NRK Meny
Normal

Smøresjefen: – I dag så det ikke ut til at materialet var godt nok

SOTSJI/OSLO (NRK.no): De norske jentene ble smadret av Justyna Kowalczyk på torsdagens 10 km klassisk. I etterkant sa både Therese Johaug og Heidi Weng at de slet med festet underveis.

Weng bak Kowalczyk

Heidi Weng havnet i skyggen av Justyna Kowalczyk i dagens OL-gren 10 km klassisk. I etterkant var Heidi Weng svært kritisk til sin egen skitesting før start og klagde på bakglatte ski.

Foto: Gregorio Borgia / Ap

Therese Johaug

Therese Johaug hadde ski som «spant» i oppoverbakkene, sa landlsgassjef Egil Kristiansen etter rennet.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Dagens 10 km for kvinner endte med en bronse til Therese Johaug og en litt skuffende femteplass til Marit Bjørgen.

– I dag skal vi være veldig, veldig godt fornøyd med at vi fikk med oss en bronsemedalje, sa Egil Kristiansen til NRK etter rennet.

– Hadde vi egentlig ikke ski til å ta bronse i dag?

– Det er vanskelig å si. Det var litt begge deler. Marit hadde ikke noe å si på skia, mens Therese gikk og små-spant litt på både første- og andrerunden, det gjorde også Heidi, sa Kristiansen.

Heller ikke Astrid Urenholdt Jacobsen hadde optimale ski, mente landslagstreneren etter rennet. Hun endte på en 19. plass og var over halvannet minutt bak den polske vinneren med brukket fot.

Smøresjef Nystad: – Forhåpentligvis så treffer vi litt bedre i morgen

Smøresjef Knut Nystad

Smøresjef Knut Nystad etter rennet: – I dag så det ikke ut til at materialet var godt nok.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Etter målgang sa smøresjef Knut Nystad til TV 2 at når Norge har som vane å dominere kvinnelangrenn må vi regne med at det blir diskusjon når de tre øverste plassene på pallen ikke er norske.

– Vi kan bare gå på det beste vi finner. Alt er relativt i forhold til konkurrentene, og i dag så det ikke ut til at materialet var godt nok.

– Jeg har ikke pratet med noen utøvere. Vi får håpe det var skiene, for det kan vi gjøre noe med. Så nå får vi evaulere det som har skjedd, avsluttet smøresjefen til TV 2.

– Forhåpentligvis så treffer vi litt bedre i morgen, var kommentaren Nystad hadde til NRK da han ble spurt om dagens ski.

Weng: – Bare min egen feil

Heidi Weng som gikk inn til en niende plass tok på seg all skyld for det hun karakteriserte som ikke optimale ski.

– Det var dessverre ikke optimale ski i dag, men det er bare min egen feil og ikke smørernes, oppsummerte Weng.

– Jeg var altfor dårlig på å teste ski under oppvarmingen, oppsummerte Weng selvkritisk til NRK etter målgang.

Også Therese Johaug hadde ikke ski til å hevde seg høyere enn en det laveste trinnet på pallen.

– Jeg hadde litt dårlig feste, og glapp en del. Men Justyna var desidert best i dag. Jeg tar med meg at jeg klarte å holde farten hennes bra på andrerunden, sa Johaug etter bronsemedaljen var sikret.

– Det kunne se ut til at de norske jentene ikke hadde optimale ski på distansen, uttalte NRKs langrennsekspert Carl-Henning Gran.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Resultater 10 km kvinner» i nytt vindu

Siste nytt

 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP
 • Danmark topp 12 på Fifa-rankingen

  Åge Hareide sitt Danmark går sju plasser oppover Fifa-rankingen og ligger nå på en 12. plass. Sverige går også sju plasser opp og legger seg på 18. plass. Island går ned en plass til 22. plass, mens Norge ligger uendret på 58. plass.

  Åge Hareide
  Foto: Terje Haugnes / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad