Dårlig start for Mentsjov

Denis Mentsjov kom dårligst i gang av favorittene i Spania Rundt. Russeren tapte drøyt 20 sekunder til Vincenzo Nibali og Frank Schleck.

Denis Mentsjov

Denis Mentsjov fikk en dårlig start i Spania Rundt.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Nå er vanligvis et tap på 20 sekunder ingen krise i starten på en grand tour. Men dersom Nibali, Frank Schleck og Mentsjov er i toppslag alle tre, har de to førstnevnte et psykisk overtak på russeren.

Les også: Cavendish rett i rødt

Dessuten: Nibali kjørte ikke Tour de France og Frank Schleck veltet tidlig og sto av. Mentsjov kjempet seg fram til en tredjeplass i Touren.

Har Mentsjov nok overskudd til å vinne Spania Rundt for tredje gang?

Mentsjov vil kanskje mene at lagtempo er noe herk. Og jeg kan på mange måter være enig med han. For det er neppe trolig at Mentsjov ville tapt 20 sekunder til Nibali og F. Schleck på en 13 km individuell tempo.

Situasjonen ville nok snarere være tvert om. Men en grand tour er også, samme hvordan en vrir og vrenger på det, en test på hvert enkelt lags styrke.

Etappen i dag er vanskelig å forutsi. Den vil gi mulighet for brudd som kan gå hele veien til mål. Sprintlagene kan klare å hente inn forspranget i de lange utforkjøringene inn mot mål i Marbella.

Men det er neppe trolig at noen av favorittene angriper allerede nå.

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal