David Beckham avslutter karrieren

David Beckham kunngjorde i dag at han legger opp som fotballspiller etter denne sesongen.

David Beckham

David Beckham avslutter sin karriere som fotballspiller

Foto: MIGUEL MEDINA / Afp

38 år gamle Beckham har det siste halve året spilt for Paris St. Germain, og ble nylig ligamester med den franske klubben.

Dermed ble han den eneste engelske spilleren som har blitt ligamester i fire forskjellige land. Han har totalt ti ligamesterskap – seks av dem med Manchester United.

– Jeg er dypt takknemlig for at PSG ga meg sjansen til å fortsette karrieren. Men nå føler jeg at tiden er inne til å avslutte karrieren på høyeste nivå, sa Beckham da han kunngjorde karriereavslutningen.

Solskjær: – Jeg visste ingenting

Solskjær og Beckham

Ole Gunnar Solskjær spilte sammen med David Beckham i sju år i Manchester United. - Jeg visste ingenting om at han skulle gi seg, sier den nåværende Molde-treneren

Foto: DARREN STAPLES / REUTERS

Ole Gunnar Solskjær spilte samme med Beckham i United i sju sesonger. Han visste ikke at Beckham ville legge opp nå.

– Jeg ante ikke at David har bestemt seg for å legge opp. Det var jeg ikke klar over, sier Solskjær til NRK.

Molde-manageren ble overrasket over meldingen da NRK overbrakte den til Solskjær rett før avspark mellom Molde og Haugesund.

– Her kunne han fortsatt

Men Solskjær, som kjenner Beckhams kapasitet og fysikk bedre enn de fleste, er klar på at intet varer evig.

– Klokka går for alle, vet, sier han.

Men skulle Beckham ombestemme seg og ønske å forlenge karrieren, står Solskjær med åpne armer.

– Tror du Beckham kunne holdt litt til?

– Her kunne han det, svarer Solskjær.

115 landskamper

– Ingenting kan fullt ut erstatte livet som aktiv i det spillet jeg elsker. Men jeg føler det likevel som om jeg nå starter på et nytt eventyr med livet mitt. Jeg er veldig spent på hva som ligger foran meg, sa Beckham.

– Jeg har fått mye. Nå vil jeg gi noe tilbake, sa Beckham.

Tidligere har han spilt i Manchester United, Real Madrid, LA Galaxy og AC Milan. I tillegg har han spilt 115 landskamper for England, mer enn noen annen utespiller. Han debuterte mot Moldova i 1996 og spilte nummer 115 mot Hviterussland i 2009. Fra 2000 til 2006 var han kaptein.

Han slo gjennom i Manchester United midt på 90-tallet, og ble nærmest syndebukk da England røk ut av VM i 1998 etter kvartfinaletap for Argentina.

– Jeg er heldig

Seinere ble han et ikon i engelsk og internasjonal fotball, og da han gikk til Real Madrid i 2003 ble det en av historiens mest omtalte overganger.

– Hvis noen hadde fortalt meg da jeg var en ung gutt at jeg skulle vinne trofeer med min bardoms Manchester United, vært kaptein for mitt land og spilt for det mer enn 100 ganger, og spilt for noen av de største klubbene i verden, hadde jeg sagt det var vill fantasi. Jeg er heldig som har fått realisert disse drømmene, sa David Beckham da han fortalte at nå er det slutt.

Paris SG har to kamper igjen av sesongen. Beckham sette karrierepunktum 26. mai.

Lorient, ikke Orient

Da møter PSG nemlig Lorient. Det er ingen utpreget kjent klubb for det engelske folk, det er derimot klubben Leyton Orient.

De måtte rykke ut med dementi av ryktene om at Beckham skal avslutte karrieren mot dem.

For Beckham er nemlig født i bydelen Leytonstone i London. Og Orients 10.000 følgere på twitter var i ferd med å danne inntrykket av at det var bydelens ligalag som skulle få æren av å spille i Beckhams avskjedskamp.

Men det var det altså ikke.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen venter på korona-svar

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen venter på svar på en koronatest før han kan vende tilbake til Brann stadion. Assistent Eirik Horneland leder laget fram til det.

  – Kåre har meldt fra om at han har milde forkjølelsessymptomer. Med tanke på situasjonen vi står i med koronaviruset, tar vi ingen sjanser opp mot spillergruppen. Han testet seg onsdag morgen, og fram til han har fått et negativt svar tilbake, holder han seg borte fra stadion og treninger, sier lege i Brann, Magnus Myntevik, til klubbens nettsted.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Må vente på v-cupdebuten

  Den svenske skiyndlingen Stina Nilsson, som har byttet idrett fra langrenn til skiskyting, er ikke god nok til å konkurrere i verdenscupen riktig ennå.

  Det fastslår Nilsson selv og landslagstrener Johannes Lukas overfor avisen Dagens Nyheter.

  Skiskytternes verdenscupåpning skjer i finske Kontiolahti 27. november. Der blir 27-åringen Nilsson ikke å se på startstreken.

  Stina Nilsson
  Foto: Pontus Lundahl/TT / Pontus Lundahl/TT
 • Stortinget kriminaliserer doping

  En samlet justiskomité står bak et forslag som vil gjøre doping i idretten ulovlig og som åpner for å ta premiepenger fra dopingdømte utøvere, melder NTB.

  Dermed ligger det an til at doping får plass i norsk strafferett, et forslag som ble fremmet i kjølvannet av dopingskandalen under ski-VM i Østerrike 2019, da flere utøvere ble tatt for å ha bloddopet seg.

  – For at norsk politi skal kunne gjøre som sine kollegaer i Østerrike, så kreves det lovendringer. Det gjør vi nå, sier Høyres justispolitiske talsperson, Peter Frølich til Nationen.

  Antidoping Norge
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal