag og Frankrike måndag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal