NRK Meny
Normal

Dårlig start for Mentsjov

Denis Mentsjov kom dårligst i gang av favorittene i Spania Rundt. Russeren tapte drøyt 20 sekunder til Vincenzo Nibali og Frank Schleck.

Denis Mentsjov

Denis Mentsjov fikk en dårlig start i Spania Rundt.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Nå er vanligvis et tap på 20 sekunder ingen krise i starten på en grand tour. Men dersom Nibali, Frank Schleck og Mentsjov er i toppslag alle tre, har de to førstnevnte et psykisk overtak på russeren.

Les også: Cavendish rett i rødt

Dessuten: Nibali kjørte ikke Tour de France og Frank Schleck veltet tidlig og sto av. Mentsjov kjempet seg fram til en tredjeplass i Touren.

Har Mentsjov nok overskudd til å vinne Spania Rundt for tredje gang?

Mentsjov vil kanskje mene at lagtempo er noe herk. Og jeg kan på mange måter være enig med han. For det er neppe trolig at Mentsjov ville tapt 20 sekunder til Nibali og F. Schleck på en 13 km individuell tempo.

Situasjonen ville nok snarere være tvert om. Men en grand tour er også, samme hvordan en vrir og vrenger på det, en test på hvert enkelt lags styrke.

Etappen i dag er vanskelig å forutsi. Den vil gi mulighet for brudd som kan gå hele veien til mål. Sprintlagene kan klare å hente inn forspranget i de lange utforkjøringene inn mot mål i Marbella.

Men det er neppe trolig at noen av favorittene angriper allerede nå.

Siste nytt

 • Sesongen trolig over for «Ox»

  Liverpool-spiller Alex Oxlade-Chamberlain ble båret ut av banen etter 18 minutter spill i mesterligasemifinalen mot Roma tirsdag. Til tross for 5-2-seier, var «Ox»' kneskade et skår i gleden for manager Jürgen Klopp.

  – Vi mistet en fantastisk spiller i kveld, sa Klopp etter kampen og fortalte at spilleren trolig er ute resten av sesongen.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Panathinaikos utestengt

  Den greske klubben Panathinaikos er utestengd frå den neste europeiske turneringa dei kvalifiserer seg for dei tre neste sesongane, har UEFA bestemt.

  Årsaka er at dei ikkje har makta å få orden på økonomien, og har brote dei såkalla økonomisk fair play-reglane.

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid