Hopp til innhold
Kylian Mbappé
Foto: Franck Fife / AFP

Deadline Day 2021

Oppsummert

Vi har kommet til overgangsvinduets siste dag, og ved midnatt stenger vinduet. Får vi en gigantovergang på tampen?

Følg deadline day her.

  • Japansk midtstopper til Arsenal

    Takehiro Tomiyasu (22) er klar for Arsenal. Den japanske midtstopperen er hentet fra Bologna og koster London-klubben rundt 200 millioner kroner.

    Den spanske landslagsspilleren Saúl Ñíguez ble ellers klar for utlån til Chelsea. Midtbanespilleren forlater Atlético Madrid etter 13 år i klubben.

    Tottenham og høyreback Serge Aurier er også enige om å terminere kontrakten, opplyser London-klubben.

  • Bellerín forlater Arsenal

    Héctor Bellerín sin tid i Arsenal er over. Nå vender 26-åringen tilbake til Spania, hvor han skal spille i Real Betis kommende sesong.

    Det melder Real Betis på sin Twitter-konto.

    Han kommer til den spanske klubben på lån ut sesongen. Samtidig ser det ut til at Arsenal erstatter Bellerín med Takehiro Tomiyasu fra Bologna.

    Bellerin
    Foto: Adrian Dennis / AFP
  • Gregersen-overgang bekreftet

    Stian Gregersen har fullført overgangen fra Molde til franske Bordeaux. Midtstopperen binder seg til Ligue 1-klubben til og med 2024/25-sesongen.

    Alt det formelle var i boks sent tirsdag kveld. Bordeaux bekreftet da at Gregersen har inngått en avtale på fire år.

    – Stian er en svært interessant spilletype. Han er en moderen forsvarsspiller som raskt vil tilpasse seg laget vårt. Vi er stolte over å ha hentet ham, sier Bordeaux-direktør Admar Lopes.

    Tidligere på tirsdag forlot Gregersen landslagssamlingen i Oslo for å ta et fly til Frankrike. Ifølge VG er totalrammen rundt Molde-salget på rundt 20 millioner kroner. (NTB)

    Laster Twitter-innhold
  • Griezmann nærmer seg Atletico-retur

    Sommerens overgangsvindu fortsetter å levere. Nå ser det ut som det skal avsluttes med en ordentlig storsignering i Spania.

    Antoine Griezmann er nemlig veldig nærme en retur til Atlético Madrid. Franskmannen gikk fra Atletico til Barcelona i 2019, men har slitt med å leve opp til forventningene i den katalanske klubben.

    Nå melder overgangsjournalisten Fabrizio Romano at en låneavtale skal være i boks frem til juni 2022 med en forpliktelse at Atletico kjøper Griezmann permanent etter det.

    Ingenting er bekreftet fra klubbene selv, men det er naturlig å tro at en offentliggjøring er nært forestående.

    Antoine Griezmann
    Foto: Franck Fife / AFP
  • Ny tsjekker til West Ham

    West Ham har hatt stor suksess med å signere spillere fra Tsjekkia de siste årene. Både Tomáš Souček og Vladimír Coufal har levert sterkt under David Moyes.

    Tirsdag kveld offentliggjorde London-klubben at de har signert enda en tsjekker. Denne gangen er det midtbanespiller Alex Král som kommer på lån til klubben.

    23-åringen kommer på et sesonglangt lån fra Spartak Moskva med opsjon på kjøp.

    Euro 2020 - Czech Republic Training
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Odd henter tidligere RBK-spiller

    Milan Jevtovic blir å se i Odd-drakt de neste tre sesongene. Serberen har fra før spilt i Eliteserien for både Rosenborg og Bodø/Glimt.

    Jevtovic ble tirsdag hentet fra danske AGF.

    – Dette er en veldig god kantspiller som passer inn i 4-3-3. Jevtovic er heller ikke ukjent med norsk fotball da han tidligere har spilt for Glimt og Rosenborg. Jeg er veldig glad for at vi fikk landet denne avtalen, sier Odd-trener Jan Frode Nornes.

    Jevtovic spilte 23 kamper og noterte seg for ni scoringer for Bodø/Glimt i 2016. Deretter ble det 13 mål på 31 kamper for Rosenborg året etter. Han var med på å vinne Eliteserien med trønderne.

    Champions League kvalifisering 2017: Rosenborg - Dundalk 2-1 (3-2)
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • TV 2: Barmen nær enighet med Brann

    Kristoffer Barmens konflikt med Brann er i ferd med å bli løst, erfarer TV 2. Ifølge kanalen ligger Aalesund an til å bli hans neste stoppested.

    Midtbanespilleren fikk nylig sparken av Brann for sin rolle i det mye omtalte nachspielet i klubbens stadionlokaler. Siden har det vært stor avstand i sluttforhandlingene, men tirsdag kveld går det mot en løsning.

    Med en sluttavtale på plass kan Barmen få seg en ny arbeidsgiver i timene før overgangsmarkedet stenger. 28-åringen er blitt observert på et fly til Ålesund.

    Der kan Barmen bli gjenforent med Lars Arne Nilsen, som i flere år trente Brann og nå har ansvaret i Aalesund i 1. divisjon. Ifølge TV 2 har ikke Barmen foreløpig skrevet under en kontrakt med AaFK. (NTB)

    Football, Eliteserien, Viking - Brann. Kristoffer Barmen
    Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
  • Stabæk-talent til mesterligaklubb

    Antonio Nusa (16) forlater Stabæk til fordel for Brugge i belgisk fotball. Det skjer tre måneder etter at han debuterte i Eliteserien.

    Stabæk bekreftet salget tirsdag kveld. Bærumsklubben omtaler det som en av sine største overgangene noensinne.

    – Club Brugge kom på banen og viste ekstrem interesse, noe som gjorde at salgsprosessen ble satt i gang veldig raskt. Det er en god avtale for Stabæk, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann.

    Det er ikke kjent hvor mye Stabæk får for å selge stortalentet, men ifølge lokalavisa Budstikka kan summen bli så høy som 40 millioner kroner.

    Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Stabæk (4-1)
    Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Klar for Branns nedrykksrival

    Midtbanespiller Fredrik Haugen (29) er klar for Stabæk. Samtidig har klubben forsterket forsvaret med Ivan Mesik (20) fra Nordsjælland.

    Det bekrefter Stabæk på sine hjemmesider.

    Fredrik Haugen er født og oppvokst i Bergen, og det er også i hjembyen han skapte seg et navn. Fra 2011 og ut fjorårssesongen spilte han 276 kamper for Brann.

    Men resten av sesongen skal han prøve å redde Stabæk fra nedrykk. Haugen har skrevet en kontrakt som strekker seg ut sesongen.

    Eliteserien i fotball 2020: Brann - Odd
    Foto: Marit Hommedal / NTB
  • Real bekrefter kjøp av stortalent

    Mange beilere har jaktet på Eduardo Camavinga. Tirsdag vant Real Madrid kampen om 18-åringen og hentet ham på en langtidskontrakt.

    Den spanske storklubben opplyser at Camavinga har skrevet under en avtale på seks år. Han er kjøpt fra Rennes i fransk toppfotball.

    Ifølge flere medier ligger overgangssummen på rundt 300 millioner kroner.

    Camavinga
    Foto: Franck Fife / AFP
  • United selger kantspiller

    Daniel James melder overgang fra Ole Gunnar Solskjærs Manchester United til Leeds.

    Det bekrefter Leeds på sine hjemmesider tirsdag ettermiddag.

    Waliseren var Solskjærs første signering da han kom til klubben i 2019. Han ble sett på som et stort talent og åpnet eventyrlig i sine første kamper for Manchester United.

    Men etter hvert som Solskjær har bygget opp laget sitt, har det blitt mindre spilletid på James. Derfor selges han nå videre til Leeds, som også var interesserte i å hente 23-åringen i 2019.

    Daniel James
    Foto: Lindsey Parnaby / AFP
  • – Mulig bytteavtale med Atlético

    ESPN hevder at Barcelona og Atlético Madrid forhandler en sensasjonell bytteavtale der João Félix kan gå til Barcelona og Antoine Griezmann går til Atlético.

    Kanalen skriver at det er en komplisert avtale, men at intensjonen fra alle parter er å få i stand overgangen.

    Barcelona er i stor økonomisk trøbbel, og det skal være Griezmann som har høyest lønning i klubben.

    Antoine Griezmann
    Foto: Lluis Gene / AFP
  • Maigaard klar for Sarpsborg

    Danske Mikkel Maigaard er klar for Sarpsborg 08. Han kommer fra Strømsgodset, der han fikk 59 kamper på rundt to år.

    Maigaard kom til Raufoss fra dansk fotball foran 2018-sesongen og imponerte for 1.-divisjonsklubben med 12 mål på 17 kamper i første halvdel av 2019-sesongen.

    Det gjorde at Godset kjøpte midtbanespilleren. På de første 29 kampene for drammensklubben var dansken involvert i hele 27 mål.

    Maigaard var kaptein for drammensklubben over en lengre periode, men har slitt med spilletiden denne sesongen. Han har kun startet sju kamper, og var ikke i troppen i de to siste seriekampene.

    Elitserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Strømsgodset (2-3)
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
  • Gabrielsen klar for FCK

    Den norske forsvarsspilleren Ruben Gabrielsen går på lån til København. Det bekrefter klubben på sin nettside.

    Nordmannen er eid av franske Toulouse, og har spilt 45 kamper for klubben.

    Gabrielsen har også én landskamp for Norge. Det var for det berømte «nødlandslaget».

    Herrelandslaget i fotball trener
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  • Sevillas sportsdirektør: Tre drar

    Sevillas anerkjente sportsdirektør Monchi holder noe så spennende som en deadline day-pressekonferanse. Der sier han at tre spillere kommer til å forlate klubben i løpet av dagen.

    Da kan man spekulere i om den ene er Jules Koundé, som har blitt linket til Chelsea i hele sommer. Monchi sier i hvert fall at utkjøpsklausulen må betales dersom han skal dra.

    Den skal ligge på 80 millioner euro.

    Kounde
    Foto: Miguel Riopa / AFP
  • – Lingard blir i United

    Jesse Lingard har blitt koblet til en overgang til West Ham etter hans gode vår i klubben. Men nå skriver The Athletic-journalist Laurie Whitwell at engelskmannen blir i Manchester United.

    De røde djevlene skal ha krevd en overgangssum på rundt 30 millioner pund, noe som skal ha vært for mye for West Ham.

    Premier League - Southampton v Manchester United
    Foto: Peter Nicholls / Reuters
  • Celina lånes ut til Ipswich

    Bersant Celina (24) lånes ut fra franske Dijon til Ipswich og spill i engelsk League One.

    Celina er Ipswichs 18. signering denne sommeren.

    Bersant Celina startet sin profesjonelle karriere i Manchester City i 2016. Han fortsatte karrieren i nederlandske Twente og var lånt ut til nettopp Ipswich i 2017/18-sesongen. Da scoret han åtte mål på 38 kamper.

    Fotballandskamp U-21 Norge-Kosovo. EM-kvalifisering 5-0
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • – Cavani blir i United

    Det siste døgnet har Manchester United-spiss Edinson Cavani blitt koblet til en mulig overgang til Barcelona. Det ble rapportert om at Barca er interessert i en ny spiss i laget.

    Men overgangsguru Fabrizio Romano har avkreftet ryktene, og skriver at med mindre noe veldig uventet skjer, så blir uruguayaneren i United.

    Europa League Final - Villarreal v Manchester United
    Foto: Aleksandra Szmigiel / Reuters
  • La Liga-profil klar for Brighton

    Getafe-spiller Marc Cucurella er klar for Brighton. Det bekrefter sistnevnte selv på sine nettsider.

    Brighton betaler 18 millioner pund for spanjolen, som har en fortid i blant annet Barcelona.

    Han skriver under en kontrakt som strekker seg over de fire neste årene.

    Spain Soccer La Liga
    Foto: Bernat Armangue / AP

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal