Debutanten stengte buret: – Det var nervepirrende

Norge lekte seg til tider i angrep med Polen, og da EM-debutant Rikke Granlund (31) kom inn etter pause, ble det stengt også bakover.

Norge - Polen

BLE GRATULERT: Rikke Granlund fikk fortjente gratulasjonsklemmer av Nora Mørk og de andre etter EM-debuten.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Polens norske trener, Arne Senstad, spådde et knusende tap mot Norge i første EM-kamp, men et toppet norsk lag brukte litt tid på å riste av seg det som antas å være gruppe Ds svakeste lag. Til pause hadde de sluppet inn 13 mål, og ledet med fire.

En av endringene Norge gjorde etter hvilen, var å sette inn EM- og landslagsdebutant Rikke Granlund for Emily Stang Sando. De to utgjør Norges målvaktsduo inntil koronafriskmeldte Silje Solberg og Katrine Lunde ankommer Danmark.

– Jeg var litt nervøs før kampen, men så fikk jeg beskjed i pausen at jeg skulle inn, så jeg fikk liksom forberedt meg litt da. Selvfølgelig var det litt nervepirrende, fordi det var første kamp i et mesterskap som jeg ikke har vært med på før. Det var veldig gøy, sier keeperen, som kalles «Bobo», til NRK fra den digitale pressesonen etter kamp.

Tok «alt»

Rikke Granlund

FØRSTE KAMP: Rikke Granlund fikk blomster etter sin første landskamp, mot Danmark før EM.

Foto: Bo Amstrup / NTB

For det tok hele 10 minutter før Polen fikk en scoring på Esbjerg-keeperen, som kun hadde spilt noen minutter i to treningskamper mot Danmark i landslagsdrakta før. Da rykket Norge ifra og ledet plutselig med 12 mål.

– Jeg synes det var skikkelig gøy å se. Hun tar rett og slett rollen sin med en gang, hun kommer inn og redder det hun skal, men også på en måte det hun nødvendigvis ikke skal. Det er jo en stor trygghet for oss og. Det var gøy for henne å få mesterskapsdebuten på den måten, roser kaptein Stine Bredal Oftedal.

– Det er så imponerende. Hun får de redningene som gjør at vi kan score fremover. Jeg tror hun var ganske nervøs, så det står det stor respekt av, sier Camilla Herrem.

Granlund endte med hele 47 i redningsprosent.

– Det er veldig gøy, og litt sykt at jeg plutselig er her og spiller landskamper, forteller 31-åringen.

Etter neste kamp mot Tyskland blir det større kamp om keeperplassen.

– Det gjør det, og de er verdensklassekeepere. Jeg tenker at jeg bare bidrar nå som jeg har sjansen, egentlig. Og så får vi se hvordan det blir når de andre keeperne kommer inn. Nå er jeg med og da skal jeg gi alt som jeg har, sier Granlund ydmykt.

Endelig for Mørk

Norge vant med 13 mål, og Henny Reistad og Nora Mørk ble toppscorere med seks mål hver.

– Jeg har ventet på det her i to år, kanskje mer også. Jeg har sett for meg den dagen her sikkert 10.000 ganger. Det er bra å komme i gang, og det gikk jo bra da, sier Mørk til TV3.

Men det var ikke alt som gikk på skinner mot Polen. Forsvaret var rufsete i første omgang og Norge brente flere store sjanser.

– Det er ingen friskmeldinger på det. Vi har store utfordringer, og det er bekymringsfullt, for vi kommer til å møte bedre linje- og bakspillere enn det vi gjør akkurat her, sa NRKs ekspert Geir Oustorp til pause.

– Det er greit å få gjort unna denne kampen, for vi har slitt i de foregående mesterskapene med åpningskampene. Vi fikk vel ikke så mange svar, annet at Rikke Granlund kommer godt i gang og er god, men ellers er alt på det jevne, sier Oustorp.

Norge møter Tyskland på lørdag, og Romania i siste gruppespillkamp mandag.

Nora Mørk

STRAFFESPESIALIST: Nora Mørk scoret på fire strake straffer i første omgang.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal