NRK Meny
Normal

Deila klar for debut: – Mesterligakamper er noe spesielt

Ronny Deila gjør seg klar for sin trenerdebut i Celtics første offisielle kamp for sesongen. De møter KR Reykjavik på Island i første kamp.

Deila klar for debut

JAKTER MESTERLIGAPLASS: Ronny Deila vet hvor viktig det er for den skotske storklubben å nå mesterligaen. Islandske Knattspyrnufélag Reykjavíkur er første hinder på veien.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Ronny Deila

Ronny Deila gjør seg klar for sin offisielle debut som Celtic-trener etter fire treningskamper.

Foto: Danny Lawson / Ap

– Det er mer press i større klubber, men samtidig har man bedre spillere så man har store muligheter til å oppnå ting, sier Ronny Deila på pressekonferansen før kampen på Island.

Celtic er forventet å slå det islandske laget Knattspyrnufélag Reykjavíkur i jakten på en plass i mesterligaen.

Kampen blir Deilas første offisielle kamp etter å ha vært ubeseiret i sine fire treningskamper for Celtic.

– Vi har trent godt i tre uker, det skal bli godt å komme i gang og mesterligakamper er jo noe spesielt, sier Deila før kampen.

Flere norske linker

Mellom stengene for islendingene står en kjenning fra norsk fotball, nemlig Stefan Logi Magnusson.

Magnusson spilte tre-og-en-halv-sesong med LSK før han havnet i 1. divisjon med Ull/Kisa i fjor. Deretter dro han hjem til de regjerende islandske mesterne som ligger på tredjeplass i hjemlig serie.

KRs trener er Rúnar Kristinsson som også har en spillerkarriere bak seg i Lillestrøm. Han kjenner Ronny Deila til fra før.

– De (KR) er et hardtarbeidende og velorganisert lag. Jeg har spilt mot treneren en periode og han kjenner godt til spillet, sier Deila

Helt framme er det Kjartan Finnbogason som man håper kan bidra til å sprekke Celtic-nullen. Han har også fortid i norsk fotball med Sandefjord.

Men før det ble han solgt fra moderklubben KR til nettopp Celtic. Han slo aldri gjennom hos storklubben og ble leid ut blant annet til Falkirk på øverste nivå.

Baldur Sigurdsson har også vært innom norsk fotball og Bryne. KR har også en nordmann i troppen, nemlig Ivar Furu som er utlånt fra Molde.

– Vi vet hva vi kjemper om

Ronny Deila vet hvor mye som står på spill når den skotske storklubben skal forsøke å ta seg til mesterligaen.

– Vi har som mål å komme til gruppespillet i mesterligaen og vil sloss for det. Vi blir dømt på våre prestasjoner og man vet aldri hvem man møter i de europeiske cupene, sier en optimistisk og offensiv Deila.

KR er første steg på veien. Vinner Celtic over to kamper er de klare for tredje og siste kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Men i tillegg til å vinne handler det også mye om hvordan laget skal fremstå for Deila.

– Hvis vi er på vårt beste har vi en god sjanse. Jeg må få laget til å prestere så godt som mulig, jeg vet at jeg har gode fotballspillere her, avslutter 38-åringen.

Celtics spiller Kris Commons legger også vekt på at Deila forsøker å omforme spillestilen gradvis.

– Vi ønsker ikke å forandre for mye for fort. Vi var suksessfulle i fjor, men han (Deila) ønsker å sette sitt stempel på laget, sier midtbanespilleren.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune