David de Gea har ikke gjort én redning i VM

Flere rangerer David de Gea (27) som verdens beste keeper, men så langt har det vært lite å juble for for Spanias keeper.

David de Gea

UTKAST: David de Gea kaster ut ballen i kampen mot Iran. Der endte han opp uten redninger, og uten baklengs.

Foto: John Sibley / Reuters

Spania har fått tre skudd på seg i løpet av de to første kampene. Alle tre har endt i nettet bak de Gea. Spania-keeperen ligger dermed helt sist på listen over antall redninger i VM.

I VM-åpningen måtte han plukke tre baller ut av nettet. Alle skuddene fra Portugal (Cristiano Ronaldo) gikk forbi spanjolen. Først en straffe, deretter en enorm keepertabbe og to minutter før slutt banket Ronaldo inn nummer tre på et utsøkt frispark.

KEEPERTABBE: David de Gea fomler et skudd fra Cristiano Ronaldo i mål.

I kampen mot Iran var han stort sett arbeidsledig. Iran leverte fem skudd, men ingen av dem traff innenfor stolpene. Etter to kamper står David de Gea, mannen som av mange regnes som verdens beste keeper, med null(!) redninger.

Kåret til verdens beste

Fotballmagasinet FourFourTwo kåret ham til verdens nest beste keeper i januar. I desember ble han av VG kåret til verdens beste keeper. Tidligere toppkeeper og TV 2-ekspert Erik Thorstvedt rangerer ham som «en av planetens beste».

Han har lagt bak seg en formidabel sesong i Manchester United. Keeperen har levert praktkamp etter praktkamp, og levert noen redninger vi knapt har sett maken til. I Premier League sist sesong holdt han buret rent 18 ganger, flest av alle. Manchester United-keeperen endte opp som den eneste keeperen med over 80 i redningsprosent.

Han ble kåret til klubbens beste spiller forrige sesong, og ble den første spilleren som vinner prisen fire ganger.

FA Cup Semi-Final - Manchester United v Tottenham Hotspur

I STORFORM: For klubblaget har de Gea levert bra denne sesongen.

Foto: David Klein / Reuters

Flere toppkeepere i bunnen

I «bunnstriden» får de Gea selskap av flere meritterte keepere. Wojciech Szczesny (Polen) står med én redning på to kamper, det samme har Englands Jordan Pickford. Brasil-keeper Alisson står også oppført med én redning.

Flest redninger har Mexicos Guillermo Ochoa, som har klart flest med 14. Nummer to på listen er danske Kasper Schmeichel med ti redninger. Fire målvakter står med ni redninger etter to gruppespillkamper.

Kun to keepere står med null baklengs så langt i VM. Fernando Muslera (Uruguay) og Danijel Subasic (Kroatia) står uten baklengsmål så langt i VM.

Sportsnyheter

Spania med nok ein EM-smell: – Dei skremmer ingen lenger

Spania fekk kritikk for å ikkje setje sjansane sine mot Sverige. Mot Polen haldt dei fram i same spor.

Löw lyttet ikke til legendenes krav – svarte med festfotball

Eksperter og tidligere spillere ba Joachim Löw om å bytte formasjonen etter tapet i åpningskampen mot Frankrike. Men Tyskland-sjefen sto på sitt, stilte med samme lagoppstilling og knuste de regjerende europamesterne.

Frankrike-stjernen tatt på senga av EM-tilskuere: – Klarte ikke høre hverandre

Ungarn hadde lenge Frankrike i kne, men Antoine Griezmann sørget for at de regjerende verdensmesterne slapp unna en kjempefadese. Etterpå innrømte Frankrikes målscorer at fansen gjorde det vanskelig for dem.

Siste nytt

 • Kloster snuste på OL-kravet

  Friidrettsprofilen Line Kloster vant lørdag 400 meter hekk under et internasjonalt stevne i Madrid. Hun var nær OL-kravet.

  Kloster ble klokket inn til tiden 55,61 sekunder. Det er årsbeste for hennes del og bare 22 hundredeler bak OL-kravet.

  Portugisiske Vera Barbosa ble nummer to, men var klart slått. Hun fikk tiden 56,46. Italienske Yadisleidy Pedroso fulgte deretter på 56,75.

  Klosters vinnertid er bare 12 hundredeler bak hennes personlige rekord. Det er også den 11. beste tiden i Europa i år.

  Friidrettsprofilen kan komme seg til Tokyo-OL på ranking, selv om hun ikke skulle klare kravet. Da må hun levere flere sterke prestasjoner i tiden som kommer.

  Line Kloster
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ishockey: Norsk seier i para-VM

  Norge slo Italia 4-3 etter straffeslag på første dag av para-VM i ishockey. Audun Bakke ble tremålsscorer i tsjekkiske Ostrava.

  Det norske laget var best i straffeslagkonkurransen. Der scoret både Bakke og Ola Bye Øiseth, mens det ble bom for italienerne.

  I selve kampen ordnet Bakke to mål med 39 sekunders mellomrom i første periode, men Italia skulle slå hardt tilbake. I tredje periode kom det tre italienske mål på rappen, og med noen få minutter igjen styrte Norge mot tap på første VM-dag.

  Bakke skulle imidlertid komme det norske laget til unnsetning. Med sin 3-3-scoring tvang han fram spilleforlengelse, og på straffer var Norge sterkest.

  De norske spillerne møter Slovakia søndag og Russland tirsdag i de to siste gruppekampene.

 • Myhre og Kvalvåg leverte i lag-EM

  Norge endte på åttendeplass med 134 poeng etter første dag i lag-EM i friidrett i rumenske Cluj-Napoca. Finland har samme poengsum, men holder plassen over.

  Med 175 poeng leder Nederland over Tsjekkia og Hviterussland med henholdsvis 160.5 og 158 poeng.

  Av utøverne som utmerket seg tar vi med oss Magnus Tuv Myhre som vant 5000-meteren foran belgiske Michael Somers som jaget hardt de siste hundre meterne.

  Ferdinand Kvan Edman satte ny personlig rekord på 1500 meter med tiden 3.38,63 og forbedret sin personlige rekord med én hundredel.

  Hedda Kvalvåg leverte sitt beste utendørshopp i tresteg noensinne og endte på 13 blank. Det holdt dessverre ikke til topplassering.

  I lengdekonkurransen for menn endte Ingar Kiplesund på sjetteplass med 7,63 meter, mens Jon Nerdal ble femtemann i slegge med et lengstekast på 67,53 meter.

  I spydkonkurransen for kvinner kastet USA-baserte Marie-Therese Obst 57,07 og ble nummer tre. OL-aktuelle Marcus Thomsen endte på samme plassering i kule for menn med 19,90. I tresteg for kvinner satte Hedda Kvalvåg personlig rekord med 13,00 meter. Det ga sjuendeplass.

  De største norske friidrettsstjernene, med Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm i spissen, deltar ikke i lag-EM i Romania.

  20 av 40 øvelser ble gjennomført lørdag. Søndag gjennomføres de 20 siste.

  Hedda Kvalvåg
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal