– Dette ødelegger ikke ryktet hans

Ole Gunnar Solskjær vil få flere sjanser i engelsk fotball. Det mener mannen som scoret det første målet noensinne i Premier League.

Brian Deane

Sarpsborg 08-sjef Brian Deane gir sin fulle støtte til trenerkollega Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Jeg synes det er fryktelig trist. Dette viser bare hvor tøff jobben som manager faktisk er, sier Brian Deane til NRK.no.

Football - Football League Cup - 1st Round - Coventry City FC v Cardiff City FC

Ole Gunnar Solskjær fikk kun åtte måneder i jobben som Cardiff-manager.

Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix

Den 46 år gamle engelskmannen har en lang og suksessfull karriere bak seg i engelsk toppfotball i tillegg til tre a-landslagskamper for England. Han mener trenere tradisjonelt sett får for lite tid på seg til skape sitt eget lag, men tror Solskjær vil slå tilbake etter Cardiff-exiten.

– Jeg tror ikke ryktet hans i England er ødelagt, sier Deane bombastisk.

Deane mener Solskjær nå har to valg i nærmeste framtid.

 • Se seg om etter en ny trenerjobb i England umiddelbart.
 • Ta en fullstendig pause fra fotballen

– Jeg tviler på at han returnerer til norsk fotball allerede nå etter å ha vært ute. Å være trener i Premier League er så mye større enn å trene en eliteserieklubb, sier Deane.

Valgte Norge framfor England

Den engelske treneren har blant annet Leeds, Benfica, Sunderland og West Ham på sin CV fra spillerkarrieren. I 1992 scoret han som Sheffield United-spiller mot Manchester United og ble tidenes første målscorer etter at Premier League ble stiftet.

Men når trenerkarrieren skulle påbegynnes dro legenden til Østfold og Sarpsborg 08. Blant årsakene: langt mer tålmodighet blant styre og eiere enn i England.

– I England får du ikke spesielt lang tid til å slå deg til ro. Det er en helt annen mentalitet der. Jeg føler det var riktig å starte i Norge, men jeg vil tilbake en dag som trener.

Saken fortsetter under bildet!

Brian Deane og Ole Gunnar Solskjær

Brian Deane og Ole Gunnar Solskjær har møtt hverandre både som spillere og trenere. Her fra oppgjøret mellom Leicester og Manchester United i 2002.

Foto: STEPHEN HIRD / REUTERS

– Cardiff var feil klubb

Selv om Solskjær fra og med i dag er arbeidsledig mener Deane at nordmannens fotballfilosofi gjør han attraktiv for de fleste lag på toppnivå i England. Han tror derimot valget av Cardiff som sin første arbeidsgiver som trener i utlandet var en feiltakelse.

– Den typen fotball de spilte når han kom var helt annerledes enn det Ole står for. Han måtte endre mentaliteten, samtidig som supporterne er veldig kravstore.

Men vil ikke dette uansett svekke ryktet hans som trener?

– Jeg tror ikke det. Han vil få en ny jobb uten store problemer, sier Deane.

Siste nytt

 • Oppgitt Riiber

  Jarl Magnus Riiber slo oppgitt ut med armene etter å ha landet på 121 meter i det kombinerte hopprennet. Det holdt til en tiendeplass, 59 sekunder bak lederen. Jan Schmid ble beste norske på tredjeplass, Espen Bjørnstad hoppet seg til en ellevteplass og Jørgen Gråbak ligger som nummer 28. Eric Frenzel leder før langrennet som starter 16:15.

  VM ski 2019. Pressetreff
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Chelsea straffes med overgangsnekt

  Chelsea får overgangsnekt i de to neste overgangsvinduene på grunn av brudd på reglene knyttet til å signere spillere under 18 år. Det melder FIFA på sine egne nettsider. Regelbruddene skal omfatte 29 spillere, og Chelsea er ilagt en bot på 460 000 britiske pund. Klubben har mulighet til å anke avgjørelsen overfor FIFA innen tre dager. Simon Stone i BBC skriver at FIFA etterforsker flere store klubber, og at Chelsea neppe vil være den enste klubben som blir straffet etter at arbeidet er avsluttet.

  FA Cup Fifth Round - Chelsea v Manchester United
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Andersson syk - Nilsson står over

  Morgendagens skiathlon går uten Stina Nilsson. Den svenske skiløperen tok sølv på gårsdagens sprint, men er ikke med i troppen som står på startstreken lørdag. Svenskene stiller dermed med følgende løpere: Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson og Evelina Settlin. Ebba Andersson, som var medaljekandidat på distansen, står over øvelsen på grunn av en irritasjon i luftveiene.

  VM ski 2019. Langrenn kvinner
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal