Deila ny Celtic-manager: – Jeg vil gi alt for å oppnå suksess

GLASGOW/OSLO (NRK.no): Celtic har nå bekreftet ansettelsen av Ronny Deila på sine hjemmesider. Nordmannen vil få en løpende ettårskontrakt med den skotske storklubben.

Deila Celtic

FAKSIMILE FRA CELTICFC.NET: Ronny Deila klar for Celtic

Deila

Deila er klar for Celtic som ny manager.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er en stor ære å bli utnevnt til manager for Celtic, en av verdens største klubber og en klubb jeg har enorm respekt for, sier Deila i en pressemelding på Celtics hjemmesider.

På Celtic sine hjemmesider bekreftes nå Ronny Deila som klubbens nye manager.

– Jeg ønsker å utnytte denne muligheten og vil gi alt for oppnå suksess for Celtic og den fantastiske fansen, fortsetter Deila.

Deila sier i pressemeldingen at han ønsker å oppnå suksess på fansen ved å spille attraktiv fotball.

– Jeg ønsker å levere så angrepsorientert, spennende og underholdene fotball som mulig. Jeg ønsker at spillerne skal gi sitt aller beste hver gang de går på banen og selvsagt bringe trofeer til Celtic, sier Deila.

Løpende ettårskontrakt for Deila

Nordmannen har skrevet under en løpende ettårskontrakt med storklubben fra Glasgow.

Styreformann i Celtic, Ian Bankier uttrykker at han er fornøyd med sin nye manager.

– Vi er henrykt for å få Ronny som manager. Han er et godt ansett individ og en mann vi har stor tro på skal ordne suksess for klubben, sier styreformannen.

Nordmannen har vært i møter med klubben i hele dag på et hotell i utkanten av byen, ifølge NRKs kilder. Han har imponert ledelsen i klubben.

– Vi tror Ronny vil bevise at han er en frisk og dynamisk ny manager som vil gi oss en lys og energisk vei videre for Celtic, sier Peter Lawwell som er direktør i klubben.

NTB: – Klubbene fortsatt ikke enige

NTB melder etter at Ronny Deila ble presentert som ny manager av Celtic, at klubbene ikke enige.

Leder i Strømsgodset Erik Espeseth ønsket ikke å bekrefte at klubbene hadde kommet til enighet.

– Vi er i forhandlinger. Det er alt jeg kan si, sier Strømsgodset daglige leder Erik Espeseth til NTB.

Han ville ikke utdype hva slags forhandlinger det var snakk om.

Ankom Glasgow torsdag

Deila og Johansen

Stefan Johansen og Ronny Deila gjenforenes nå etter all sannsynlighet i Skottland. Johansen spilte under Deila i Strømsgodset og nå skal de to jobbe sammen i den skotske storklubben.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB Scanpix

Ronny Deila kom torsdag kveld til Glasgow sammen med Celtic-direktør Peter Lawwell, melder skotske STV.

Lawwell var tidligere torsdag i forhandlinger med Strømsgodset om kompensasjon for frigivelse av Deila slik at han kan bli manager i den skotske storklubben.

38-åringens agent Tore Pedersen har vært i den skotske byen siden onsdag.

I januar hentet Glasgow-klubben Stefan Johansen fra SIF. Skottene skal ha blitt imponert over talentarbeidet og spillestilen Strømsgodset står for under Deilas ledelse.

Ronny Deila har vært hovedtrener for Strømsgodset siden 2008. Siden den gangen har Strømsgodset blitt cupmestere og seriemestere. Deila er også kjent for å være flink til å få frem unge spillere.

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal