Hopp til innhold

De Grasse slår tilbake mot nekt-påstander i Bolt-løp

MONACO (NRK): Andre De Grasse understreker at det aldri var planen å løpe 100 meter mot Usain Bolt i Monaco. Nå gleder han seg til den ene VM-sjansen.

Harry Jerome Athletics Andre De Grasse

HOLDES UTENFOR: Andre De Grasse hevder han ble kastet ut av 100-meterfeltet i Monaco.

Foto: DARRYL DYCK / AP

Andre De Grasse og Christian Coleman har løpt skjorta av Usain Bolt i år, og derfor ønsket en hel friidrettsverdenen å få en ekstra superduell i Monaco før VM i august.

Usain Bolt i Monaco

POPULÆR: Usain Bolt er fansens favoritt. Om han fortsatt er verdens raskeste mann, er mer usikkert. Svaret får vi ikke i Monaco, ettersom de største ikke får delta.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det skapte store overskrifter da De Grasses trener Stuart McMillian uttalte til CBC Sports at sprinteren ble «sparket ut» av 100 meter-feltet.

Også Colemans management fortalte til Reuters at amerikaneren hadde bedt om en bane uten å få ønsket oppfylt.

Nå er imidlertid De Grasse krystallklar: 100-meteren var aldri aktuell.

– Jeg skulle aldri løpe mot ham (Bolt) her. Jeg skulle bare løpe stafett, sier De Grasse, som samtidig avviser på det sterkeste at Bolt selv skal ha involvert seg.

– Være på mitt beste

Kanadieren understreker overfor NRK at han har vært innstilt på den ene, siste VM-duellen mot Bolt i London.

– Vi vil bare møtes der. Jeg må bare forberede meg og være på mitt beste når jeg møter ham, sier De Grasse til NRK.

– Det vil definitivt være en fantastisk følelse (å slå ham). Men jeg kan ikke ta noe på forskudd, fortsetter 22-åringen.

De Grasse løp på fantastiske 9,69 i Stockholm, i kraftig medvind. Derfor er Christian Colemans 9,82 offisielt årsbeste i verden.

  • Se Diamond League-stevnet i Monaco på NRK2 fra kl. 20.00!
Vebjørn Rodal i Monaco 2017

KRITISK: Vebjørn Rodal mener de beste må møtes oftere for å gjøre friidretten mer interessant

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Bolts management har allerede svart via The Telegraph at de ikke har noe å gjøre med at De Grasse og Coleman ikke har fått plass på 100-meteren

Vebjørn Rodal vet mye om spillet i kulissene i friidretten. I VM og OL er det kvalifiseringskrav, kvoter og påmelding via nasjonale særforbund. I andre stevner er det, som i annen proffidrett, mer subjektive kriterier for hvem som får delta.

– Dette er en del av friidrett som irriterer meg litt. Det er en del fiksa heat. De beste møtes ikke ofte nok, det synes jeg er dumt, sier NRKs friidrettsekspert Rodal.

Rodal og Kipketer

SUPERDUELL: Det vanket litt ekstra startpenger de gangene Vebjørn Rodal og Wilson Kipketer stilte til start samtidig.

Foto: Tone Georgsen / NTB scanpix

– For sjelden

Som olympisk mester på 800-meter i 1996 var han selv en av friidrettens superstjerner.

Duellene mellom Rodal og Wilson Kipketer var en virkelig godbit for mange stevnearrangører. Nettopp derfor møttes de sjelden.

– Det var et management som sammen med stevnearrangører plukket ut et par stevner der jeg og Kipketer skulle møtes. Da ble det en interessant duell. Det kostet også arrangørene litt mer. Sånn har friidretten alltid vært, og sånn er den fortsatt. Det er litt synd, fordi det betyr at de beste møtes litt for sjelden, sier Rodal.

Han mener situasjonen før 100-meteren i Monaco er et klassisk eksempel.

– De Grasse og Coleman ville helt sikkert ha løpt 100 meter individuelt i kveld, under fantastiske forhold, mot Usain Bolt, men det lar ikke arrangørene og managementet til Bolt skje. Det er dumt, sier Rodal.

Bolt kan likevel får det tøft fredag kveld. Tidenes raskeste har «bare» løpt på 10,03 i år. Fem av de sju han møter har bedre bestenoteringer i 2017.

Siste nytt

  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

    Stavhopp for menn er Diamond League-øvelse under årets Bislett Games, men øvelsens store stjerne uteblir fra det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden.

    Armand Duplantis har satt verdensrekord flere ganger de siste sesongene, og svenskamerikaneren har også vært fast gjest på Bislett. Slik blir det imidlertid ikke i år.

    Det opplyser Duplantis selv og agenten Stina Funke til nyhetsbyrået TT.

    Årets Bislett Games går av stabelen allerede 30. mai. Agent Funke sier at det påfølgende Diamond League-stevnet i Stockholm er viktigere for Duplantis.

    – Han har valgt å stå over Oslo fordi det stevnet kommer for nær konkurransen i Stockholm. Han vil ha noen flere hviledager, sier hun.

    Lørdag er Duplantis med når Diamond League-sesongen starter i kinesiske Xiamen, et stevne som sendes på NRK1 fra kl. 13:00.

    Han konkurrerer to ganger i Kina før turen går til tsjekkiske Ostrava 28. mai og Diamond League i Stockholm 2. juni. (NTB)

    Armand Duplantis på Bislett Games 2023
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal