David Beckham avslutter karrieren

David Beckham kunngjorde i dag at han legger opp som fotballspiller etter denne sesongen.

David Beckham

David Beckham avslutter sin karriere som fotballspiller

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

38 år gamle Beckham har det siste halve året spilt for Paris St. Germain, og ble nylig ligamester med den franske klubben.

Dermed ble han den eneste engelske spilleren som har blitt ligamester i fire forskjellige land. Han har totalt ti ligamesterskap – seks av dem med Manchester United.

– Jeg er dypt takknemlig for at PSG ga meg sjansen til å fortsette karrieren. Men nå føler jeg at tiden er inne til å avslutte karrieren på høyeste nivå, sa Beckham da han kunngjorde karriereavslutningen.

Solskjær: – Jeg visste ingenting

Solskjær og Beckham

Ole Gunnar Solskjær spilte sammen med David Beckham i sju år i Manchester United. - Jeg visste ingenting om at han skulle gi seg, sier den nåværende Molde-treneren

Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Ole Gunnar Solskjær spilte samme med Beckham i United i sju sesonger. Han visste ikke at Beckham ville legge opp nå.

– Jeg ante ikke at David har bestemt seg for å legge opp. Det var jeg ikke klar over, sier Solskjær til NRK.

Molde-manageren ble overrasket over meldingen da NRK overbrakte den til Solskjær rett før avspark mellom Molde og Haugesund.

– Her kunne han fortsatt

Men Solskjær, som kjenner Beckhams kapasitet og fysikk bedre enn de fleste, er klar på at intet varer evig.

– Klokka går for alle, vet, sier han.

Men skulle Beckham ombestemme seg og ønske å forlenge karrieren, står Solskjær med åpne armer.

– Tror du Beckham kunne holdt litt til?

– Her kunne han det, svarer Solskjær.

115 landskamper

– Ingenting kan fullt ut erstatte livet som aktiv i det spillet jeg elsker. Men jeg føler det likevel som om jeg nå starter på et nytt eventyr med livet mitt. Jeg er veldig spent på hva som ligger foran meg, sa Beckham.

– Jeg har fått mye. Nå vil jeg gi noe tilbake, sa Beckham.

Tidligere har han spilt i Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy og AC Milan. I tillegg har han spilt 115 landskamper for England, mer enn noen annen utespiller. Han debuterte mot Moldova i 1996 og spilte nummer 115 mot Hviterussland i 2009. Fra 2000 til 2006 var han kaptein.

Han slo gjennom i Manchester United midt på 90-tallet, og ble nærmest syndebukk da England røk ut av VM i 1998 etter kvartfinaletap for Argentina.

– Jeg er heldig

Seinere ble han et ikon i engelsk og internasjonal fotball, og da han gikk til Real Madrid i 2003 ble det en av historiens mest omtalte overganger.

– Hvis noen hadde fortalt meg da jeg var en ung gutt at jeg skulle vinne trofeer med min bardoms Manchester United, vært kaptein for mitt land og spilt for det mer enn 100 ganger, og spilt for noen av de største klubbene i verden, hadde jeg sagt det var vill fantasi. Jeg er heldig som har fått realisert disse drømmene, sa David Beckham da han fortalte at nå er det slutt.

Paris SG har to kamper igjen av sesongen. Beckham sette karrierepunktum 26. mai.

Lorient, ikke Orient

Da møter PSG nemlig Lorient. Det er ingen utpreget kjent klubb for det engelske folk, det er derimot klubben Leyton Orient.

De måtte rykke ut med dementi av ryktene om at Beckham skal avslutte karrieren mot dem.

For Beckham er nemlig født i bydelen Leytonstone i London. Og Orients 10.000 følgere på twitter var i ferd med å danne inntrykket av at det var bydelens ligalag som skulle få æren av å spille i Beckhams avskjedskamp.

Men det var det altså ikke.

Siste nytt

 • Vålerenga kjemper om europa-seier

  Vålerenga Sjakklubb, med Magnus Carlsen i spissen, kjemper om seiren i europacupen. Etter den femte runden ligger de på en fjerdeplass, på lik poengsum som Alkaloid, som leder. Det gjenstår to runder.

  Europacup i sjakk
  Foto: Jack Nilssen / Vålerenga Sjakklubb / NTB scanpix
 • Carlsen fortsatt verdensener

  Magnus Carlsen var presset før møtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med remis i europacup-kampen topper han fortsatt verdensrankingen.

  Carlsen måtte unngå tap for ikke å miste posisjonen han har hatt siden 2011. Det greide han uten store problemer.

  Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018.
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • FA vil straffe Mourinho

  Det engelske fotballforbundet (FA) har åpnet sak mot Manchester United-manager José Mourinho etter seieren mot Newcastle. Mourinho kom med uttalelser på portugisisk foran et TV-kamera. Uttalelsene var ifølge FA «fornærmende og grove, og var upassende».

  Jose Mourinho
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria