Deila i gang med VIF-jobbing: – Det har han vært lenge nå

ULLEVAAL STADION (NRK): Ronny Deila (40) tar over som hovedtrener i Vålerenga fra 1. januar, men ifølge Kjetil Rekdal (47) er han allerede tungt involvert i hovedstadsklubben.

Rekdal og Deila

I GANG: Kjetil Rekdal og Ronny Deila er godt i gang med VIF-samarbeidet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi er allerede godt i gang med å diskutere. Det kommer et overgangsvindu nå som blir viktig, for vi har en ekstremt tynn stall for øyeblikket. Den jobben har vi allerede begynt på, sier Rekdal etter gårdagens 1-1-kamp mot Sogndal, og legger til at han skal snakke med Deila senere samme kveld.

Så Deila er inne i diskusjonene med deg?

– Ja, ja. Selvfølgelig. Det har han vært lenge nå, svarer Rekdal med et lurt smil.

– De på banen må gjøre forskjellen

Rekdal

MØTTE PRESSEN: Rekdal møtte i går pressen etter nok en VIF-nedtur i går.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Onsdag ble det klart at den tidligere Strømsgodset- og Celtic-treneren tar over Vålerenga etter nyttår. Med på laget er også Erik Espeseth, som blir ny daglig leder. Samtidig rykker Rekdal opp som sportssjef. Sistnevnte har fått ansvaret for å redde klubben fra nedrykk de kommende månedene, men Vålerenga viste seg ikke fra sin beste side i går.

– Vi fortjente ikke å vinne. Hvis vi summerer opp, så er vel 1-1 et riktig resultat, mener Rekdal.

Han er ikke overrasket over at nyansettelsene ikke ga umiddelbare resultater.

– Det er ute på banen ting skal gjøres. Du kan ansette personer i mange roller, men det er de på banen som må gjøre forskjellen, fastslår han.

Klamrer seg til det positive

Uavgjort i går gjør at Oslo-laget fortsatt ligger under streken med 12 poeng etter 16 kamper. Rekdal poengterer likevel det helt opplagte – at uavgjort tross alt er bedre enn tap.

– Vi er nødt til å klamre oss til det positive, forklarer den avtroppende treneren.

Siste nytt

 • Williams ute av Australian Open

  Serena Williams er slått ut av årets Australian Open etter å ha tapt mot tsjekkiske Karolína Plískov i kvartfinalen. Plískov, som er rangert bedre enn Williams i turneringen, vant med settsifrene 6-4, 4-6, 7–5.

  Williams ute av Australian Open.
  Foto: Paul Crock / AFP
 • Svensson og Midtsjø vant duell

  AZ Alkmaar-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø vant den norske duellen mot Martin Ødegaards Vitesse i kvartfinalen i den nederlandske cupen onsdag. Svensson var nest sist på hjemmelagets 1-0-scoring, mens Midtsjø var tredje sist. AZ vant 2-0.

  Landslaget fotball
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • RBK betaler fire millioner for Åsen

  Etter det NRK erfarer måtte Rosenborg ut med fire millioner kroner for å hente Gjermund Åsen fra Tromsø. Ranheim, som var klubben Tromsø i sin tid hentet Åsen fra, har i henhold til en videresalgsavtale krav på én million kroner av overgangssummen.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal