– Dette ødelegger ikke ryktet hans

Ole Gunnar Solskjær vil få flere sjanser i engelsk fotball. Det mener mannen som scoret det første målet noensinne i Premier League.

Brian Deane

Sarpsborg 08-sjef Brian Deane gir sin fulle støtte til trenerkollega Ole Gunnar Solskjær.

– Jeg synes det er fryktelig trist. Dette viser bare hvor tøff jobben som manager faktisk er, sier Brian Deane til NRK.no.

Football - Football League Cup - 1st Round - Coventry City FC v Cardiff City FC

Ole Gunnar Solskjær fikk kun åtte måneder i jobben som Cardiff-manager.

Den 46 år gamle engelskmannen har en lang og suksessfull karriere bak seg i engelsk toppfotball i tillegg til tre a-landslagskamper for England. Han mener trenere tradisjonelt sett får for lite tid på seg til skape sitt eget lag, men tror Solskjær vil slå tilbake etter Cardiff-exiten.

– Jeg tror ikke ryktet hans i England er ødelagt, sier Deane bombastisk.

Deane mener Solskjær nå har to valg i nærmeste framtid.

• Se seg om etter en ny trenerjobb i England umiddelbart.
  • Ta en fullstendig pause fra fotballen

– Jeg tviler på at han returnerer til norsk fotball allerede nå etter å ha vært ute. Å være trener i Premier League er så mye større enn å trene en eliteserieklubb, sier Deane.

Valgte Norge framfor England

Den engelske treneren har blant annet Leeds, Benfica, Sunderland og West Ham på sin CV fra spillerkarrieren. I 1992 scoret han som Sheffield United-spiller mot Manchester United og ble tidenes første målscorer etter at Premier League ble stiftet.

Men når trenerkarrieren skulle påbegynnes dro legenden til Østfold og Sarpsborg 08. Blant årsakene: langt mer tålmodighet blant styre og eiere enn i England.

– I England får du ikke spesielt lang tid til å slå deg til ro. Det er en helt annen mentalitet der. Jeg føler det var riktig å starte i Norge, men jeg vil tilbake en dag som trener.