NRK Meny
Normal

De har sparket, lugget og truet – i dag kan det være siste oppgjør mellom Zlatan og rivalen

Zlatan Ibrahimovic og Italia-forsvarer Giorgio Chiellini var lagkamerater. Så ble de rivaler.

Zlatan Ibrahimovic

BITRE OPPGJØR: Det var ikke populært at Zlatan meldte overgang til Inter.

Foto: AR / AP

Laster innhold, vennligst vent..

I 10 år har de tøffe basketakene mellom Zlatan og Chiellini vært noe fansen gleder seg til.

De har en merkelig påvirkning på hverandre. Kanskje fordi den ene er blant verdens beste angripere, den andre en av verdens beste forsvarere.

Og begge ser ut til å ha et hissig temperament.

– Det har gnistret noen ganger når vi har møttes, har Chiellini uttalt.

I dag møter han sin tidligere lagkamerat fra Juventus og senere tøffeste motstander når Italia møter Sverige

Antagelig for siste gang i et EM, siden begge drar på årene, og 10 år etter at de to fotballspillerne gikk fra å være lagkamerater til å bli rivaler.

Hatefullt oppgjør

Zlatan og Giorgio Chiellini var nemlig begge i Juventus sesongen 2005/06 før svensken meldte overgang til rivalen Inter. Sånt gjør man ikke ustraffet i Italia.

Dermed var det duket for tre år med harde og kompromissløse oppgjør mellom forsvarsspilleren Chiellini og angrepsspilleren Zlatan.

Det illustreres godt når man gjør et bildesøk på duoen. Nesten alle bildene vi får opp viser knalltøffe dueller, som disse:

Zlatan Ibrahimovic

Til tross for harde oppgjør, har de to respekt for hverandre.

Foto: Antonio Calanni / Ap
Zlatan Ibrahimovic

NEDE FOR TELLING: Zlatan i Inter-trøya må ta seg en pause. Giorgio Chiellini står til venstre.

Foto: DAMIEN MEYER / AFP
Zlatan Ibrahimovic

Det har vært mange tette oppgjør mellom de to.

Foto: FILIPPO MONTEFORTE / Afp

Zlatan har skrevet om dette i selvbiografien sin. Han skildrer blant annet en kamp i november 2007 mellom de to lagene på denne måten:

– Han forsøkte å provosere meg, og så taklet han meg bakfra. Det er en feig ting å gjøre. Jeg ser ikke at fyren kommer, og faller ned på bakken i smerte, forteller spissen.

Ibrahimovic ventet med å ta hevn etter kampen.

– Jeg gikk bort til ham og dro ham etter håret som en ulydig hund. Chiellini ble redd, jeg kunne se det, skriver han.

– En lojal og ekte kriger

Likevel, til tross for de nesten hatefulle oppgjørene mellom italieneren og den svenske superstjernen, virker det som om spillerne nærer en viss respekt for hverandre.

– For meg er Giorgio Chiellini den tøffeste markeringsspilleren jeg kan møte. Han er den jeg sliter mest med, uttalte Zlatan i 2010. Da var han tilbake i italiensk fotball og Milan-trøya etter et opphold i Barcelona.

– Men jeg liker «Chiello». Han er lojal og en ekte kriger. Det har alltid vært noen veldig vakre dueller mellom oss, uttalte Zlatan, ifølge Corriere dello Sport.

– Når to spillere har vår fysikk så er det nesten unngåelig. Men alt er glemt etter matchen, hevder Chiellini, som fremdeles er Juventus-spiller.

Tror på tøft gjensyn

I et intervju med Football Italia om sitt drømmelag sier han også at han gjerne skulle sett Ibra i Juventus-trøya igjen.

– Han er en spiller som kan endre balansen i et lag, sier han.

Tidligere AC Milan- og Napoli-spiller Steinar Nilsen tror Zlatan får det det tøft i gjensynet med sin tidligere lagkamerat.

– De kommer til å spille knalltøft mot Zlatan. Både Chiellini og Bonucci vil ligge tett på og gjøre alt for å ta ham ut av kampen, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag