NRK Meny
Normal

Debuterte med tre roller på 21 minutter

SKOPJE/BRATISLAVA (NRK): Lars Lagerbäck innrømmer at Morten Thorsby ikke fikk de beste arbeidsforholdene da han skulle overbevise sjefen om at han hører hjemme i A-landslagstroppen.

Privatlandskamp fotball: Makedonia-Norge (2-0)

DEBUT: Slik så det ut da Morten Thorsby fikk sin første a-landskamp for Norge.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

21-åringen med en fortid i Lyn og Stabæk fikk sin debut 21 minutter før slutt i privatlandskampen mot Makedonia lørdag da han erstattet Heerenveen-kompis Martin Ødegaard.

Thorsby tok plass på høyrekanten, men ble raskt flyttet inn på sentral midtbane da Ole Selnæs gikk ut. Kort tid senere påpekte de få nordmennene på de svære tribunene på National Arena Filip II i Skopje at plutselig spilte spiss etter at Anders Trondsen erstattet Ola Kamara.

– Ja, det ble tre posisjoner til slutt, sier Thorsby til NRK og ler.

Dro søndag

Den anvendelige spilleren ble flyttet opp i A-troppen sammen med Martin Ødegaard etter å ha herjet med Tysklands gode U21-generasjon i oktober. Lars Lagerbäck innrømmer at Thorsby kunne fått bedre forutsetninger

– Han fikk muligheten til å vise seg frem, men det var ikke kjempesnilt mot ham og kanskje ikke en fair sjanse. Det har jeg også snakket med ham og. Han må ikke legge for mye i denne kampen.

Den praten tok landslagssjefen med Thorsby allerede i timene etter debuten sent lørdag kveld. Allerede neste morgen forlot Oslo-gutten og Martin Ødegaard troppen for å reise til Drammen og bli en del av U21-leiren som møter Irland tirsdag.

– Jeg er typen som kan spille mange steder på banen. Tre plasser på 20 minutter er greit nok det. Det er ikke noe farlig å flytte meg rundt omkring, sier Thorsby.

Vanskelig utgangspunkt

Norge lå under 1–0 og slet med å skape sjanser mot er rutinert og kompakt hjemmelag da Nederland-proffen fikk sin debut.

– For det første var det veldig stort å debutere på landslaget. Veldig morsomt, men det var en vanskelig bortekamp mot et ganske bra lag. De har mange sterke resultater i kvalifiseringen og har gode spillere selv om mange kanskje ikke tenker på dem som spesielt gode. Jeg kom inn i et vanskelig kampbilde, mener Thorsby.

– Er det både plusser og minuser med å være så anvendelig som deg?

– Ja, det er det. Etter hvert må jeg nok spesialisere meg inn mot én posisjon, men nå som jeg er såpass ung kan jeg holde flere muligheter åpne.

Siste nytt

 • Hodgson raser mot teatralsk Salah

  I kampen mellom Liverpool og Crystal Palace gikk Mohamed Salah i over ende i feltet etter nærkontakt med Mamadou Sakho og fikk straffe. Palace-manager Roy Hodgson mener Salah falt lett. – Hvis det var et straffespark så har spillet endret seg til noe ugjenkjennelig.

  Roy Hodgson
  Foto: Eddie Keogh / Reuters
 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag