NRK Meny
Normal

De Grasse slår tilbake mot nekt-påstander i Bolt-løp

MONACO (NRK): Andre De Grasse understreker at det aldri var planen å løpe 100 meter mot Usain Bolt i Monaco. Nå gleder han seg til den ene VM-sjansen.

Harry Jerome Athletics Andre De Grasse

HOLDES UTENFOR: Andre De Grasse hevder han ble kastet ut av 100-meterfeltet i Monaco.

Foto: DARRYL DYCK / AP

Andre De Grasse og Christian Coleman har løpt skjorta av Usain Bolt i år, og derfor ønsket en hel friidrettsverdenen å få en ekstra superduell i Monaco før VM i august.

Usain Bolt i Monaco

POPULÆR: Usain Bolt er fansens favoritt. Om han fortsatt er verdens raskeste mann, er mer usikkert. Svaret får vi ikke i Monaco, ettersom de største ikke får delta.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Det skapte store overskrifter da De Grasses trener Stuart McMillian uttalte til CBC Sports at sprinteren ble «sparket ut» av 100 meter-feltet.

Også Colemans management fortalte til Reuters at amerikaneren hadde bedt om en bane uten å få ønsket oppfylt.

Nå er imidlertid De Grasse krystallklar: 100-meteren var aldri aktuell.

– Jeg skulle aldri løpe mot ham (Bolt) her. Jeg skulle bare løpe stafett, sier De Grasse, som samtidig avviser på det sterkeste at Bolt selv skal ha involvert seg.

– Være på mitt beste

Kanadieren understreker overfor NRK at han har vært innstilt på den ene, siste VM-duellen mot Bolt i London.

– Vi vil bare møtes der. Jeg må bare forberede meg og være på mitt beste når jeg møter ham, sier De Grasse til NRK.

– Det vil definitivt være en fantastisk følelse (å slå ham). Men jeg kan ikke ta noe på forskudd, fortsetter 22-åringen.

De Grasse løp på fantastiske 9,69 i Stockholm, i kraftig medvind. Derfor er Christian Colemans 9,82 offisielt årsbeste i verden.

 • Se Diamond League-stevnet i Monaco på NRK2 fra kl. 20.00!
Vebjørn Rodal i Monaco 2017

KRITISK: Vebjørn Rodal mener de beste må møtes oftere for å gjøre friidretten mer interessant

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Bolts management har allerede svart via The Telegraph at de ikke har noe å gjøre med at De Grasse og Coleman ikke har fått plass på 100-meteren

Vebjørn Rodal vet mye om spillet i kulissene i friidretten. I VM og OL er det kvalifiseringskrav, kvoter og påmelding via nasjonale særforbund. I andre stevner er det, som i annen proffidrett, mer subjektive kriterier for hvem som får delta.

– Dette er en del av friidrett som irriterer meg litt. Det er en del fiksa heat. De beste møtes ikke ofte nok, det synes jeg er dumt, sier NRKs friidrettsekspert Rodal.

Rodal og Kipketer

SUPERDUELL: Det vanket litt ekstra startpenger de gangene Vebjørn Rodal og Wilson Kipketer stilte til start samtidig.

Foto: Tone Georgsen / NTB scanpix

– For sjelden

Som olympisk mester på 800-meter i 1996 var han selv en av friidrettens superstjerner.

Duellene mellom Rodal og Wilson Kipketer var en virkelig godbit for mange stevnearrangører. Nettopp derfor møttes de sjelden.

– Det var et management som sammen med stevnearrangører plukket ut et par stevner der jeg og Kipketer skulle møtes. Da ble det en interessant duell. Det kostet også arrangørene litt mer. Sånn har friidretten alltid vært, og sånn er den fortsatt. Det er litt synd, fordi det betyr at de beste møtes litt for sjelden, sier Rodal.

Han mener situasjonen før 100-meteren i Monaco er et klassisk eksempel.

– De Grasse og Coleman ville helt sikkert ha løpt 100 meter individuelt i kveld, under fantastiske forhold, mot Usain Bolt, men det lar ikke arrangørene og managementet til Bolt skje. Det er dumt, sier Rodal.

Bolt kan likevel får det tøft fredag kveld. Tidenes raskeste har «bare» løpt på 10,03 i år. Fem av de sju han møter har bedre bestenoteringer i 2017.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal