NRK Meny
Normal

Deila i gang med VIF-jobbing: – Det har han vært lenge nå

ULLEVAAL STADION (NRK): Ronny Deila (40) tar over som hovedtrener i Vålerenga fra 1. januar, men ifølge Kjetil Rekdal (47) er han allerede tungt involvert i hovedstadsklubben.

Rekdal og Deila

I GANG: Kjetil Rekdal og Ronny Deila er godt i gang med VIF-samarbeidet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi er allerede godt i gang med å diskutere. Det kommer et overgangsvindu nå som blir viktig, for vi har en ekstremt tynn stall for øyeblikket. Den jobben har vi allerede begynt på, sier Rekdal etter gårdagens 1-1-kamp mot Sogndal, og legger til at han skal snakke med Deila senere samme kveld.

Så Deila er inne i diskusjonene med deg?

– Ja, ja. Selvfølgelig. Det har han vært lenge nå, svarer Rekdal med et lurt smil.

– De på banen må gjøre forskjellen

Rekdal

MØTTE PRESSEN: Rekdal møtte i går pressen etter nok en VIF-nedtur i går.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Onsdag ble det klart at den tidligere Strømsgodset- og Celtic-treneren tar over Vålerenga etter nyttår. Med på laget er også Erik Espeseth, som blir ny daglig leder. Samtidig rykker Rekdal opp som sportssjef. Sistnevnte har fått ansvaret for å redde klubben fra nedrykk de kommende månedene, men Vålerenga viste seg ikke fra sin beste side i går.

– Vi fortjente ikke å vinne. Hvis vi summerer opp, så er vel 1-1 et riktig resultat, mener Rekdal.

Han er ikke overrasket over at nyansettelsene ikke ga umiddelbare resultater.

– Det er ute på banen ting skal gjøres. Du kan ansette personer i mange roller, men det er de på banen som må gjøre forskjellen, fastslår han.

Klamrer seg til det positive

Uavgjort i går gjør at Oslo-laget fortsatt ligger under streken med 12 poeng etter 16 kamper. Rekdal poengterer likevel det helt opplagte – at uavgjort tross alt er bedre enn tap.

– Vi er nødt til å klamre oss til det positive, forklarer den avtroppende treneren.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal