Hopp til innhold

Deila ny Celtic-manager: – Jeg vil gi alt for å oppnå suksess

GLASGOW/OSLO (NRK.no): Celtic har nå bekreftet ansettelsen av Ronny Deila på sine hjemmesider. Nordmannen vil få en løpende ettårskontrakt med den skotske storklubben.

Deila Celtic

FAKSIMILE FRA CELTICFC.NET: Ronny Deila klar for Celtic

Deila

Deila er klar for Celtic som ny manager.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er en stor ære å bli utnevnt til manager for Celtic, en av verdens største klubber og en klubb jeg har enorm respekt for, sier Deila i en pressemelding på Celtics hjemmesider.

På Celtic sine hjemmesider bekreftes nå Ronny Deila som klubbens nye manager.

– Jeg ønsker å utnytte denne muligheten og vil gi alt for oppnå suksess for Celtic og den fantastiske fansen, fortsetter Deila.

Deila sier i pressemeldingen at han ønsker å oppnå suksess på fansen ved å spille attraktiv fotball.

– Jeg ønsker å levere så angrepsorientert, spennende og underholdene fotball som mulig. Jeg ønsker at spillerne skal gi sitt aller beste hver gang de går på banen og selvsagt bringe trofeer til Celtic, sier Deila.

Løpende ettårskontrakt for Deila

Nordmannen har skrevet under en løpende ettårskontrakt med storklubben fra Glasgow.

Styreformann i Celtic, Ian Bankier uttrykker at han er fornøyd med sin nye manager.

– Vi er henrykt for å få Ronny som manager. Han er et godt ansett individ og en mann vi har stor tro på skal ordne suksess for klubben, sier styreformannen.

Nordmannen har vært i møter med klubben i hele dag på et hotell i utkanten av byen, ifølge NRKs kilder. Han har imponert ledelsen i klubben.

– Vi tror Ronny vil bevise at han er en frisk og dynamisk ny manager som vil gi oss en lys og energisk vei videre for Celtic, sier Peter Lawwell som er direktør i klubben.

NTB: – Klubbene fortsatt ikke enige

NTB melder etter at Ronny Deila ble presentert som ny manager av Celtic, at klubbene ikke enige.

Leder i Strømsgodset Erik Espeseth ønsket ikke å bekrefte at klubbene hadde kommet til enighet.

– Vi er i forhandlinger. Det er alt jeg kan si, sier Strømsgodset daglige leder Erik Espeseth til NTB.

Han ville ikke utdype hva slags forhandlinger det var snakk om.

Ankom Glasgow torsdag

Deila og Johansen

Stefan Johansen og Ronny Deila gjenforenes nå etter all sannsynlighet i Skottland. Johansen spilte under Deila i Strømsgodset og nå skal de to jobbe sammen i den skotske storklubben.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB Scanpix

Ronny Deila kom torsdag kveld til Glasgow sammen med Celtic-direktør Peter Lawwell, melder skotske STV.

Lawwell var tidligere torsdag i forhandlinger med Strømsgodset om kompensasjon for frigivelse av Deila slik at han kan bli manager i den skotske storklubben.

38-åringens agent Tore Pedersen har vært i den skotske byen siden onsdag.

I januar hentet Glasgow-klubben Stefan Johansen fra SIF. Skottene skal ha blitt imponert over talentarbeidet og spillestilen Strømsgodset står for under Deilas ledelse.

Ronny Deila har vært hovedtrener for Strømsgodset siden 2008. Siden den gangen har Strømsgodset blitt cupmestere og seriemestere. Deila er også kjent for å være flink til å få frem unge spillere.

Siste nytt

 • 20 prosent fleire forballskader

  Skadeomfanget stig i europeisk toppfotball, og det vekkjer bekymring hos fagforeiningane til spelarane.

  Det er ei undersøking laga av forsikringsselskapet Howden i etterkant av 2021/2022-sesongen dette kjem fram. Ho viser at i dei fem største ligaene, i England, Spania, Tyskland, Italia og Frankrike, har skadeomfanget auka med 20 prosent samanlikna med året før.

  Det er ikkje ei eintydig forklaring på den stigande skadefrekvensen, men auken blir kopla til eit generelt tettare kampprogram.

  Sesongen 2021/2022 vart avvikla i etterkant av koronapandemien, og på grunn av stadige nedstengingar bidrog det til eit komprimert kampprogram.

  I tillegg er ferie- og restitusjonsperiodane til spelarane vorte kortare.

  Konklusjonane på undersøkinga har skapt bekymring i Den internasjonale spelarforeininga (Fifpro).

  Fotballskade
  Foto: COSTAS BALTAS / Reuters
 • Motivert av Federers avskjedskamp

  Casper Ruud (23) kjenner seg heldig som fekk ta del i Roger Federers farvel som tennisproff. Opplevinga i Laver Cup vil han bruke som motivasjon.

  Sist veke var Snarøya-mannen på Europa-laget med ikon som Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic. Frå indre bane fekk han sjå ei legende ta farvel.

  Federer runda av karrieren i eit doubleoppgjer med erkerival Nadal som makker.

  – Det var helt utruleg å sjå to saman i Rogers siste kamp. For meg var det veldig gøy å vere rundt dei. Dei vitsa med kvarandre hele tida, seier Ruud.

  – Dei er eldre og i ei seinare fase av idrettslivet. Då er det inspirerande å sjå motivasjonen som held dei gåande. Eg var heldig og stolt av å få vere ein del av laget. Eg lærte mykje og tok med meg mykje av gleda frå opplevinga, legger han til.

  Ruud spelar denne veka i ei turnering i Sør-Korea, der han møter chilenske Nicolas Jarry i dag. Kampen er planlagt å starte klokka 12.00.

  Roger Federer og Casper Ruud
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Reiten hjalp Chelsea å vende til seier i byderby

  Chelseas kvinnelag kom tidlig under i det utsatte byderbyet mot West Ham, men Guro Reiten hjalp laget å vende til 3-1-seier.

  Den norske landslagsstjernen hadde assist på Fran Kirbys utligningsmål i slutten av første omgang og var involvert også i Sam Kerrs ledermål i den andre omgangen.

  Dagny Brynjarsdottir nikket West Ham i en tidlig ledelse på hjørnespark mens Kerr sto passiv ved siden av henne. Senere skulle Chelsea vise offensiv kompetanse på hjørnespark, og Kerr fikk sitt første mål på sesongen på et av dem.

  Den engelske landslagsstopperen Millie Bright stusset inn 3-1 på nok et hjørnespark.

  Women's Super League - Chelsea v Manchester City
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste