Defoe sikret Tottenhams første seier for sesongen

Andre Villas-Boas kunne endelig juble for sine første tre poeng som Tottenham-manager, etter at en strålende Jermaine Defoe nærmest på egenhånd senket Reading.

Jermaine Defoe

Jermaine Defoe (t.v.) feirer sitt første mål med Aaron Lennon. Defoe scoret ytterligere ett mål, og sørget med det for at Andre Villas-Boas fikk sin første trepoenger som Spurs-manager.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Villas Boas

Andre Villas-Boas håper Spurs-seieren kan få spillerne til å slippe ned skuldrene.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

Andre Villas-Boas har måttet tåle kritikk av britiske medier etter at Tottenham samlet kun to fattige poeng på sine tre første kamper i Premier League.

Seriepremieren borte mot Newcastle endte med tap, før hjemmekampene mot West Bromwich Albion og Norwich begge endte med skuffende 1-1.

Søndag kunne imidlertid portugiseren, som forrige sesong fikk sparken i Chelsea nettopp på grunn av svake resultater, puste lettet ut etter sin første trepoenger i Spurs' managerstol.

– Vi er veldig godt fornøyde med tre poeng. Dette var viktig, sier Tottenhams tomålsscorer Jermaine Defoe i et intervju vist på TV2 etter 3-1-seieren over Reading.

Nysigneringene regisserte

Også manager Andre Villas-Boas var tilfreds med seieren.

– Forhåpentligvis kan guttene slippe ned skuldrene litt etter vår første trepoenger. Dette har sittet litt i hodet på dem at vi ennå ikke hadde vunnet, sa Villas-Boas i et intervju vist på TV2.

Luka Modric har forlatt Tottenham til fordel for Real Madrid, men Villas-Boas sikret seg både Moussa Dembele og Gylfi Sigurdsson i sommerens overgangsvindu.

Duoen spilte begge fra start på Spurs-midtbanen, og bidro sterkt til gjestenes åpningsmål på Madejski Stadium. Dembele trillet på tvers til Sigurdsson inne på Readings banehalvdel, før islendingen på elegant vis sendte en stikker gjennom mot Aaron Lennon på høyresiden.

Lennon kom seg til dødlinja, trillet 45 grader ut, og fant Jermaine Defoe inne foran mål. Angriperen, som ble valgt fra start på bekostning av Emmanuel Adebayor, trillet enkelt inn 1-0 til bortelaget.

Artikkelen fortsetter under bildet

Defoe

Reading-forsvarerne kaster seg til ingen nytte. Jermaine Defoe setter inn sitt første av to mål i Tottenhams 3-1-seier.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Reading snytt for straffe?

Ting kunne imidlertid sett annerledes ut før den tid. Syv minutter i forveien handset nemlig Tottenhams høyreback inne i eget felt etter et Reading-frispark.

Midtstopper Alex Pearce og resten av Reading-spillerne ropte på straffespark, men dommer Howard Webb var uenig.

Pipeblåseren dømte i stedet frispark imot Pearce for en dytt i ryggen på Walker, en avgjørelse som mildt sagt var meget tvilsom.

Dermed fikk Spurs gleden av å score først, og jammen var ikke Villas-Boas gutter svært nære nok en nettkjenning før pause.

Fjorårets beste keeper i Championship, Adam Fedrici, klønet det til for Reading både mot Stoke (1-1) og Chelsea (2-4-tap) i de to første rundene av årets Premier League.

Søndag var Federici utelatt fra troppen mot Spurs, uten at erstatteren Alex McCarthy viste seg særlig tryggere mellom stengene. McCarthy vartet opp med en håløs touch på et tilbakespill, og mistet ballen til Defoe inne i 16-meteren.

Defoe trillet på tvers til Sigurdsson, men islendingens forsøk ble reddet på streken av Reading.

Majestetiske Defoe

Bale

Bale feirer sin 2-0-scoring.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

Tottenham gikk til pause med 1-0, en ledelse som ble doblet av Gareth Bale etter 70 minutter.

Tre minutter senere var det duket for kampens desiderte høydepunkt på Madejski.

Jermaine Defoe plukket opp ballen på egen banehalvdel, satte fart fremover og stoppet ikke før han på vakkert vis hadde plassert inn sin andre scoring for ettermiddagen.

Dermed er Defoe oppe på tre scoringer på fire kamper, og holder enn så lenge Adebayor bak seg i kampen om spissplassen hos de liljehvite.

– Jeg er veldig glad på Defoes vegne. Det var viktig for selvtilliten hans, sa Villas-Boas om banens beste spiller.

Selv var Defoe mest opptatt av de tre poengene.

– Dette gjør at vi kan konsentrere oss enda bedre inn mot neste helgs kamp mot QPR, sa Defoe.

Hjemmelaget fikk en trøstescoring da innbytter Hal Robson-Kanu satte inn 1-3 på overtid, uten at det hindret Villas Boas i endelig å vinne sin første Premier League-kamp med laget fra White Hart Lane.

Siste nytt

 • Avviser bekymring rundt Kollen-renn

  Tirsdag ble det kjent at verdenscupsprinten i Drammen ikke kan arrangeres i sentrumsgatene på grunn av snømangel. Bare noen dager senere er det klart for den tradisjonsrike Homenkoll-helga. Heller ikke der er det snø i overflod, men rennene er ikke i fare. Arrangørene føler seg trygge på at rennene skal kunne gjennomføres som oppsatt. (NTB)

  Vinterferiestart i Oslo
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Casper Ruud skuffet etter tap i Rio

  Casper Ruud, som ble historiens første nordmann til å vinne en ATP-turnering søndag, kom brått ned på jorda igjen natt til onsdag. 21-åringen tapte mot italieneren Gianluca Mager allerede i første runde av ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Dermed må Ruud belage seg på å falle ned flere plasser fra den historisk gode 34. plassen på rankingen.

  – Jeg visste at det var en tøff utfordring å spille kamp 48 timer etter finalen på søndag. Det er klart at det er litt tøft, men sånn er det innimellom, det er en del av idretten. Jeg gjorde mitt beste og prøvde å vinne denne kampen her, men det gikk ikke i dag, fortalte en tydelig skuffet Casper Ruud til NRK i Rio de Janeiro.

  Argentina Open Tennis
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Liverpool tapte mot Atletico Madrid

  Liverpool tapte den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag kveld.

  Hjemmelagets Saúl Ñíguez scoret etter et hjørnespark allerede etter fire minutter.

  Målet ble kampens eneste, til tross for at Liverpool presset voldsomt mot slutten. De fikk også et mål korrekt annullert for offside.

  Dermed vant Atletico 1-0. Returoppgjøret spilles på Anfield 11. mars.

  Vi fulgte kampen her.

Sendeplan

Kl. Program Kanal