NRK Meny
Normal

Dårligste jumboklubb siste ti år

Sandefjord har kun 16 poeng på 29 kamper. En runde før slutt ligger klubben an til å ha tre av de fire dårligste poengsummene de siste ti årene.

Sandefjord

BUNNLAG: Sandefjord har hatt en tøff sesong i Eliteserien. Laget har 21 tap på 29 kamper. I 2010 hadde laget 25 tap på 30 kamper.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Sandefjord gikk på sitt 21. tap for sesongen da Strømsgodset ble for sterke søndag. Med 1-2-tap på eget gress var alt håp om fortsatt spill i eliteserien neste sesong ute for de røde og blå.

Tre dårligste

Med kun 16 poeng på 29 kamper er det svært dyster statistikk også sammenlignet med de ti siste årene. For den poengsummen er den svakeste en klubb har oppnådd siden 2010.

Da var Sandegjord også dårligst med 12 poeng. Sandefjord har dermed de to dårligste poengsummene, sammen med Lyn som hadde 16 poeng i 2009, siden Elitserien utvidet til 16 lag.

Dersom man går gjennom de ti siste årene har Sandefjord også markert seg på bunnen med en svært laber poengsum også i 2007 (se faktaboks).

– Nå skal vi analysere og evaluere denne sesongen. Så skal vi trekke konklusjoner som forhåpentligvis gjør at vi blir bedre til neste år, sier Bohinen til NTB.

– For dårlig

Sandefjord har hovedsakelig spilt med tre mann bak denne sesongen. Bohinen har fått kritikk for systemet, men 45-åringen lot seg ikke påvirke. I mai sa han at han heller ville rykke ned med den spillestilen, enn å gå inn og endre noe fordi andre ønsket det. Også etter nedrykket holder han fast på filosofien.

– Jeg tror bare at vi har utøvet rollene våre for dårlig. Vi har ikke klart å være så defensivt solide som i fjor. Naturligvis så er det høyere nivå i år, og vi har blitt straffet for feil vi har gjort, sier Bohinen.

Fire spillere på benken

Mot Strømsgodset stilte Sandefjord med en benk bestående av fire spillere. En keeper og tre utespillere. Bohinen synes ikke at han har hatt for få spillere til disposisjon.

– Vi har ikke for tynn stall i antall spillere, men vi har hatt for mange skader. Vi er nok for lette i den tjukke enden av stallen.

I starten av september solgte Sandefjord også toppscorer Pål Alexander Kirkevold til danske Hobro. 25-åringen hadde da scoret åtte mål på 21 kamper denne sesongen, to mål mer enn nærmeste Sandefjord-spiller.

Siste nytt

 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Huddersfield slo United: – Fortjent

  Manchester United tapte overraskende 2-1 mot nyopprykkede Huddersfield lørdag. Svenske Victor Lindelöf tabbet seg ut på det andre Huddersfield-målet. Manchester City leder nå ligaen fem poeng foran United.

  Victor Lindelöf
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal