NRK Meny
Normal

– Dette ødelegger ikke ryktet hans

Ole Gunnar Solskjær vil få flere sjanser i engelsk fotball. Det mener mannen som scoret det første målet noensinne i Premier League.

Brian Deane

Sarpsborg 08-sjef Brian Deane gir sin fulle støtte til trenerkollega Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg synes det er fryktelig trist. Dette viser bare hvor tøff jobben som manager faktisk er, sier Brian Deane til NRK.no.

Football - Football League Cup - 1st Round - Coventry City FC v Cardiff City FC

Ole Gunnar Solskjær fikk kun åtte måneder i jobben som Cardiff-manager.

Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix

Den 46 år gamle engelskmannen har en lang og suksessfull karriere bak seg i engelsk toppfotball i tillegg til tre a-landslagskamper for England. Han mener trenere tradisjonelt sett får for lite tid på seg til skape sitt eget lag, men tror Solskjær vil slå tilbake etter Cardiff-exiten.

– Jeg tror ikke ryktet hans i England er ødelagt, sier Deane bombastisk.

Deane mener Solskjær nå har to valg i nærmeste framtid.

 • Se seg om etter en ny trenerjobb i England umiddelbart.
 • Ta en fullstendig pause fra fotballen

– Jeg tviler på at han returnerer til norsk fotball allerede nå etter å ha vært ute. Å være trener i Premier League er så mye større enn å trene en eliteserieklubb, sier Deane.

Valgte Norge framfor England

Den engelske treneren har blant annet Leeds, Benfica, Sunderland og West Ham på sin CV fra spillerkarrieren. I 1992 scoret han som Sheffield United-spiller mot Manchester United og ble tidenes første målscorer etter at Premier League ble stiftet.

Men når trenerkarrieren skulle påbegynnes dro legenden til Østfold og Sarpsborg 08. Blant årsakene: langt mer tålmodighet blant styre og eiere enn i England.

– I England får du ikke spesielt lang tid til å slå deg til ro. Det er en helt annen mentalitet der. Jeg føler det var riktig å starte i Norge, men jeg vil tilbake en dag som trener.

Saken fortsetter under bildet!

Brian Deane og Ole Gunnar Solskjær

Brian Deane og Ole Gunnar Solskjær har møtt hverandre både som spillere og trenere. Her fra oppgjøret mellom Leicester og Manchester United i 2002.

Foto: STEPHEN HIRD / REUTERS

– Cardiff var feil klubb

Selv om Solskjær fra og med i dag er arbeidsledig mener Deane at nordmannens fotballfilosofi gjør han attraktiv for de fleste lag på toppnivå i England. Han tror derimot valget av Cardiff som sin første arbeidsgiver som trener i utlandet var en feiltakelse.

– Den typen fotball de spilte når han kom var helt annerledes enn det Ole står for. Han måtte endre mentaliteten, samtidig som supporterne er veldig kravstore.

Men vil ikke dette uansett svekke ryktet hans som trener?

– Jeg tror ikke det. Han vil få en ny jobb uten store problemer, sier Deane.

Siste nytt

 • Fire nye utøvere OL-utestengt

  IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.

  OLYMPICS-SKELETON/ Russia's Alexander Tretiakov poses with his national flag after winning the men's skeleton event at the 2014 Sochi Winter Olympics
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Svindal starter i Lake Louise

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
RBKs pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad