NRK Meny
Normal

Deila i gang med VIF-jobbing: – Det har han vært lenge nå

ULLEVAAL STADION (NRK): Ronny Deila (40) tar over som hovedtrener i Vålerenga fra 1. januar, men ifølge Kjetil Rekdal (47) er han allerede tungt involvert i hovedstadsklubben.

Rekdal og Deila

I GANG: Kjetil Rekdal og Ronny Deila er godt i gang med VIF-samarbeidet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi er allerede godt i gang med å diskutere. Det kommer et overgangsvindu nå som blir viktig, for vi har en ekstremt tynn stall for øyeblikket. Den jobben har vi allerede begynt på, sier Rekdal etter gårdagens 1-1-kamp mot Sogndal, og legger til at han skal snakke med Deila senere samme kveld.

Så Deila er inne i diskusjonene med deg?

– Ja, ja. Selvfølgelig. Det har han vært lenge nå, svarer Rekdal med et lurt smil.

– De på banen må gjøre forskjellen

Rekdal

MØTTE PRESSEN: Rekdal møtte i går pressen etter nok en VIF-nedtur i går.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Onsdag ble det klart at den tidligere Strømsgodset- og Celtic-treneren tar over Vålerenga etter nyttår. Med på laget er også Erik Espeseth, som blir ny daglig leder. Samtidig rykker Rekdal opp som sportssjef. Sistnevnte har fått ansvaret for å redde klubben fra nedrykk de kommende månedene, men Vålerenga viste seg ikke fra sin beste side i går.

– Vi fortjente ikke å vinne. Hvis vi summerer opp, så er vel 1-1 et riktig resultat, mener Rekdal.

Han er ikke overrasket over at nyansettelsene ikke ga umiddelbare resultater.

– Det er ute på banen ting skal gjøres. Du kan ansette personer i mange roller, men det er de på banen som må gjøre forskjellen, fastslår han.

Klamrer seg til det positive

Uavgjort i går gjør at Oslo-laget fortsatt ligger under streken med 12 poeng etter 16 kamper. Rekdal poengterer likevel det helt opplagte – at uavgjort tross alt er bedre enn tap.

– Vi er nødt til å klamre oss til det positive, forklarer den avtroppende treneren.

Siste nytt

 • Bento skal trene Sør-Korea

  Tidligere Portugal-trener Paulo Bento blir ny landslagstrener i fotball for Sør-Korea. 49-åringen erstatter Shin Tae-yong. Sør-Korea slo Tyskland 2–0 i årets VM-sluttspill i Russland, men klarte likevel ikke å avansere videre fra gruppespillet.

  SOCCER-EURO/ Portugal's coach Paulo Bento attends a training session ahead of their Euro 2012 semi-final soccer match against Spain, at Donbass Arena in Donetsk
  Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters
 • Kenyansk løper suspendert

  Kipyegon Bett er den siste kenyanske atleten som blir suspendert for brudd på dopingreglene. Han skal ha nektet eller unnlatt å sende inn dopingtest. Friidrettens integritetsenhet annonserte dette torsdag. Bett tok bronse på 800 m under VM i fjor.

  FILES-ATHLETICS-KEN-DOPING
  Foto: JOHANNES EISELE / AFP
 • Ny daglig leder

  Kristian Høydal er ansatt som ny daglig leder i Tromsø IL fra 1. oktober 2018. Høydal erstatter Stig Arne Engen. Den nye daglige lederen har vært styremedlem i klubben fra 2014 til mars 2018. Høydal har også bred næringsbakgrunn.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett