NRK Meny
Normal

VM-debutant Nicolaisen: – Trodde løpet var kjørt

HOLMENKOLLEN (NRK): Store deler av sesongen har vært preget av sykdom for VM-debutant Kaia Wøien Nicolaisen (25).

Kaia Wøien Nicolaisen

VM-KLAR: Kaia Wøien Nicolaisen kommer inn og får en plass på normaldistansen i skiskyting-VM onsdag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Nicolaisen, Olsbu, Birkeland

LAGET: Fanny Horn Birkeland, Marte Olsbu og Kaia Wøien Nicolaisen får gå normaldistansen i VM. Det gjør også Tiril Eckhoff, som ikke var på pressetreff mandag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er som regel ikke nervøs i det hele tatt. Jeg må vanligvis bygge opp litt spenningsnivå, men det tror jeg at jeg får gratis nå. Jeg gleder meg, sier Nicolaisen, som VM-debuterer på normaldistansen onsdag.

Skiskytteren har hatt en opp og ned-sesong. Hun startet med seier på singelmix stafetten i Östersund i november, men så ble hun syk. I hele desember var hun slått ut av Rhinoviruset og trente bare fem timer. Så fikk hun prøve seg i verdenscupen i Canada og USA, og i Presque Isle fikk hun med seg en imponerende åttende og niendeplass.

– Vant til å ligge på sofaen

Men sykdom slo på nytt inn. Like før VM slo en influensa til.

– Egentlig har jeg bare begynt å koble litt ut når jeg blir syk, for det skjer jo så ofte. Men når jeg endelig kunne fått en god treningsperiode, så er det kjedelig å få den i fleisen en gang til. Jeg begynner å bli vant til å ligge på sofaen nå, forteller Asker-jenta.

NRK ba Nicolaisen fylle ut en kalender for alle sykdomsperiodene hun har hatt denne VM-sesongen. Også på høsten hadde hun perioder med forkjølelse. Hun ler og bekrefter at hun nok er kvinnelandslagets svar på sykdomsplagede Tarjei Bø.

Kaia Wøien Nicolaisen

SYKDOMSKALENDER: Kaia Wøien Nicolaisen markerte på kalenderen hvor mye syk hun har vært denne sesongen.

– Jeg var mye syk gjennom høsten også. Jeg begynte med plan A i mai, men nå har jeg vel rundet alfabetet og er tilbake på plan A, sier Nicolaisen og smiler

Tvilte på VM

25-åringen innrømmer at hun til og med har tvilt på om hun ville rekke mesterskapet på hjemmebane. Ikke bare på grunn av sykdom denne sesongen, men over flere år.

– I desember begynte jeg å lure på om dette kanskje var kjørt.

– Hvordan holder du motet oppe i slike perioder?

Anterselva

BLE NUMMER FEM: Kaia Wøien Nicolaisen sender Fanny Horn Birkeland ut på andre etappe på stafetten i verdenscupen i Anterselva i januar.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Man må slutte å tenke. Så slipper man å bekymre seg for mye. Jeg har ingen diagnose. Det er bare uflaks, forklarer Nicolaisen, som bor på Lillehammer og trener med rekruttlandslaget.

– Forventer ingenting

Trener Arild Askestad tror Nicolaisen er tilbake i USA-slag, og bekrefter at hun har trent bra den siste uka.

– Jeg tror Kaia er der hun skal være. Tross dels mange sykdomsavbrudd, kom hun ganske kjapt opp igjen etter bare noen økter og litt trening nå, sier han.

Kvinnelandslagstrener Stian Eckhoff vil ikke legge noe press på debutanten.

– Jeg forventer ingenting av henne, men ønsker at hun skal få mesterskapserfaring og føle på trykket her. Med tanke på det hun har prestert, fortjener hun denne plassen.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica