NRK Meny
Normal

Debuterte med tre roller på 21 minutter

SKOPJE/BRATISLAVA (NRK): Lars Lagerbäck innrømmer at Morten Thorsby ikke fikk de beste arbeidsforholdene da han skulle overbevise sjefen om at han hører hjemme i A-landslagstroppen.

Privatlandskamp fotball: Makedonia-Norge (2-0)

DEBUT: Slik så det ut da Morten Thorsby fikk sin første a-landskamp for Norge.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

21-åringen med en fortid i Lyn og Stabæk fikk sin debut 21 minutter før slutt i privatlandskampen mot Makedonia lørdag da han erstattet Heerenveen-kompis Martin Ødegaard.

Thorsby tok plass på høyrekanten, men ble raskt flyttet inn på sentral midtbane da Ole Selnæs gikk ut. Kort tid senere påpekte de få nordmennene på de svære tribunene på National Arena Filip II i Skopje at plutselig spilte spiss etter at Anders Trondsen erstattet Ola Kamara.

– Ja, det ble tre posisjoner til slutt, sier Thorsby til NRK og ler.

Dro søndag

Den anvendelige spilleren ble flyttet opp i A-troppen sammen med Martin Ødegaard etter å ha herjet med Tysklands gode U21-generasjon i oktober. Lars Lagerbäck innrømmer at Thorsby kunne fått bedre forutsetninger

– Han fikk muligheten til å vise seg frem, men det var ikke kjempesnilt mot ham og kanskje ikke en fair sjanse. Det har jeg også snakket med ham og. Han må ikke legge for mye i denne kampen.

Den praten tok landslagssjefen med Thorsby allerede i timene etter debuten sent lørdag kveld. Allerede neste morgen forlot Oslo-gutten og Martin Ødegaard troppen for å reise til Drammen og bli en del av U21-leiren som møter Irland tirsdag.

– Jeg er typen som kan spille mange steder på banen. Tre plasser på 20 minutter er greit nok det. Det er ikke noe farlig å flytte meg rundt omkring, sier Thorsby.

Vanskelig utgangspunkt

Norge lå under 1–0 og slet med å skape sjanser mot er rutinert og kompakt hjemmelag da Nederland-proffen fikk sin debut.

– For det første var det veldig stort å debutere på landslaget. Veldig morsomt, men det var en vanskelig bortekamp mot et ganske bra lag. De har mange sterke resultater i kvalifiseringen og har gode spillere selv om mange kanskje ikke tenker på dem som spesielt gode. Jeg kom inn i et vanskelig kampbilde, mener Thorsby.

– Er det både plusser og minuser med å være så anvendelig som deg?

– Ja, det er det. Etter hvert må jeg nok spesialisere meg inn mot én posisjon, men nå som jeg er såpass ung kan jeg holde flere muligheter åpne.

Siste nytt

 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin