Deila ny Celtic-manager: – Jeg vil gi alt for å oppnå suksess

GLASGOW/OSLO (NRK.no): Celtic har nå bekreftet ansettelsen av Ronny Deila på sine hjemmesider. Nordmannen vil få en løpende ettårskontrakt med den skotske storklubben.

Deila Celtic

FAKSIMILE FRA CELTICFC.NET: Ronny Deila klar for Celtic

Deila

Deila er klar for Celtic som ny manager.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Det er en stor ære å bli utnevnt til manager for Celtic, en av verdens største klubber og en klubb jeg har enorm respekt for, sier Deila i en pressemelding på Celtics hjemmesider.

På Celtic sine hjemmesider bekreftes nå Ronny Deila som klubbens nye manager.

– Jeg ønsker å utnytte denne muligheten og vil gi alt for oppnå suksess for Celtic og den fantastiske fansen, fortsetter Deila.

Deila sier i pressemeldingen at han ønsker å oppnå suksess på fansen ved å spille attraktiv fotball.

– Jeg ønsker å levere så angrepsorientert, spennende og underholdene fotball som mulig. Jeg ønsker at spillerne skal gi sitt aller beste hver gang de går på banen og selvsagt bringe trofeer til Celtic, sier Deila.

Løpende ettårskontrakt for Deila

Nordmannen har skrevet under en løpende ettårskontrakt med storklubben fra Glasgow.

Styreformann i Celtic, Ian Bankier uttrykker at han er fornøyd med sin nye manager.

– Vi er henrykt for å få Ronny som manager. Han er et godt ansett individ og en mann vi har stor tro på skal ordne suksess for klubben, sier styreformannen.

Nordmannen har vært i møter med klubben i hele dag på et hotell i utkanten av byen, ifølge NRKs kilder. Han har imponert ledelsen i klubben.

– Vi tror Ronny vil bevise at han er en frisk og dynamisk ny manager som vil gi oss en lys og energisk vei videre for Celtic, sier Peter Lawwell som er direktør i klubben.

NTB: – Klubbene fortsatt ikke enige

NTB melder etter at Ronny Deila ble presentert som ny manager av Celtic, at klubbene ikke enige.

Leder i Strømsgodset Erik Espeseth ønsket ikke å bekrefte at klubbene hadde kommet til enighet.

– Vi er i forhandlinger. Det er alt jeg kan si, sier Strømsgodset daglige leder Erik Espeseth til NTB.

Han ville ikke utdype hva slags forhandlinger det var snakk om.

Ankom Glasgow torsdag

Deila og Johansen

Stefan Johansen og Ronny Deila gjenforenes nå etter all sannsynlighet i Skottland. Johansen spilte under Deila i Strømsgodset og nå skal de to jobbe sammen i den skotske storklubben.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB Scanpix

Ronny Deila kom torsdag kveld til Glasgow sammen med Celtic-direktør Peter Lawwell, melder skotske STV.

Lawwell var tidligere torsdag i forhandlinger med Strømsgodset om kompensasjon for frigivelse av Deila slik at han kan bli manager i den skotske storklubben.

38-åringens agent Tore Pedersen har vært i den skotske byen siden onsdag.

I januar hentet Glasgow-klubben Stefan Johansen fra SIF. Skottene skal ha blitt imponert over talentarbeidet og spillestilen Strømsgodset står for under Deilas ledelse.

Ronny Deila har vært hovedtrener for Strømsgodset siden 2008. Siden den gangen har Strømsgodset blitt cupmestere og seriemestere. Deila er også kjent for å være flink til å få frem unge spillere.

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

  Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

  Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i mesterligaen, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

  Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål, som kom etter åtte minutters spill.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal