De Boer ferdig som Nederland-sjef

Det nederlandske fotballforbundet bekrefter tirsdag at Frank de Boer er ferdig som Nederland-trener.

Det skjer etter et svært skuffende EM for Nederland, som endte med 0-2-tap og EM-exit mot Tsjekkia allerede i åttedelsfinalen.

De Boer fikk spørsmål om sin framtid etter 0-2-tapet for Tsjekkia.

– Jeg trenger ikke å svare på det nå. Jeg kommer til å tenke på det de neste ukene, svarte han ifølge NOS TV.

Nå har han altså skilt lag med sin arbeidsgiver.

De Boer har fått mye kritikk i hjemlandet for å ha vraket den innarbeidede 4-3-3-formasjonen og spilt med tre midtstoppere. Kritikken stilnet litt da laget imponerte i gruppespillet, men den tiltar sikkert igjen etter at laget stupte over første hinder i cupspillet.

Nederland er favoritt i Norges VM-kvalifiseringsgruppe, men etter de tre første rundene i mars er Nederland, Norge og Montenegro alle ett poeng bak gruppeleder Tyrkia.

Norge møter Nederland på Ullevaal i september.

Fotball: Europaligaen, gruppe A: Molde - Ajax (1-1)
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Siste nytt

 • Fulltreffer for Tandrevold

  Ingrid Landmark Tandrevold leverte feilfri skyting og tok seieren på kvinnenes sprint i NM i rulleskiskyting.

  – Det var ekstra gøy i dag. Jeg ble påminnet før helgen hvor elendig det gikk i fjor, så det var litt deilig å klare å mestre det i dag, sier Tandrevold til NRK.

  For Tiril Eckhoff ble det en langt tyngre dag på jobben. Hun endte til slutt på åttendeplass. Marte Olsbu Røiseland kom på andre, mens Lotte Lie tok tredjeplassen.

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Christiansen ble norgesmester

  Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt og ble norsk mester i rulleskiskyting sprint over 10 kilometer lørdag. 29-åringen klarte seg uten strafferunder og kom i mål på tiden 22.49,50.

  – Det var melkesyre fra hundre meter og inn i mål. Men det funka bra og skytinga satt, sa Christiansen til NRK.

  – Det er ingenting som er som å matche i konkurranse, det er det som er den beste treninga. Det gir bra med selvtillit å se at det fungerer allerede.

  Sivert Guttorm Bakken og Sindre Pettersen skjøt også to fulle hus og gikk inn til sølv og bronse. Bakken var 7,2 sekunder bak Christiansen og Pettersen var 11,8 sekunder bak.

  Johannes Thingnes Bø ble nummer åtte, mens storebror Tarjei Bø ble nummer 18.

  Holmenkollen Skishow 2021
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Pelé ute av sykehus

  Den brasilianske fotballegenden Pelé er utskrevet fra intensivavdelingen på sykehuset etter et kort opphold. Han skriver selv i et innlegg på Instagram at han er på bedringens vei.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst fra tykktarmen, og ble i utgangspunktet utskrevet fra sykehus på onsdag. Fredag ble han likevel gjeninnlagt på intensiven, men ble sjekket ut et knapt døgn senere.

  Ifølge sykehuset Sao Paulo Albert Einstein Hospital ble den gamle fotballstjernen gjeninnlagt som et forebyggende tiltak for hans helse.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal