NRK Meny
Normal

Dårlig start for Mentsjov

Denis Mentsjov kom dårligst i gang av favorittene i Spania Rundt. Russeren tapte drøyt 20 sekunder til Vincenzo Nibali og Frank Schleck.

Denis Mentsjov

Denis Mentsjov fikk en dårlig start i Spania Rundt.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Nå er vanligvis et tap på 20 sekunder ingen krise i starten på en grand tour. Men dersom Nibali, Frank Schleck og Mentsjov er i toppslag alle tre, har de to førstnevnte et psykisk overtak på russeren.

Les også: Cavendish rett i rødt

Dessuten: Nibali kjørte ikke Tour de France og Frank Schleck veltet tidlig og sto av. Mentsjov kjempet seg fram til en tredjeplass i Touren.

Har Mentsjov nok overskudd til å vinne Spania Rundt for tredje gang?

Mentsjov vil kanskje mene at lagtempo er noe herk. Og jeg kan på mange måter være enig med han. For det er neppe trolig at Mentsjov ville tapt 20 sekunder til Nibali og F. Schleck på en 13 km individuell tempo.

Situasjonen ville nok snarere være tvert om. Men en grand tour er også, samme hvordan en vrir og vrenger på det, en test på hvert enkelt lags styrke.

Etappen i dag er vanskelig å forutsi. Den vil gi mulighet for brudd som kan gå hele veien til mål. Sprintlagene kan klare å hente inn forspranget i de lange utforkjøringene inn mot mål i Marbella.

Men det er neppe trolig at noen av favorittene angriper allerede nå.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert, hopp
Vinterstudio
V-cup kombinert: Hopp
V-cup langrenn
Vinterstudio
V-cup langrenn: 10 km klassisk, kvinner
Vinterstudio
V-cup, langrenn
V-cup langrenn: 15 km klassisk, menn
Vinterstudio
V-cup: kombinert, langrenn