NRK Meny
Normal

DBU: – Vi vurderer tre til fire kandidater

Det danske fotballforbundet (DBU) vil ikke bekrefte at Åge Hareide er en av de aktuelle kandidatene til å bli ny landslagssjef.

Åge Hareide

NY DANSK LANDSLAGSTRENER?: Åge Hareide nevnes i danske medier som den neste danske landslagstreneren. Men ifølge forbundet er det flere aktuelle kandidater.

Foto: ADAM IHSE / TT / NTB scanpix

Åge Hareide pekes ut som ny dansk landslagssjef i flere danske medier.

Morten Olsen trakk seg umiddelbart etter at laget hans ikke kom seg til EM, og nå ryktes det at Hareide er mannen som skal ta over for Olsen som har styrt det danske laget i 16 år.

Onsdag holdt det danske forbundet pressekonferanse hvor de ifølge BT.dk opplyste om at forbundet har dialog med tre til fire kandidater.

De bekreftet imidlertid ikke at Åge Hareide er en av kandidatene de er i kontakt med, som både Politiken og dansk TV 2 skrev tidligere i dag.

Laster Twitter-innhold

Får støtte av Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie skjønner at danskene velger Hareide dersom den norske trenerveteranen skulle få jobben.

– Det er ingen stor overraskelse for meg. Han har et stort navn i Danmark. Selv om han har vært i klubblag nå, så har han trent det norske landslaget med vekslende hell tidligere. Han er mester i Danmark, Sverige og Norge. En av de mest erfarne vi har i Skandinavia. Og når han er tilgjengelig rett over grensen for Danmark, så er ikke det noe stor overraskelse, sier Nordlie.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg